Athlenda

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ



"Εθνικός σταρ"? Μπαα.. Μήπως «ο σταρ της εθνικής ομάδας»..? Το Hoopfellas παρουσιάζει τη δική του οπτική στην πρόσληψη του Ιταλού προπονητή στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος..



Για τον Αντρέα Τρινκιέρι ήμασταν από τους πρώτους που είχαμε μιλήσει για τη δουλειά του εντός συνόρων, εδώ στο Hoopfellas, και από τότε έχουμε ασχοληθεί ουκ ολίγες φορές με την.. παρτίδα του. Τον θυμάμαι προ διετίας και πρίν του τελικούς με τη Σιένα, να δίνει κάτι μεταξύ συνέντευξης και inspiritual speech προς τους παίκτες του, προσπαθώντας να τους φανατίσει θυμόμενος τις μάχες των Μακεδόνων απέναντι στους Πέρσες και την αυταπάρνηση των Βιετγκόγκ.. Θα ακούσετε πολλά τέτοια από τον Ιταλό και θα χαρείτε –εγγυημένα- κάθε συναναστροφή (κοντινή ή μακρινή) μαζί του. Πολύ έξυπνος άνθρωπος, δημοσιογραφικός με περιεχόμενο και ποιότητα, πνευματώδης με σπουδαία αίσθηση του χιούμορ. Αυτό είναι με λίγες λέξεις το προφίλ του ανθρώπου Τρινκιέρι..

Εκτιμώ την ιταλική προπονητική σκηνή, παρ’όλο που η ταυτότητα του πρωταθλήματος τους μάλλον τους έχει κοστίσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί είναι αρκετά καλοί σε επίπεδο τακτικής. Ο Αντρέα Τρινκιέρι είναι το νεότερο τέκνον της σχολής αυτής, με προδιαγραφές να γίνει σπουδαίος προπονητής. Είχαμε αναφέρει σε παλιότερο άρθρο μας, ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σχολής Πιανιτζιάνι. Νέος, ταλαντούχος και άσχημος.. Γέννημα-θρέμμα Μιλανέζος από Αμερικανό πατέρα και μητέρα εκ Κροατίας, εργάστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας και έκανε αμέσως αίσθηση στο γειτονικό (και όχι τόσο φιλικό για τους Μιλανέζους) Καντού, όπου με την πρώτη χρονιά έφερε την ομάδα στους «4» της Ιταλικής λίγκας. Η περυσινή δουλειά του, ανέβασε σημαντικά τη μετοχή του στο ευρωπαϊκό μπασκετικό χρηματιστήριο, μετατρέποντας μια low budget και με μεγάλο μ.ο. ηλικίας ομάδα σε αμυντική μηχανή η οποία έχασε στην λεπτομέρεια την είσοδο στην ποστ σίζον.


Προπονητικά θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον Τρινκιέρι.. Αλλά νομίζω ότι πλέον θα ασχοληθούμε και άλλες φορές μαζί του. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και άξια σχολιασμού γεγονότα, είναι το πόσο κοντά βρίσκεται η ευρύτερη μπασκετική του φιλοσοφία με αυτή της Ελληνικής προπονητικής μπασκετικής σχολής. Ο Τρινκιέρι σαν προπονητής πρεσβεύει βασικές αρχές που απαρτίζουν την ελληνική μπασκετική ταυτότητα. Αμυντική προσήλωση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ομαδικότητα στην επίθεση και κυρίως σκέψη και έξυπνο μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του ελληνικού μπάσκετ (είναι γνωστό πολύ πριν το φλέρτ με την Εθνική μας).


Σαν μυαλό (σκέψη) είναι ανοιχτός, δέχεται συμβουλές και επιρροές, ακολουθεί τις τάσεις. Το μπασκετικό του μότο  είναι η απλότητα. Θέλει η ομάδα του να παίζει απλά, έχοντας συγκεκριμένους στόχους στο παρκέ. Του αρέσει το σύνολο να κάνει ίσως λιγότερα πράγματα,  αλλά σε πιο εξειδικευμένο βαθμό.  Η άμυνα αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας του. Εκεί χτίζει. Φέτος με την Καντού –της οποίας το προφίλ αναβάθμισε κυρίως σε αθλητικό επίπεδο δημιουργώντας ένα ρόστερ πιο κοντά στο σύγχρονο μπάσκετ-  άπλωσε τις άμυνες του στα 3 ή 4/4 πολύ πιο συχνά, πάντα physical με πολλές επαφές. Moυ έχει κάνει εντύπωση το πώς έχει πείσει καθαρά επιθετικογενείς αθλητές να βάλουν ως προτεραιότητα την αμυντική τους αποστολή. Σε ένα σύνολο σαν αυτό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αυτό δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι αθλητές γαλουχήθηκαν από κούνια με αυτή την νοοτροπία.


Αντίθετα στο επιθετικό κομμάτι θα είναι ενδιαφέρον να τον δούμε πως θα δουλέψει με ένα βαθύ ρόστερ που σου δίνει επιλογές όσον αφορά το είδος επίθεσης. Ο Τρινκιέρι σαν προπονητής παίζει σετ, επίθεση μισού γηπέδου. Το ρόστερ της Εθνικής –η οποία έχει μάθει να παίζει σε ελεγχομένο τέμπο στην επίθεση- έχει προδιαγραφές και για κάτι πιο γρήγορο αυτή τη στιγμή και από αυτή και μόνο την άποψη θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε έναν Ισπανό προπονητή στο τιμόνι και το τι αυτός ίσως μπορούσε να παρουσιάσει.  Ο Ιταλός δε παίζει το τίποτα εξεζητημένο επιθετικά. Η λέξη που κυκλώνει στο μπλοκάκι του σε αυτό το κομμάτι είναι η Υ Π Ο ΜΟ Ν Η.. Ραχοκοκαλιά της επιθετικής λειτουργίας των ομάδων του είναι η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και το εξαιρετικό spacing, γαρνιρισμένο με πολύ υπομονή ώστε να βρεθεί το «καλό σουτ» ακόμα και στο τέλος του χρόνου. Κυνηγάει τα μις ματς και θέλει οι ομάδες του να διαβάζουν. Παίζει πολύ πικ εν ρολ, side και κεντρικό. Στοιχεία στα οποία τα δικά μας παιδιά είναι εξοικειωμένα και θεωρούνται τοπ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τουλάχιστον στα συγκεκριμένα κεφάλαια της επίθεσης.  Πάντως σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει και ο ίδιος να δουλέψει ώστε να παρουσιάσει κάτι καλό. Δεν ήταν ποτέ ο offensive master..


Για το ρόστερ δεν μπορούν να γίνουν ακόμα εκτιμήσεις. Ο Τρινκιέρι αρχικά θα συναντηθεί στη γειτονική χώρα με τον Γιώργο Λημνιάτη και τον Δημήτρη Παπανικολάου ώστε να δωθούν οι κατευθύνσεις και να μοιραστούν οι ρόλοι. Ο Ιταλός ήδη φημολογείται ότι έχει έρθει σε επαφές με κάποιους διεθνείς. Έχει εκφραστεί -πριν υπογράψει- με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Διαμαντίδη (τον οποίο σύμφωνα με χθεσινή του συνέντευξη θα προσπαθήσει να μεταπείσει ώστε να γυρίσει, χλωμό έως πολύ χλωμό λέμε εμείς) και τον Κώστα Καϊμακόγλου, τον οποίο θεωρεί ως τον «καλύτερο πάουερ φόργουορντ της Ευρώπης». Μη σας φαίνεται περίεργο. Ο Τρινκιέρι πάντα λάτρευε τους blue collar παίχτες και ο «Κάι» αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του πως βλέπει το μπάσκετ ο Ιταλός.


Εν κατακλείδι, το ερώτημα είναι εάν ο Τρινκιέρι ήταν η ιδανική επιλογή για την Εθνική μας ομάδα. Θα είμαι ξεκάθαρος, μιλώντας έξω από τα δόντια. Εκτιμώ προπονητικά τον Ιταλό, νομίζω το γνωρίζετε, γι’αυτό και έχω κάνει και αρκετές αναφορές στη δουλειά του. Είναι πολύ έξυπνος (γατόνι..), οι ομάδες του έχουν πλάνο και κατεύθυνση και οι μπασκετικές αρχές που πρεσβεύει … «μου κάνουν». Η αλήθεια όμως είναι ότι σε αυτή τη φάση της ιστορίας της εθνικής μας ομάδας, περίμενα μια προσωπικότητα με μεγαλύτερες περγαμηνές στο χώρο.  Γι’αυτό είχα εκφραστεί από την αρχή υπέρ του Μπλατ, ο οποίος έχει και την ανάλογη εμπειρία, σε αντίθεση με τον Τρινκιέρι που είναι ρούκι σε τέτοιο πόστο. Η Εθνική μας ομάδα χρειαζόταν έναν προπονητή-ασφάλεια που θα την περάσει από το δύσκολο ή το χιαστί παιχνίδι, που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα για τους υπόλοιπους και θα φέρει εγγυημένο αποτέλεσμα (όσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση). Αλλά το «εγγυημένο αποτέλεσμα» κοστίζει και πληρώνεται πολύ παραπάνω.. Η ομοσπονδία επέλεξε να υπογράψει τον οικονομικό Ιταλό, με τα συν και τα πλήν του. ΄Έναν νέο –ικανό θα πούμε εμείς- Ευρωπαίο προπονητή που όμως αναλαμβάνει μια τεράστια ευθύνη και κανείς δεν γνωρίζει εάν μπορεί να την διαχειριστεί. Μεγάλος του σύμμαχος θα πω εγώ το ότι  γι’αυτόν αποτελεί dream job.. Πολύ σημαντικό. Αλλά σίγουρα δεν εξασφαλίζει τίποτα. Η επιλογή του Τρινκιέρι είναι ζαριά..

223 σχόλια:

  1. To ξαναγράφω και εδώ: έπρεπε να πατεντάρω το "εθνικός μας σταρ" όταν το πρωτοέγραψα πριν από σχεδόν 2 μήνες...;-)

    Και εγώ Μπλατ "ψήφιζα", αλλά όπως λες και εσύ, πήγαμε για το φθηνό και -ίσως- ελπιδοφόρο, αντί για το γνωστό, εγγυημένο και αποτελεσματικό. Το θέμα "επίθεση-άμυνα" εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί, θέλω όμως να βλέπω κανονικό μπάσκετ, είτε πίσω είτε μπροστά στο γήπεδο. Και ο Τρινκιέρι μάλλον θα μας το δώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που θα σου το χαλάσω το ψεματάκι σου φίλε αλλά αν κάνεις μια βολτίτσα στα μπασκετικά φόρα θα δεις ότι την εν λόγω ορολογία τη χρησιμοποιούμε από τον Οκτώβριο του 2011..

      ..θα σου πρότεινα να πατεντάρεις τίποτα άλλο..

      Διαγραφή
    2. Περίεργο, το παλιότερο post/URL που μου βγάζει ο γούγλης με το λεκτικό αυτό είναι το δικό μου στο παρόν blog...και καμιά κατοσταριά ακόμα από τότε μέχρι σήμερα...

      Μόνο και μόνο για χαβαλέ, μπορείς να μου στείλεις ένα link/url για να το δω που αλλού έχει χρησιμοποιηθεί ?

      Έχω στείλει για πατεντάρισμα ένα cold-box για το Mazda CX-7, οπότε είμαι καλυμμένος :-)

      Διαγραφή
  2. Νομίζω ότι η τελευταία σου πρόταση Jim είναι όλα τα λεφτά. Δεν τον ξέρω πολύ καλά τον κόουτς αλλά κάτι οι δηλώσεις του πριν τα παιχνιδια μας με την Καντού, λίγο το στυλ προπονητικής και οι πρόσφατες δηλώσεις του για την πρόσληψη του, μου δίνουν την εντύπωση ότι πράγματι είναι dream job για τον Ιταλό ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδος, ή για να τα λέμε και πιο ορθά, ο πάγκος μιας Εθνικής που είναι γεμάτη με παίκτες ιδανικούς για τα πρότυπα του. Και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Θα δουλέψει πολύ, με όρεξη και όραμα και εγώ πιστεύω θα παρουσιάσει ένα καλό αποτέλεσμα.
    Η μόνη γνώμη που έχω για τον κόουτς Τρινκιέρι είναι αυτή που σχηματίστηκε από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Καντού. Έχει φτιάξει ένα καλοδουλεμένο και σφιχτό σύνολο, με σαφείς προσανατολισμούς μέσα στο γήπεδο και πειθαρχία. Έπεσε πολύ δύσκολα και στην Ελλάδα και στην Ιταλία χωρίς να έχει και το σούπερ ποιοτικό ρόστερ. Ο Τζιμ τον έχει πιστέψει ακόμα περισσότερο. Εγώ αισιοδοξώ. Ταιριάζει στη μπασκετική Ελλάδα ο Αντρέα. Θα έχει (έστω και χωρίς Διαμαντίδη) ένα εξαιρετικό ρόστερ με εμπειρία και ταλέντο, καλείται να διαχειριστεί την ευκαιρία και την δουλειά της ζωής του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    Μαζί σου Αντρέα για μια Ελλάδα νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά Μαντνες.. Η δική μου γνώμη είναι ότι ο Τρινκιέρι ναι μεν είναι καλός προπονητής αλλά το τάιμινγκ είναι λάθος.. Η εθνική χρειαζόταν κάτι άλλο αυτή τη στιγμή είναι η αίσθηση μου. Σε κάποια άλλη περίοδο/φάση ναι πάσο, τώρα όμως θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ίδωμεν.. Ταλέντο έχει ο Ιταλός.

      Διαγραφή
  3. Nich galis για το hall of fame του NBA!!
    Ψηφίζουμε σε Galop του ESPN:http://goo.gl/VVg4o

    Όσον αφορά τον coach της Εθνικής, προσωπικά θα προτιμούσα προπονητή από τον ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα Ιτούδη. θεωρώ ότι το ρίσκο θα ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό που πάρθηκε με τον Τρινκιέρι.

    Ο Τρινκιέρι, όπως λέει και ο Jim, έχει υψηλό μπασκετικό IQ και πιστέυω ότι θα παρουσιάσει ουσιαστικό μπάσκετ κοντά στην φιλοσοφία της Εθνικής, εμπλουτισμένο με σύγχρονα στοιχεία, εύχομαι Καλή επιτυχία!!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψήφισα Vlade Divac.
      Καλά δεν έκαμα?

      Διαγραφή
    2. Καλά εκαμες φιλε, μπράβο!
      Οι σέρβοι είναι αδέρφια μας!!

      Διαγραφή
    3. Υποκειμενικά Nick. Αντικειμενικά ίσως Nick, ίσως Oscar. Και μια πισινή για Tal Brody

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Άν θελήσει να κάνει αποχαιρετιστήριο δώρο ο Στερν, ο Μπρόντι έχει καλές πιθανότητες. Σε επίπεδο αξίας δε νομίζω πως συγκρίνεται με Νικ ή Σμιντ ή Ντίβατς ή Μαρτσουλιόνις. Είχε μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του μπάσκετ στο Ισραήλ και σε αυτό μοιάζει με το Γκάλη, κατά τα άλλα χάος...

      Διαγραφή
    5. Το "χάος" Πανάγο έπαιξε στην εθνική των ΗΠΑ

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    6. Έπαιξε στο Παγκόσμιο του '70 στο οποίο οι ΗΠΑ κατέληξαν στη 5η θέση (χάσανε από Ιταλία, Βραζιλία, Γιουγκοσλαβία σε σύνολο 6 αγώνων), όταν ακόμα η ομάδα απαρτιζόταν από παίκτες εκτός ΝΒΑ (κάποιοι παίξανε μετά στο ΝΒΑ, αλλά κατά κανόνα με αμελητέα σταδιοδρομία). Ο Μπρόντι μη έχοντας παίξει ποτέ στο ΝΒΑ ήταν επιλέξιμος. Δεν επέλεξαν και την αφρόκρεμα για να στελεχώσουν αυτή την Εθνική, ούτε καν τα δευτερότριτα. Μάλλον τα εικοστοδευτεροτριτα ήταν, οπότε η επιλογή του σε αυτή την ομάδα δεν είναι ακριβώς τίτλος τιμής ή και να είναι τιμητική για κάποιον δεν νομίζω πως αρκεί για να ανεβάσει τον Μπρόντι στο επίπεδο του Γκάλη ή του Σμιντ ή έστω να τους πλησιάσει.

      Διαγραφή
  4. "Η λέξη που κυκλώνει στο μπλοκάκι του σε αυτό το κομμάτι είναι η υπομονή. Ραχοκοκαλιά της επιθετικής λειτουργίας των ομάδων του είναι η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και το εξαιρετικό spacing, γαρνιρισμένο με πολύ υπομονή ώστε να βρεθεί το «καλό σουτ» ακόμα και στο τέλος του χρόνου. Κυνηγάει τα μις ματς και θέλει οι ομάδες του να διαβάζουν. Παίζει πολύ πικ εν ρολ, side και κεντρικό."

    Αν δεν ήξερα ποιον αφορά το άρθρο και διάβαζα αυτή την παράγραφο, θα νόμιζα ότι ο προπονητής που προσλάβαμε είναι Σέρβος!
    "Πολύ καλή κυκλοφορία" της μπάλας, "spacing", διάβασμα της φάσης με "υπομονή" ώστε να βρεθεί το "καλό σουτ", προτεραιότητα στο "miss match" και φυσικά "πολύ pick'n'roll", αποτελούν τα SOS θέματα για την αποφοίτηση από τη σχολή προπονητικής Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς!

    Αλλά φυσικά είναι άλλο πράγμα η θεωρητική αποδοχή των παραπάνω αρχών ως φιλοσοφία και άλλο η πρακτική εφαρμογή τους. Οι απαντήσεις σε 9 μήνες...

    Με δεδομένο τώρα ότι κάτι Κατσικάρηδες, Μπλατόπουλοι και Ομπραντοβιτσαίοι δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουν (εκτός αν κάποιος έγλυφε με απόλαυση την καραμέλα βουτύρου-ευγενική χορηγία της Ε.Ο.Κ. και πίστεψε ότι τους έγιναν σοβαρές προτάσεις με αμοιβή φυστίκια Αιγίνης), δε νομίζω ότι έμεναν και πολλές επιλογές διαθέσιμες.

    Αν η φήμη για Plaza ήταν αληθής, θα ήταν με διαφορά αυτός που θα προτιμούσα να δω στον πάγκο της Εθνικής. Θες η εμπειρία, θες ένας ευρωπαϊκός τίτλος (έστω το ταπεινό ULEB) που έχει πάρει με τη Real, θες η φετινή του δουλειά στη Zalgiris, ίσως να αποτελούσε την πιο "ασφαλή" επιλογή.

    Σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι η ισπανική ιδιοσυγκρασία θα έφερνε κάτι διαφορετικό στην Εθνική (η οποία παλατζάρει μεταξύ του "σκεπτόμενου" DNA της από τη μία και της διάθεσης/ικανότητας πολλών παιχτών να "τρέξουν" το παιχνίδι από την άλλη), μπορεί τελικά να αποδεικνυόταν λίρα εκατό για την εξέλιξη του παιχνιδιού της επίσημης αγαπημένης.

    Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το έργο του Ανδρέα Τρινκιέρη (για να αρχίσω και τις ελληνοποιήσεις!) πριν τον κρίνουμε.
    Πάντως προσωπικά, ατάκες τύπου "Μακεδόνες έναντι Περσών", "αντίσταση των Βιετκόνγκ", ακόμα και "Οβελίξ vs. Μπαμπαόρουμ" με ιντριγκάρουν πολύ και θεωρώ ότι θα ταιριάξουν γάντι με το αλλέγκρο και ατίθασο (του λαού μας και κατ'επέκταση) των διεθνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Χάρη, καλή χρονιά φίλε.. Ο Πλάθα θα ήταν όντως μια καλή επιλογή αλλά ακούστηκε ότι ο ίδιος δε το χειρίστηκε καλά το θέμα..

      Διαγραφή
  5. για μενα δν εχει δειξει τπτ μεχρι τωρα ουτε εχει καποια εμπειρια με εθνικες. ορεξη για δουλεια ποιος δν εχει ρε παιδια?? γιατι το διαβαζω για τον καθε προπονητη αυτο.. περιμενω να τον δω στον παγκο τπτ αλλο, παντως με βαση την εμπειρια ανετα περναμε καποιον ελληνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..... και σα να μην εφτανε η απειρια του, Τζιμαρα, καποιος απο τα τιμημενα γηρατεια που εξακολουθουν να λυμαινονται το κακομοιρο το μπασκετακι ειχε τη φαεινη ιδεα να του φορεσει βοηθους Λιμνιατη και Παπανικολαου.... αυτοι κι αν εχουν περγαμηνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα DS.. O Λημνιάτης είναι καλός, νομίζω πως το έχει το "μικρόβιο".. Ο Παπ έδειξε καλά στοιχεία φέτος στη μικρή του θητεία. Σίγουρα στην ομοσπονδία έχουν τα δικά τους "σχέδια". Παίζει πάντως να φέρει και ο Τρινκιέρι έναν "δικό" του..

      Διαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρώτη επιλογή, τουλάχιστον από τη στιγμή που ο παππούς δεν έριχνε τα μούτρα του να προσεγγίσει τον Γιαννάκη, θα έπρεπε να είναι ο Μπλατ. Αλλά κι ο χοντρούλης Ιταλός δεν με χαλάει... Είναι σίγουρα καλύτερος από Ζούρους, Καζλάουσκες και Κατσικάρηδες.
    Μια ερώτηση, αν γνωρίζει κανείς: ψήφισα κι εγώ Γκάλη για Χολ οφ Φέιμ κι έβγαλε 98% προτιμήσεις. Το ποσοστό αυτό είναι μόνο για Ελλάδα ή συνολικό; Πιστεύω ότι είναι μόνο για Ελλάδα, γιατί 23.000 ψήφοι μόνο δεν μπορεί να είναι παγκόσμιοι... Ούτε είναι λογικό να έχει 98% ο Γκάλης και 23% σε άλλη κατηγορία ο Γκάρι Πέιτον...
    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΕΣΠΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΚΑΛΟΠ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΨΙΦΙΖΟΥΜΕ....
      # ΑΚ-13 #

      Διαγραφή
    2. Δεν κατάλαβες τι ρώτησα... Το ξέρω ότι δεν θα κρίνει το κοινό για την είσοδο στο Χολ οφ Φέιμ. Ρώτησα απλά αν τα αποτελέσματα που φέρνουν τον Γκάλη στο 98% είναι μόνο ελληνικά ή παγκόσμια. Γιατί δεν είναι λογικό τέτοια υπερσυγκέντρωση όταν η Βραζιλία είναι σχεδόν 200 εκατομμύρια λαός κι ο Όσκαρ Σμιντ έχει μόνο 1%.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. Δ. ΑΛΕΞ. νομίζω ότι είναι παγκόσμιο. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και κάτι επίσημο οπότε παίζει από τη διεθνή σκηνή να το έχουμε πάρει μόνο εμείς πρέφα. Θυμίζω ότι στις ψηφοφορίες των φιλάθλων στην Euroleague για τις ομάδες της χρονιάς, τη μερίδα του λέοντος πάιρνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού της Partizan και οι Λιθουανοί. Εκείνη δλδ που παρακινούνται από οπαδικά κριτήρια και εκείνοι που ζουν και αναπνέουν για το άθλημα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα τζιμ και αγαπητοί φίλοι,

    Συγχαρητήρια για το μπλοκ (διαβάζω ανελλιπώς από το καλοκαίρι αλλά γράφω για πρώτη φορά). Κάλος μου φαίνεται ο Ιταλός, ωστόσο θα προτιμούσα και εγώ κάποιο Έλληνα στη θέση του. Και εφόσον δεν μπόρω να έχω Πεδουλάκη-Μπαρτζόκα, γιατί όχι Ιττούδη ή Μαρκόπουλο.

    Κάτι άσχετο, μπορεί κάποιος να μου εξηγήση γιατί η Ελλάδα να εκπροσωπήτε με 2 ομάδες στην ευρολίγκα και Ιταλοί, Τούρκοι και δεν ξερω ποιος άλλος με 3.
    Ευχαριστώ πολυ και περιμένω να ακούσω απόψεις και απαντήσεις.

    Be like Mike…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πριν από όλα τα άλλα, αναρωτήσου αν υπάρχει 3η ελληνική ομάδα που να θέλει να παίξει Ευρωλίγκα.
      Τα υπόλοιπα τα συζητάμε αύριο

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά "like Mike" και σε ευχαριστώ πολύ.. Η Ελλάδα απλά δεν έχει τις προϋποθέσεις να έχει 3η ομάδα. Για κάποιο λόγο την έχασες τη θέση, όχι τυχαία..

      Διαγραφή
    3. Κοίτα ορέστη, τη μοναδική φορά που μπήκε το Μαρούσι κερδίσε το ελληνικό μπασκετ τουλάχιστο ένα προπονητή (Μπαρτζόκα) και ένα αθλητή (Καιμακόγλου). Τζιμ δεν μιλάω για τη φετινή χρονιλα μόνο. Δηλαδή, που βρισκόταν πριν δύο χρόνια η Καντού και που είναι τώρα. Aπό αγωνιστική σκοπιά θα έλεγα ίσως το γεγονός αυτό να είναι και ο λόγος του χάσματος μεταξί 1 και 2 με το 3 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα αν υπάρχουν άλλοι λόγοι θα ήθελα πολύ να τους μάθω.
      Σκέφτείτε λίγο τι εμπειρία θα ήταν για τους μικρούς του Πανιωνιου κάτι τέτοιο, έστω και αν έμεναν έξω πριν καν αρχίσουν. Ευχαριστό πολύ,

      Be like Mike...

      Διαγραφή
    4. Be like Mike συμφωνώ με την σκέψη σου για Μαρούσι και Καντού, όμως με τον ισχύοντα αριθμό ομάδων νομίζω καλώς δεν παίζει 3η ελληνική. Ποια ομάδα να αφήσεις έξω? Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι τα κλειστά συμβόλαια. Αν πάντως αυξηθούν οι ομάδες, που ελπίζω να γίνει, χωράει 3η και 4η ελληνική ομάδα. Ξέρεις κάποιος πόσες ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπάρχουν? Εκτός από Ευρωλίγκα, ULEB Cup υπάρχει άλλη?
      jpg13

      Διαγραφή
    5. Παιδιά η Ευρωλίγκα είναι και μπίζνες, μη ξεχνάτε ότι αποτελεί και επιχείρηση. Καμία ελληνική ομάδα δε τηρεί τις προϋποθέσεις για να παίξει ως τρίτη, ούτε καν πλησιάζει. Θα ήταν πολύ σπουδαία η εμπειρία για τα παιδιά του Πανιωνίου like Mike αλλά θα πρέπει πρώτα να δείξουν ότι μπορούν να επιβιώσουν στο Eurocup.. H ατμόσφαιρα που προσφέρει η Καντού στο Παλαντέζιο ή η Μπιλμπάο είναι πολύ πιό δελεαστικό στοιχείο για τον Μπερτομέου. Έτσι είναι και δε τον κατηγορώ..

      Διαγραφή
    6. Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον όλες τις απόψεις. Τζιμ να μου επιτρέψης να κατηγορήσω εγώ, τότε, τον Μπερτομέου. Τον κατηγορώ γιατί απλά δεν θέλω να γίνει η ευρολίγκα μικρογραφία του κατά τα άλλα διαστημικού NBA. Καταλαβαίνω το ρόλο που παίζει το χρήμα, αλλά σαν λάτρης του αθλήματος νιώθω υποχρεωμένος να διατηρήσω την πεποίθηση μια μέρα να δω 3 και 4 ελληνικές ομάδες στην κορυφέα ευροπαϊκη διοργάνωση.

      Be Like Mike...

      Διαγραφή
    7. Be Like Mike (νομίζω πως) είσαι εναντίον της διαφαινόμενης σταδιακής υποβάθμισης των εθνικών πρωταθλημάτων προς όφελος ενός ευρωπαικού ΝΒΑ και σε ένα βαθμό συμμερίζομαι την ανησυχία σου.

      Ακόμα και στη σημερινή μορφή της Ευρωλίγκας όμως, ελληνικές ομάδες πλην Ολυμπιακού-ΠΑΟ δεν αξίζουν να μπουν διότι δεν έχουν χρήματα, κόσμο και γήπεδο. Αυτά τα κριτήρια είναι σε μεγάλο βαθμό αντικειμενικά και με πάσα ειλικρίνεια ούτε μια ομάδα τα ικανοποιεί.

      Μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχε μια ομάδα πλην ΟΣΦΠ-ΠΑΟ που αγωνιστικά θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς στην Ευρωλίγκα αλλά δεν έμπαινε διότι δε κάλυπτε τα άλλα κριτήρια αλλά τώρα πια δεν υπάρχει ούτε το αγωνιστικό αξιόμαχο να κατατεθεί ως επιχείρημα.

      Διαγραφή
  9. Πολυ σωστα.

    Με στραγαλια δεν παιρνεις προπονητη του επιπεδου του Μπλατ, ουτε καν τον Κατσικαρη δεν χτυπας. Καταραμενη οικονομικη κριση...

    Απλα, ενω ο Τρινκιερι με ειχε εντυπωσιασει με την αμυνα της περσινης Καντου, με απογοητευσε πληρως εφετος. Το μπασκετ της φετινης Καντου φαινεται ατολμο και απαρχαιωμενο.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιώργάρα.. Η Καντού προσπάθησε να παίξει κάτι πιό σύγχρονο φέτος. Κόλλησε στα κλειστά ματς, αυτό δεν είναι πολύ καλό.. Πάντως σταδιακά παίζει καλύτερα, θα διεκδικήσει θέση στους τελικούς της Lega A δυνατά.

      Διαγραφή
  10. Τα νιάτα μου τα πέρασα σε κατάθλιψη που δεν μπόρεσε ο Άρης να φέρει τον Όσκαρ Σμιτ να παίξει παρέα με τον Γκάλη να χαθεί το τόπι. Γιαννακόπουλε φέρε τον Ναβάρο στην Πανάθα να γιατρευτώ τώρα στα γεράματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλησπερα Τζιμ

    Συμφωνα με τη περιγραφη σου ο Τρινκιερι ακολουθει πανω κατω τη μεθοδο Γιαννακη με τη μονη τους διαφορα να εγκειται στο γεγονος οτι ο Ιταλος κατεχει το αντικειμενο των δημοσιων σχεσεων και οτι το παιζει Μουρινιο του μπασκετ. Τεχνικα δεν βλεπω διαφορες, οι μπασκετικοι δημοσιογραφοι και ιδιαιτερα τα φερεφωνα της ομοσπονδιας θεωρουν και θελουν να περασουν το μυνημα οτι το μπασκετ που παιζει ο Γιαννακης ειναι ξεπερασμενο αλλα απο την αλλη βρισκουν ευκολο να υπερασπιστουν το ιδιο μεθοδικο μπασκετ που παιζει ο Τρινκιερι και ας μην εχει φερει ακομα στιβαρα αποτελεσματα σε τιτλους..
    Εγω δεν εχω προβλημα με την προσληψη του φαινεται αλλωστε οτι ρεαλιστικα δεν ειχαμε και πολλες επιλογες.
    Το μεγαλο μου προβλημα ειναι οι βοηθοι και πιο πολυ ο Παπανικολαου με την τεραστια εμπειρια του στους Ελληνικους παγκους και με τη δυσωδια που βγαζει αυτος ο βυσματικος μακιαβελιστικος διορισμος... Η δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια ειναι καθε αλλο παρα εμφανης..
    Ο Τρινκερι θα φαει το κεφαλι του με αυτους που εμπλεξε και παει σε Ευρωμπασκετ με υλικο για χρυσο ...
    Χρειαζομαστε επειγοντως τεχνικο συμβουλο (οπως πριν το 2004) για να ισσοροπησει και να βοηθησει τον κακομοιρο Εθνικο σταρ αλλιως το Σεπτεμβρη ουτε μεταλλειο βλεπω αλλα ουτε και Τρινκερι να γυριζουν Ελλαδα..
    Μανος Mασσαλια
    Καλη χρονια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μάνο.. Καλά όλα εκεί πέρα..? Είναι πολύ ενδιαφέρον η άποψη σου..

      Διαγραφή
    2. Ολα καλα Τζιμ
      Τσαντιλα για αυτα που γινονται στην Εθνικη γενικοτερα ...
      Φτιαχνω ομαδουλα στη δουλεια με Γαλλους βρηκαμε και κλειστο οποτε πολυ καλα..
      Στο θεμα μας σκεφτηκα τον Μαρκοπουλο σαν τεχνικο συμβουλο αλλα δεν το βλεπω να γινεται..
      Ειμαι λιγο εμπαθης με τον Παπανικολαου αλλα δεν φταιω εγω ο ιδιος οταν σταματησε τη καριερα του σαν παικτης ειπε οτι εκανε πολλα λαθη , τα ιδια που εκαναν σχεδον ολοι οι ταλαντουχοι της γενιας του 95, δεν δουλεψαν βασιστηκαν στο αιωνιο ταλεντο τους και εμειναν εκει στασιμοι χωρις ποτε να αξιοποιησουν εντελως το ταλεντο τους. Τσαντιστηκα μαζι του επειδη θυμηθηκα τις δηλωσεις του εναντιον του Γιαννακη στις αρχες τις χρονιας.. Δεν εμαθε απο τα λαθη του και κανει παλι τα ιδια βολεμα και δουλεια τιποτα..

      υ/γ
      Μου ειχες πει να στειλω προσωπικο μεηλ παλια αλλα δεν ειχα βρει τροπο να το κανω αν μπορεις πες μου εναν τροπο..
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
  12. Γεια χαρά σε όλους.

    Αναρωτιέμαι αν το γεγονός ότι ανήκει στη σχολή Πιανιτζιάνι είναι θετικό ή αρνητικό. Γιατί ο Σιμόνε, τα κατάφερε μεν στη Σιέννα, τα σκάτωσε στην εθνική του, και τα ρημάζει μέχρι στιγμής στην Τουρκία.
    Ελπίζω να μη δούμε κάποιου τύπου ριμέικ από τον νέο μας ομοσπονδιακό.

    Πάντως, δεν παίζουν οι εθνικότητες μπάσκετ, ούτε κοουτσάρουν. Άρα για μένα μικρή σημασία έχει ότι είναι συμπατριώτης του Σκαριόλο.

    Από την άλλη, οι επιτυχίες του Ιταλού δεν είναι μεγαλύτερες από αντίστοιχων Ελλήνων, όπως ο δυο στον πάγκο των αιωνίων. Για τον ίδιο λόγο που πλέον δε βλέπουμε Ίβκοβιτς-Ομπράντοβιτς, αλλά Μπαρτζώκα-Πεδουλάκη, θα πρέπει να δούμε και στην εθνική τον Τρινκιέρι αντί κάποιου Μπλατ. Απλά είναι τα πράγματα.

    Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας, είναι να τον αφήσουμε να δουλέψει με την ησυχία του κτλ κλτ...
    Εντάξει, καλό το παραμύθι! Ότι και να κάνουμε εμείς, δε θα δουλέψει με την ησυχία του. Με εγγυήσεις από τον Πατερούλη.
    Νομίζω ότι το δίδυμο Λιμνιάτη-Παπανικολάου είναι απλά τα προεόρτια...


    Υ.Γ.
    Ήλπιζα αντί αυτού του άρθρου, να λέγαμε καμιά κουβέντα για τον Έλληνα ΜΥΘΟ του ελληνικού μπάσκετ, και για τις πιθανότητες να έχει την τιμή να βρεθεί στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ. Μακάρι λέω, εγώ! Να μπει ο Νικ, κι ο Βλάντε θα την έχει ξανά την ευκαρία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορέστη το "σχολή Πιανιτζιάνι" ειπώθηκε χιουμοριστικά γιατί νομίζω είδες πως το αιτιολογήσαμε.. Εννοείται μπορούμε να συζητήσουμε για το hall of fame. Κάθε ανάρτηση απλά είναι ένα καινούργιο βήμα..

      Διαγραφή
  13. Τζίμ είσαι η πρώτη σοβαρή (το τονίζω το σοβαρή) γνώμη που διαβάζω ΥΠΕΡ του Τρινκιέρι. Παρότι στο τέλος εν μέρει το ισορροπείς το πράγμα.

    Δύο παρατηρήσεις:

    α) Εκτός από τις ικανότητες και τα αποτελέσματα που έχει κάποιος, για μένα αυτό που μετράει είναι σε ποιο ΕΠΙΠΕΔΟ τα επιτυγχάνει. Καθώς και οι διαφορετικές αφετηρίες και στόχοι των ομάδων.

    β) Θα ήθελα να κάνεις ένα σχόλιο σχετικά με τους βοηθούς και κυρίως με τη διαδικασία που επιλέχτηκαν.

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άρη. Φίλε μάλλον υπάρχει μια σύγχυση, δεν είμαι υπέρ.. Τον θεωρώ καλό προπονητή αλλά λέω ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι χρειαζόμασταν κάτι άλλο αυτή τη στιγμή..

      Διαγραφή
    2. Ας επαναδιατυπώσω τότε, γιατί ξέρω ότι είναι εκνευριστικό να παρεξηγείς τα λεγόμενα κάποιου.

      Είσαι η πρώτη σοβαρή γνώμη που διαβάζω που τονίζει τόσο πολύ τα υπέρ του Τρινκιέρι σε σχέση με τα μείον.

      Για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ με τη σειρά μου, αυτό που είπα πριν το είπα καλοπροαίρετα. Το ό,τι διάβασα σοβαρή ανάλυση υπέρ του Τρινκιέρι όπως εξέλαβα τη δική σου (όταν εγώ είμαι μάλλον κατά) το θεωρώ πολύ χρήσιμο.

      arisff

      ΥΓ. Χρωστάς την απάντηση για τους βοηθούς ;)

      Διαγραφή
    3. Άρη μόλις γίνει η μοιρασιά στους ρόλους θα σου πω περισσότερα. Τον Λημνιάτη τον εκτιμώ, νομίζω ότι έχει δυνατότητες. Σίγουρα υπήρχαν πολύ πιό έτοιμοι Έλληνες προπονητές που θα μπορούσαν να πάρουν τη μια τουλάχιστον θέση δίπλα στον Τρινκιέρι. Είπαμε, η ομοσπονδία έχει τα δικά της "σχέδια"..

      Διαγραφή
  14. Allo ena poli oraio ar8ro. Ego eixa topo8eti8ei k prin kairo iper tou trinkieri mias k o mplat itan poli almiros k o fotis pige sta miria ton roson. Den pisteuo oti auti ti stigmi 8a itan eukolo na vriskamai enan sovaro proponiti me auta ta lefta pou dia8etame, isos o pla8a alla ego den 8a ton i8ela gia tin e8niki, me vasi to stul basket pou paizei, o trinkieri mas tairiazei k en katakleidi enan sovaro an8ropo 8eloume k na paiksoume ligo amina. Tora to pou mporei na mas odigisei de ksero alla me to roster pou dia8etei ola einai pi8ana.

    zito signomi gia ta greeklish alla vriskomai sti douleia k to pc den ipostirizei ellinika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δηλαδη ο Τρινκιερι ειναι ενας προπονητης με καλες πρεγαμηνες αλλα οχι αυτη την εποχη η καλυτερη λυση για την εθνικη.Παντως για τον ιδιο ειναι μεγαλh ευκαιρια να κανει κατι στο υψηλοτερο επιδεδο για την ευρωπη και γιατι οχι να παρει ενα μεταλιο και αυτη την ευκαιρια αν ειναι οσο εξυπνος λενε ολοι οσοι μιλανε για αυτον δεν θα την αφησει να χαθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "θα χαρείτε –εγγυημένα- κάθε συναναστροφή (κοντινή ή μακρινή) μαζί του"...

    Α ρε Τζιμ, είσαι ΘΕΟΣ!!!!!! πώς τα πετάς έτσι...

    Λευτέρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παντως θυμαμαι στο παιχνιδι με τον Παναθηναικο στο ΟΑΚΑ στην κρισιμοτερη επιθεση στο τελος αποφασισε να στειλει περιφερειακο να ποσταρει τον Διαμαντιδη και βεβαια δεν πετυχε καλαθι μας εκανε ενα δωρο τοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα συμφωνήσω με τζιμ.καλός ο τρινκιέρι αλλά λάθος το timing θα το φάει το κεφάλι του τσάμπα και είναι και εύκολος στόχος.ο νοών νοείτω..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εξαιρετικές και οι δύο τελευταίες αναρτήσεις .... διαβάζω δε, με μεγάλο ενδιαφέρον όλα τα σχόλια και πραγματικά με χαροποιεί το επίπεδο των γνώσεων όλων σας και γιατί είναι απολαυστικές οι "συζητήσεις" αλλά και γιατί μας βοηθάτε κι εμάς που δε γνωρίζουμε τόσα, να κατανοήσουμε (όσο το δυνατόν) πράγματα/πρόσωπα/καταστάσεις και να μάθουμε ..... μπράβο Jim, μπράβο παιδιά...... Tnx/Nat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Ναταλία.. Ανησυχήσαμε..

      Διαγραφή
    2. Kαλέ μου Jim τι γλυκό, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον ...... [ ελπίζω δηλαδή ;-) ]

      Διαγραφή
  20. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική στενότητα,ήταν σωστή κίνηση η πρόσληψη αυτή.Επίσης χαίρομαι διπλά γιατί γλυτώσαμε πιθανή επαναπρόσληψη Γιαννάκη.Βέβαια αυτή η χαρά μου έχω την εντύπωση πως δεν θα κρατήσει μόνιμα γιατί η σχέση Γιαννάκη-ΕΟΚ την αντιλαμβάνομαι κάπως "μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε".Ο Γιαννάκης είναι προπονητής made by ΕΟΚ άλλωστε.Αυτό πουλάει και στο βιογραφικό του ως προπονητής,μιας και το έργο του σε ομάδες δεν είναι άξιο αναφοράς.Χωρια που νομίζω πως η αποτυχία διαχείρησης των πολλών εκατομυρίων των αγγελόπουλων ουσιαστικά τέλειωσε την καρέρα του σε υψηλό επίπεδο προπονητικής.Και ο ίδιος φαντάζομαι γνωρίζει πως μόνο μέσω εθνικής και ΕΟΚ θα μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο.

    Βέβαια η ομοσπονδία συνεχίζοντας την "δημιουργική" τακτική της (σε συνδυασμό με γνωστούς δημοσιογράφους της καλαθόσφαιρας)θέλει να φτιάξει έναν νέο Γιαννάκη στο πρόσωπο του Παπανικολάου αλλά το μόνο που θα καταφέρει πάλι είναι να πουλήσει άνθρακες ως θησαυρό (όπως με τον προπονητή Γιαννάκη).Σίγουρα όμως ένας ρουφιάνος που δεν θα αναλαμβάνει ευθύνη αλλά ξέρει να την φορτώνει πάντα χρειάζεται.Το αν είναι καλός στη δουλειά του λίγο τους ενδιαφέρει μιας και όπως και να έχει,ως τέτοιος θα παρουσιαστεί.

    Ο ιταλός αν αποστασιοποιηθεί,μπορεί να ενώσει τους παίχτες και να φτιάξει μια καλή ομάδα.Εξάλλου η βάση παιχτών υπάρχει και σε πολύ καλές ηλικίες και με καλούς χαρακτήρες (αν εξαιρέσουμε Μπουρούση-Σοφοκλή που για καλό της ηρεμίας της ομάδας θα πρέπει ο Ιταλός να δει με άλλο μάτι την κλήση τους).Αρκεί να μην περάσει στους παίχτες αυτή η παρεμβατική ματαιοδοξία της ΕΟΚ μέσω των βοηθών του προπονητή.
    RalO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνθρακες ο θησαυρός η εποχή της εθνικής επί Γιαννάκη; Καλά κατάλαβα;

      arisff

      Διαγραφή
    2. Ανθρακες ο προπονητής Γιαννάκης.Η εθνική τότε αποτελούταν απο παίχτες στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας τους με μερικούς απο αυτούς (παπαλουκάς-διαμαντίδης) να είναι κορυφαίοι ταυτόχρονα σε επίπεδο ευρωλίγκας.Απο εκεί και πέρα,αν οι κορυφαίοι προπονητές κρίνονταν σε τουρνουα 20 ημερών τότε ο Σκαριόλο θα ήταν πάνω και απο τον Φιλ τζάκσον.Βέβαια η βασική διαφορά του Γιαννάκη με τον Σέρτζιο είναι πως ο συμπαθής ιταλός είχε να επιδείξει και έργο σε μερικές ομάδες.
      RalO.

      Διαγραφή
    3. Άνθρακες ο θησαυρός για τον προπονητή που "υπέγραψε" τόσες ανατροπές. Που κατέκτησε ευρωμπάσκετ (λες και το κατακτάει η Ελλάδα κάθε χρόνο) και κέρδισε την εθνική των ΗΠΑ.

      Δεν υποτιμώ ούτε το Διαμαντίδη, ούτε τον Παπαλουκά, ούτε κανέναν άλλο από εκείνη τη σπουδαία φουρνιά. Όπως θα έπρεπε όμως αυτοί που βλέπουν σφαιρικά το μπάσκετ να μην υποτιμούν το Νοβίτσκι, τον Πάρκερ, τον Κιριλένκο, τον Λεμπρόν, τον Ουέιντ, τον Καρμέλο και πολλούς ακόμα.

      Και προφανώς όλα τα τουρνουά δεν είναι ίδια. Η ικανότητα του Γιαννάκη στις εθνικές δεν έχει καμία σχέση με τη μετριότητα του σε συλλογικό επίπεδο. Ούτε η κυριαρχία του Ομπράντοβιτς σε συλλογικό με την αντίστοιχη αδυναμία του σε εθνικό. Αλλά νομίζω πως μιλάμε για εθνικές ομάδες τώρα και όχι για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού.

      arisff

      Διαγραφή
    4. Το ότι πήγε σε 2 ff,μια φορά σε τελικό και μία παραλίγο κόντρα στον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών και στην κορυφαία ομάδα τότε,έφερε έναν τίτλο(κυπελλάκι έστω)μετά από πολλά χρόνια φαγούρα σε ομάδα με χαρακτήρα νεοπλουτισμού και λούζερ είναι άνθρακες;
      Το ότι πήρε ευρωμπάσκετ και κέρδισε την αήττητη από τότε USA team και στο καλάθι πάλι δεν πέρασε στην τετράδα του Πεκίνου άνθρακες;
      Οκ δεν είναι ούτε ζοτς,ούτε ντούντα,ούτε μεσίνα ασφαλώς.Ο άνθρωπος όμως είναι τεράστιο μπασκετικό μέγεθος και ως προπονητής για τα δεδομένα της Ελλάδας και όχι made by ΕΟΚ.

      Διαγραφή
    5. RalO τον αδικείς το Γιαννάκη. Λαμβάνοντας υπ'όψη τη μικρή πείρα που είχε ο Γιαννάκης σε συλλογικό επίπεδο τα πήγε πολύ καλά διαχειριζόμενος ρόστερ ατομική-βόμβα κατά καιρούς (Τεοντοσιτς, Μπουρούσης, Κλέιζα στην ίδια 12άδα). Φυσικά έκανε λάθη αλλά τα λάθη της περιόδου εκείνης ήταν πολλά και από όλες τις πλευρές. O Oλυμπιακός έκανε βήματα προς τα εμπρός και σε αυτό βοήθησε και ο Γιαννάκης.

      Για την Εθνική δε το συζητώ καν...

      Διαγραφή
  21. Jim να συμφωνήσω με την Ναταλία για τις δύο τελευταίες αναρτήσεις για το επίπεδο των σχολίων. Για τον Πωλ με "στεναχώρησες" λίγο γιατί των παρόμοίασες με τον Αιζάια!! Αλλά σε συγχωρώ!! Όντως όμως ο Πωλ είναι έτσι όπως το γράφεις. Για τον κόουτς Τρινκιέρι είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι αφού δεν ξέρουμε ποιο θα είναι η προεπιλογή αλλά και η τελική επιλογή παικτών. Θα τον εκτιμήσω περισσότερο εάν καταφέρει να "κερδίσει" παίκτες που δείχνουν "τελειωμένοι" από την εθνική(Μαυροκεφαλίδης,Βουγιούκας) ή αν τολμήσει να ανανεώσει την εθνική. Δε μου αρέσει που δεν έχει έναν άνθρωπο δίπλα του που να γνωρίζει και τις δύο γλώσσες(δεν ξέρω για τον Καντζούρη) και υποψιάζομαι ότι η Τριάδα Ζήσης-Μπουρούσης και Φώτσης θα κάνουν τους διερμηνείς.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Σούλη.. Έχει δρόμο ο Πολ για να γίνει Τόμας, δηλ. να μπαίνει το όνομα του στις συζητήσεις με 2-3 άλλους για τον καλύτερο πόιντ γκαρντ όλων των εποχών. Όμως μου τον θυμίζει σε αρκετά γι'αυτό και έγραψα για μετενσάρκωση του στη σημερινή εποχή.

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα σε όλους.Jim,η αλήθεια είναι ότι τον Τρινκιέρι δεν τον έχω παρακολουθήσει παρά σε μετρημένα ματς οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά για το αν είναι ή όχι καλός για την εθνική μας.Με βάση την δουλειά του στην Καντού συμπεραίνω πάντως πως είναι αρκετά εξελίξιμος.
    Σίγουρα,θα ταίριαζε πολύ στο παιχνίδι μας ο Μπλατ μιας και οι παίχτες μας μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλά στο γρήγορο τέμπο που συνηθίζει να παίζει ο Αμερικάνος.Έχουμε πλέον και πολύ αθλητικά γκαρντ που κάνουν εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής(πχ Καλάθης)καθώς και πολύ αθλητικά και γρήγορα forward όπως Πρίντεζης,Παπανικολάου.Επίσης,σημαντικό είναι πως μπορούμε να παίξουμε πέρα από γρήγορα και έξυπνα,στοιχεία πολύ σημαντικά για το σύγχρονο μπάσκετ.
    Ωστόσο,για διάφορους λόγους δεν έγινε ουσιαστική προσέγγιση με Μπλατ και(κυρίως λόγω έλλειψης πόρων και πιθανότητα λόγω άρνησης του ίδιου του Βασιλακόπουλου)δόθηκε το χρήσμα σε ένα ταλαντούχο Ιταλό.
    Ο Τρινκιέρι πάντως είναι ιδιαίτερα έξυπνος,μεθοδικός και αυτό είναι πολύ σημαντικό μιας και μπορεί να εκμεταλλευτεί όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της εθνικής.
    Στην άμυνα,θα μπορεί να κερδίσει πολλά από την ικανότητα των Καλάθη-Μάντζαρη που θα πιέζουν τα αντίπαλα γκαρντ και στην επίθεση θα μπορεί να παίξει το παιχνίδι υπομονής(όπως το είπες στο άρθρο σου)σε πολύ υψηλό επίπεδο έχοντας σαν κινητήριο μοχλό τον Σπανούλη.
    Jim,ο Τρινκιέρι παίζει γενικά με ευέλικτα σχήματα?Σε ρωτάω γιατί στην Καντού παίζει κυρίως με πεντάρι τον Τyus και τον Cusin που δεν είναι αργά 5αρια(ειδικά ο πρώτος).Θα δώσει ρόλο 5αριου το καλοκαίρι σε forward/center όπως ο Μαυροκεφαλίδης,ή θα κινηθεί σε παίχτες όπως ο Σοφοκλής που ναι μεν είναι αξιόπιστος επιθετικά αλλά αργός αμυντικά και αδύναμος στα ριμπάουντ??
    Συμπερασματικά και για να μην κουράζω περαιτέρω,δεν είμαι αρνητικός στην πρόσληψη του Ιταλού..Είμαι αισιόδοξος πως αν του δωθεί η δυνατότητα να δουλέψει χωρίς άγχος και εσωτερικές διαμάχες,τότε μπορεί να βοηθήσει και την εθνική και τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ζέλικο.. Ο Τρινκιέρι φέτος δοκιμάζει και πιό χαμηλά σχήματα (με μπαλαντέρ τον Μπρούκς) αλλά πίστεψε με ένα διεθνές τουρνουά έχει τελείως διαφορετική λογική και ανάγκες. Χρειάζεσαι τουλάχιστον έναν πραγματικό σέντερ, δε πας μακριά π.χ. με λύση Μαυροκεφαλίδη ως βασική στο "5", ξέχασε το.

      Διαγραφή
    2. Zelico, η αντιστοιχία με την Cantu και τον γρήγορο undersized Tyus δεν είναι σωστή κατά την γνώμη μου. Την περασμένη χρονιά παρουσίασε τρομερό μπάσκετ με την ίδια ομάδα βασιζόμενος στον Shermadini, δείγμα ότι μπορεί να προπονήσει χωρίς να είναι απόλυτα προσκολλημένος σε ένα μοτίβο παιχνιδιού. Άσε που τόσο ο Tuys όσο και ο Cusin είναι πιο 5άρια απ' τον Λουκά

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  23. H αφετηρία της επιλογής είναι καλή: ο άνθρωπος ειναι καλός προπονητής και φαίνεται πως πραγματικά γουστάρει τρελά που του δόθηκε η ευκαιρία με τόσο μικρή σταδιοδρομία διανθισμένη με επιτυχίες σεβαστές αλλά "μεσαίας τάξης μεγέθους" να αναλάβει τα ηνία μιας από τις κορυφαίες εθνικές του κόσμου. Σίγουρα θα δώσει ό,τι μπορεί για να τα καταφέρει και για αυτό αξίζει κάθε στήριξης.

    Στήριξη όμως δε φαίνεται πως έχει από την ίδια την αρχή η οποία τον επέλεξε βάζοντας δίπλα του άπειρους ανθρώπους, συνθέτοντας ένα τεχνικο επιτελείο με μικρό μπασκετικό μέγεθος σε σύγκριση με πολλούς από τους παίκτες της ομάδας τόσο σε επίπεδο εμπειριών όσο και σε επίπεδο επιτυχιών.

    Για να προλάβω αυτούς που θα πουν ότι και ο άπειρος και όχι ιδιαίτερα επιτυχημένος Μπαρτζώκας είναι στον Ολυμπιακό ως συλλογικό ανάλογο του Τρινκιέρι, άλλο Εθνική και άλλο σύλλογος, αφού είναι πολύ πιο εύκολο να πάρεις τον αέρα κάποιου που θα δεις για ένα 2μηνο παίζοντας τζάμπα παρά αυτού που θα φας στη μάπα όλο τη χρόνο αμειβόμενος αδρά από ένα πρόεδρο.

    Με τη τελευταία επιτυχία να εντοπίζεται στο σχετικά μακρινό 2009, περιθώρια για νέα αποτυχία σε συνδυασμό με το πολύ δυνατό και γεμάτο έμψυχο δυναμικό (προσωπική εκτίμηση αυτό, πολλοί ίσως διαφωνήσουν) δεν υπάρχουν, ούτε και ανοχή από την ομοσπονδια θα επιδειχθεί και νομίζω ή ελπίζω πως ο Τρινκιέρι το έχει καταλάβαι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια χαρά επιλογή είναι!!!! Μπορούμε να παραμείνουμε με τον ίδιο για μια 8ετία;;; Αρκεί βέβαια να μην δεχθεί τον πόλεμο των προκατόχων του...
    Πόσο μάλλον μην μας φέρει κανά αργυρό και τον βγάλουμε άχρηστο και αυτόν...
    Μάνος Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βασικά είναι το μοναδικό άρθρο από τα πάρα πολλά που έχω διαβάσει, που αναλύει την φιλοσοφία Τρινκερι. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να σχολιάσω τον τρόπο που οι υπόλοιποι μπασκετικοι δημοσιογράφοι προσέγγισαν το θέμα. Τα γραφόμενα τους ήταν πασιφανές ότι είχαν να κάνουν με το αν είναι υπέρ του Βασιλακόπουλο ή όχι. Κανείς εκτός του Τζιμ δεν έγραψε για τα υπέρ και τα κατά του Τρινκερι, για την φιλοσοφία του, για την προσωπικότητα του. Το δημοσιογραφικό ξεβράκωμα σε όλο του το μεγαλείο. Ευχαριστούμε Τζιμ που απλόχερα μας προσφέρεις το ουσιαστικό και το διαφορετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ρε Νικόλα, δε ξέρω αν είναι έτσι αλλά να'σαι καλά..

      Διαγραφή
    2. Δεν κάνει τίποτα Τζιμ. Την αλήθεια έγραψα...οι απόψεις ήταν χωρισμένες ανάλογα με το στρατόπεδο. Οι Βασιλακοπουλικοί υπέρ της επιλογής Τρινκερι, οι πολέμιοι του Βασιλακόπουλο εναντίων... κανείς δεν έκατσε να γράψει ποιος είναι ο Τρινκερι, τι ψάρια πιάνει και να στηρίξει μια άποψη όπως εσύ πολύ σωστά έκανες.

      Διαγραφή
  26. Mπορεί να μην ενθουσιάστηκα με την επιλογή του αλλά αν το καλοσκεφτείς ίσως είναι από τις ιδανικότερες.Σίγουρα όχι κακή.Παραπρόπερσι που είχαμε φοβερή προοπτική πήραμε τον καζλάουσκας και έβγαλα σπυριά με αυτά που έβλεπα.Δηλαδή μια τρομερά ταλαντούχα ομάδα με φοβερές περγαμηνές και γαρνιρισμένη με ωραίες επιθετικές λειτουργίες να είναι αμυντικά ανύπαρκτη και να αδυνατεί να σταθεροποιηθεί στις σωστές αποφάσεις επιθετικά και με παίκτες πανηγύρια.Πρόπερσι κάναμε τα στραβά μάτια με τον ζούρο,κι ενώ βλέπαμε πως το ματς με την γαλλία πήγε να γείρει προς τα εμάς,τελικά ξεπουληθήκαμε δίχως τσαγανό.Πέρσι δεν μπορεί να περιγραφεί η αθλιότητα του μπάσκετ,η ασυνδετότητα σε επίθεση και άμυνα,και το πανηγύρι που ήμασταν έτσι ώστε να αποκλειστούμε από τη νιγηρία.Κάνοντας μια σύγκριση είμαι απόλυτα ευχαριστημένος γιατί παίρνουμε προπονητή που ξέρουμε οτι δεν μπήκε με βύσμα ούτε για το δήθεν μεγάλο του όνομα,αλλά γιατί έχει δείξει δείγματα της δουλειάς του.Και κακά τα ψέματα τώρα αποκτά υλικό να κάνει κάτι παραπάνω,οπότε νομίζω είναι καλή ευκαιρία.Δείχνει και απόλυτα προσηλωμένος οπότε εφόσον έχει δεδομένες ικανότητες περιμένω να μείνουμε ευχαριστημένοι από τη στελέχωση και την πορεία της εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα σε όλη τη μπασκετοπαρέα.Ένας έμπειρος και αναγνωρισμένος διεθνώς προπονητής τύπου Μπλάτ ήταν εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων μας αυτή τη στιγμή,είναι δεδομένο και απόλυτα κατανοητό.Πιστεύω ότι είναι μια καλή επιλογή ο Τρινκιέρι κυρίως για τον λόγο ότι για αυτόν η εθνική είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του που ή θα τον ανεβάσει αρκετά επίπεδα στην εκτίμηση των ανθρώπων του χώρου ή θα τον πάει πολύ πίσω,συνεπώς θα τα δώσει όλα για την επιτυχία της εθνικής,είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό.Ότι έχει προπονητικές ικανότητες είναι αδιαμφισβήτητο.Το ρόστερ μας φέτος θα είναι εξαιρετικό,πάρα πολλοί παίχτες εντός και εκτός συνόρων κάνουν φοβερή χρονιά(Βασιλειάδης,Καλάθης,Κουφος,Καιμακόγλου,Παπανικολάου,Μάντζαρης,Σπανουλης)χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην τελική επιλογή της 12αδας.Όσον αφορά τον Διαμαντίδη,δεν δίνω καμία πιθανότητα προσωπικά να επιστρέψει στην εθνική.Αυτό που περιμένω από τον Ιταλό είναι να κάνει την υπέρβαση ως προς την τακτική παιχνιδιού που θα επιλέξει,δεν θέλω να δω ακριβώς αυτά που έχει δείξει με Καντού μέχρι τώρα,ας μην ξεχνάμε ότι τόσο καλό υλικό όπως της εθνικής δεν είχε ποτέ ξανά στη διάθεση του μέχρι τώρα στη καριέρα του.
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάνο θα πρέπει και ο ίδιος ο Τρινκιέρι να κάνει το βήμα παραπάνω παρουσιάζοντας όντως κάτι διαφορετικό. Μπορεί..? Αποτελεί και για τον ίδιο προσωπικό τεστ..

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα Jim,θα φανεί αν μπορεί να σταθεί στο ανώτερο επίπεδο των Ευρωπαίων προπονητών ή αν είναι ένας απλά καλός προπονητής για πειθαρχημένο παιχνίδι μιας μέτριας προς καλής ομάδας.Σίγουρα όλοι θα προτιμούσαμε Κατσικάρη αλλά δεν θα μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε οικονομικά τους Ρώσους.Θα έχει ενδιαφέρον το πείραμα πάντως.Να είσαι καλά ρε φίλε για τα διαμάντια άρθρα που μας προσφέρεις και ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώνεις να διαβάζεις όλα τα σχόλια και να απαντάς.
      Θάνος

      Διαγραφή
  28. Καλησπερα,περιεργη η κριση του ιταλου για το αν θα πετυχει,τζιμ ξερεις πως βλεπω την εθνικη;οπως ειταν τις πρωτες μερες του γιαννακη που δεν εσκιζε και τα ματς ελειγαν 65-61 και γενικα τετοια σκορ και περιπου τετοιο μπασκετ,ειδικα στο ματς με την ιταλια οσο ταλεντο και αν εχουν οι ιταλοι καπου εκει θα παει το σκορ με το πιανιτζιανι απεναντι,καπως ετσι και με τουρκια,επισης θα ηθελα να δω το ροστερ που θα φτιαξει-πανω κατω οι παιχτες ειναι γνωστοι αλλα μπαινουν καποια θεματα οπως το αν θα παρει το μπραμο η' το βασηλειαδη(ενας απ τους 2 χωραει νομιζω),αν ερθει ο κουφος κ.α. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να πάρει και τους 2 Άκη, μην το θεωρείς παράλογο. Ο Βασιλειάδης φέτος έχει ανέβει στο "2" για αρκετό χρόνο. Γιατί όχι?

      Διαγραφή
    2. Ουτε ο μπραμος ουτε ο βασηλειαδης δημιουργουν η' κουβαλανε τη μπαλα,μην το βλεπεις απο θεμα θεσης-ο βασηλειαδης εχει το ζηση στη μπιλμπαο,και οι 2 ειναι κλασικοι παιχτες που θα βγουν απ τα σκριν και θα το μπουμπουνησουν,ο μπραμος παιζει καλυτερη αμυνα ο βασηλειαδης καλυτερος σουτερ διαλεγει και παιρνει ο ιταλος,επιπλεον η τετραδα καλαθη-ζηση-σπανουλη και ισως μαντζαρη δυσκολα σπαει.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    3. Δεν δημιουργει ο βασιλειαδης...
      Μαλλον εχεις καιρο να τον δεις.
      Και οτι τον βαζεις στην ιδια προταση με τον μπραμο απλα αστειο.

      Διαγραφή
    4. Τον εχω δει ΔΕΝ διμιουργει,ο ραουλ λοπεζ και ο πιλεπιτς διπλα στο ζΗΣΗ κοντρολαρουν ολο το παιχνιδι των βασκων,ο βασηλειαδης φιλε ανωνυμε πασαρει καλα οταν πηγαινουν απανω του,εχει φοβερη ικανοτητα να αποφευγει τα οβερ πλει ενω εχει προσθεσει και καποιες δυεισδησεις αλλα μεχρι εκει. ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    5. Δεν συμφωνω βεβαιως και μετα απο πικ εν ρολ δημιουργει,και μετα απο σκριν μακρια απο την μπαλα.
      Και το κοντρολαρισμα δεν εχει σχεση με την δημιουργια, η δημιουργια ειναι αυτο που ειπα,το κοντρολαρισμα ειναι δουλεια του ασσου.

      Διαγραφή
  29. ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!!!!\
    ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!

    Ο ΚΟΟΥΤΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΑΚΙ;;;ΕΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με τον Εθνικό μας στάρ πετύχαμε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και ουσία και θέαμα.

    http://www.youtube.com/watch?v=fQ7Ahu01axI

    Προς τη σωστή κατεύθυνση και η επιστράτευση Παπανικολάου-Λημνιάτη. Η Εθνική χρειαζόταν και πήρε νέο αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. δυστυχώς ή ευτυχώς, αμα ο σπανουλης κατεβει υγιής και με ορεξη, και αμα κατεβει ο τρομερος φετος κουφος, με τη φημολογουμενη απουσια των αδελφων γκασολ, η εθνικη μας ειναι το αδιαφιλονικητο φαβορι για το χρυσο..
    και αυτο πρεπει να το διαχειρισθει ο ιταλος..θα το καταφερει? αγνωστο..

    ροστερ:
    καλαθης-μαντζαρης -(σλουκας;)
    σπανουλης-ζησης- (βασιλειαδης;)
    παπανικολαου-μπραμος
    καιμακογλου-φωτσης ή πριντεζης
    κουφος-σοφο-μπουρουσης

    μιλαμε για μια πληρη 14αδα, που θα τη ζηλευαν ολες οι ομαδες.. με τον κουφο, και με σκορ κατω απ' το καλαθι, θα πρεπει να ειμαστε αχτυπητοι

    koostas

    YΓ περιμενω ενα σχολιο απ' τον εξαιρετικο διαχειριστη για την ποιοτητα και τη δυναμικη του ροστερ μας ανεξαρτητως προπονητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κώστα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι εξαιρετικό το ρόστερ. Υπάρχει η προοπτική να παίξουμε σε πιό γρήγορο τέμπο καθώς έχουμε athleticism και καλοπροπονημένα παιδιά αλλά δε ξέρω κατά πόσο μπορούμε να το δούμε αυτό από τον Τρινκιέρι.

      Διαγραφή
    2. Κώστα, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Η ιδιοτροπία της διοργάνωσης έχει να κάνει με το πόσο πλήρεις θα κατέβουν, ασχέτως τραυματισμών. Η Ελλάδα παραδοσιακά δεν είχε απουσίες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, συμαντικών μεν, αλλά ούτε καν προσεγγίζουν αυτές των υπολοίπων ομάδων (Σέρβοι, Κροάτες, Σλοβένοι και Λιθουανοί τα πιο τρανταχτά παραδείγματα). Φαβορί για μένα βάση πρόσφατης ιστορίας και βάση ονομάτων είναι οι Ρώσοι, οι Ισπανοί και οι Γάλλοι. Βασικό μειονέκτημα της Ελλάδας είναι ότι δεν έχει πλουραλισμό στις πλάγιες θέσεις, αντιθέτως υπάρχει μία συσσώρευση ταλέντο στον άσσο και στη ρακέτα. Το πρόβλημα δεν είναι φετινό, οπότε φυσικά και είναι αντιμετωπίσιμο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  32. Γεια σου μεγάλε Jim και πάλι!
    Αυτό που θέλω να μου εξηγήσεις είναι εάν στην ομοσπονδία υπάρχει ένα σχέδιο σχετικά με τους προπονητές στην επίσημη αγαπημένη ή απλά ποντάρουν στο..."ό,τι καλό κινείται(και συμφέρει) αγοράζεται"?
    Ακούστηκαν ένα σωρό ονόματα που λανσάρουν διαφορετικού τύπου μπάσκετ ο καθένας τους και αναρωτιέμαι με ποιο κριτήριο έφτασαν στην πρόσληψη Τρινκιέρι. Λόγω...άμυνας, λόγω φιλοδοξιών του Ιταλού ή απλά και κυνικά λόγω του κασέ του?
    Όπως και να'χει, κ εειδή εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο, ο Ιταλός θα έχει την απόλυτη στήριξη όλων και καλό θα είναι να του προσφέρουμε τη φαρέτρα με τα όπλα γεμάτη..Τι λέει ο Διαμαντίδης επ'αυτού??

    Καλή συνέχεια Jim,
    Άγγελος Κορωνιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σημασια δν εχει τοσο ο προπονητης οσο το αν τα χνωτα του θα ταιριαξουν με αυτα των παιχτων ειναι απλα τα πραγματα... καλα δν λεω να ερτθει και η κουτση μαρια αλλα πανω κατω οι πιο πολλοι το ιδιο μπασκετ παιζουν ειδικα σε εθνικες π ουτε ροστερ φιαχνεις ουτε προετοιμασια κανεις. εμεις θελαμε εναν που να ξερει την αμυνα απλα τα πραγματα..
    ΠΟιος πιστευει οτι ομπρα θα ηταν αυτος π ειναι αν δεν ειχε συγκεκριμενο υλικο?? μν ξεχναμε τι μπατζετ ειχε διαχειριστει πριν τον παο και τι ειχε κανει. Ολα ειναι θεμα παιχτων και πως θα τους διαχειριστει ο κοουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστο και αυτο.. ο ομπραντοβιτς στην εθνικη σερβιας ηταν σκετη καταστροφη, ιδιως το 2004-2005

      Διαγραφή
    2. Ο Obradovic με εξαίρεση την Partizan (που η ιστορία έδειξε από πόσο ταλέντο ξεχείλιζε) ήταν πάντα εκλεκτικός στις ομάδες του. Ποτέ δεν θα κακόπεφτε, ποτέ δεν έκανε σκόντο. Σε ένα τουρνουά συνολικής διάρκειας 5-6 εβδομάδων (μαζί με την προτοιμασία) δεν προλαβαίνει να καθοδηγήσει τόσο καλά όσο άλλοι προπονητές παίκτες που ούτε έχει απόλυτα επιλέξει (είναι συγκεκριμένη η δεξαμενή διεθνών) ούτε έχουν πρότερη χημεία μεταξύ τους. Είναι αυτό που πολλάκις έχει πει ο Jim: σε ένα τόσο μικρό τουρνουά το να κατορθώσεις να εμφυσήσεις τη φιλοσοφία σου στην ομάδα είναι πολύ διαφορετικό από το να κοουτσάρεις ένα σύλλογο για μία σεζόν, βλέπε Blatt. Και για να μην παρεξηγηθώ και ο Ζοτς τις είχε τις διεθνείς του επιτυχίες σαν προπονητής.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  34. ακριβώς Chris Nas ο Ζοτς θέλει συγκεκριμέναο υλικό για να δουλέψει. δε μας εγγυάται κανένας ότι με το υπάρχον υλικό θα πήγαινε "τρένο" την εθνική (αν κ πιστεύω ότι θα το έκανε!). πρέπει λοιπόν να κοιτάξουμε ποιος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλυτερα το ρόστερ μας.

    Άγγελος Κορωνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος πιστευεις θα το εκανε αυτο?? ο ιταλος μπορει να παιξει την αμυνα που θελουμε η εθνικη να παιζει ...

      Διαγραφή
  35. Παντως ειδικα φετος ο ιταλος θα χει ενα εκπληκτικο ροστερ να διαχειριστει.κ οι περισσοτεροι απο αυτους παιζουν φετος παρα πολυ καλα.
    Πιο πανω ο κωστας γραφει 12-14 ονοματα αλλα ειναι ακομα πιο πολλα.δεν εχει αναφερει μαυροκεφαλιδη που ειναι πολυ μεστος φετος,βουγιουκα με τα καλα κ τα κακα του.παππα οπου ειναι αουτσαιντερ αλλα μαζι με τον γιανκοβιτς κανουν καταπληκτικο πρωταθλημα.που να ερθει κ ο διαμαντιδης.σχεδον απιθανο αλλα τετοιο project μπορει να τον δελεασει.ποιος ξερει.λεω εγω.
    Μου φαινεται οτι η ελλαδα εχει την καλυτερη φουρνια ever.λιγο τυχη θελει κ ενα καθοδηγητη,γιατι πραγματικα με τετοιο ροστερ εχεις παρα πολλες λυσεις κ στις δυο πλευρες του γηπεδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παντως ειδικα φετος ο ιταλος θα χει ενα εκπληκτικο ροστερ να διαχειριστει.κ οι περισσοτεροι απο αυτους παιζουν φετος παρα πολυ καλα.
    Πιο πανω ο κωστας γραφει 12-14 ονοματα αλλα ειναι ακομα πιο πολλα.δεν εχει αναφερει μαυροκεφαλιδη που ειναι πολυ μεστος φετος,βουγιουκα με τα καλα κ τα κακα του.παππα οπου ειναι αουτσαιντερ αλλα μαζι με τον γιανκοβιτς κανουν καταπληκτικο πρωταθλημα.που να ερθει κ ο διαμαντιδης.σχεδον απιθανο αλλα τετοιο project μπορει να τον δελεασει.ποιος ξερει.λεω εγω.
    Μου φαινεται οτι η ελλαδα εχει την καλυτερη φουρνια ever.λιγο τυχη θελει κ ενα καθοδηγητη,γιατι πραγματικα με τετοιο ροστερ εχεις παρα πολλες λυσεις κ στις δυο πλευρες του γηπεδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Παρένθεση Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός πρέπει πάση θυσία σήμερα ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ. Ασυζητητί.. Τα λέμε μετά το ματς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο ρε τζιμ. στα ριμπαουντ και στα διποντα (αν χαναμε και στις βολες) ήμασταν ψιλοχαλια. πολλα επιθετικά πηραν σε καλές μας άμυνες με αποτέλεσμα να επιτήθονται ενα εναμιση λεπτό.
      Α! και δεν έπρεπε να παίξει σήμερα ο μήτσος κι ας χάναμε. με μιαμιση προπόνηση την πάτησε κι ο σόφο.

      Διαγραφή
    2. Και κατι ακόμα. ο Διαμαντίδης αν και τραυματίστηκε έπαιξε τα περισσότερα λεπτά απο τον παο. τι να πω?

      Διαγραφή
  38. Μήτσο πιο γκαντέμης πεθαίνεις.. Πάντως άλλη ομάδα παίζει με τον Διαμαντίδη μέσα. Άλλος αέρας, άλλη σιγουριά.
    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. μας εσωσε instant replay λεω εγω...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. prepeiu ma kane adalagi ton oukits den ginetai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. o 3d 8 asiist mexri na vgei ...ama dne trumatizodan xalara ekane 10 ++ assist...ore ti vlepoume ...thanks 3D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Είδα τα τελευταία 13 λεπτά του Πάο.Θα έλεγα οτι ήταν πολύ κακός δεδομένης της φάσης στην οποία βρισκόμαστε,ας είναι καλά τα τρίποντα του γκιστ και του μασιούλις.Κάνει 2-3 πράγματα σαν ομάδα και τα κάνει συνέχεια με αποτέλεσμα να είναι στάσιμος,προβλέψιμος και δίχως σπιρτάδα.Αυτά που τον διατηρούν σε ανταγωνιστικό επίπεδο ώστε να ελπίζει για πρόκριση με το 2-1 που έχει ως τώρα είναι το κομμάτι των ριμπάουντ και η δύναμη που χαρακτηρίζει τα 3άρια της κυρίως(μασιούλις,μπράμος).Πολύ σημαντική η απόδοση του γκιστ κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ και της αντοχής-ανθεκτικότητας στο παιχνίδι δεδομένης της -επιεεικώς-ανυπαρξίας του τσαρτσαρή.Ο λάσμε είναι μαχητής αλλά θέλει λίγο προσοχή το θέμα γιατί δείχνει να σκάει με την υπερφόρτωση σε κάθε σύστημα και στις άμυνες με ψηλότερους.Πάντως συνέχεια αυτό το σκριν στη μπάλα σε κάθε επίθεση που δεν είναι στόχος δημιουργίας,αλλά ξεμπλοκαρίσματος καθώς το βλέπουμε συνεχώς μόλις αλλάζει η μπάλα μέχρι και όταν την έχει ο μασιούλις,ή ο μπράμος.Πολύ κουραστική η επιθετική λειτουργία του Πάο και πλήρης εικόνα του ο Ουκιτς,η επιτομή του κουραστικού δυσκίνητου παικτη δίχως πλάνο στο παιχνίδι.Ο πεδουλάκης κακός σε αυτό το κομμάτι για μένα.Από την άλλη και η μάλαγα δεν πέταγε σπίθες στην επίθεση αλλά είναι εντυπωσιακό το πως μοιράζει το παιχνίδι και το σκορ.Ορισμένες σταθερές από τις οποίες πιάνεται(καλογουέι,σιμόν,ουρτασούν,ζόριτς) και συχνά αλλάζει τέμπο στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να καλύπτει λίγο την αδυναμία στην καλή δημιουργία και επίθεση.Παρόλα αυτά προχωρά μεθοδικά και έχει αρκετές λύσεις.Αν καταφέρει να κάνει το ξέσπασμα σε κάποιες εβδομάδες παιχνιδιών τώρα στο τοπ16 σαν αυτό της σιένα ή της κάχα και διατηρώντας το σκληροτράχηλο προφίλ που διαθέτει,μπορεί να κάνει αρκετές ζημιές και να μπει σφήνα στην 4άδα.Πολύ ενδιαφέρον και για αυτόν τον όμιλο
    *Σημείωση:επιστρέφει προσεχώς ο γιαβτόκας και η ζαλγκίρις προσθέτει ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα της.Για να δούμε...την ώρα που ο 3D τέθηκε και πάλι εν αμφιβόλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κακιστη διαχειριση απο πεδουλακη, τριτο συνεχομενο παιχνιδι τα ιδια και τα ιδια λαθη... επιτελους παιξαμε αρκετα πιο γρηγορα και σκοραραμε πολυ πιο ευκολα. ξεχνιεται ο κοουτς πρεπει καποιος να τον σκουνταει!! ποκε στον κοουτς!!!
    αν ειναι δυνατον κρισιμα λεπτα να εμπιστευεται ουκιτς και οχι καπονο!!! το καλοκαιρι το 900 του ουκιτσ ασ δωθει καπου αλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω 100% μαζι σου,στα 30 δευτερα ο πεδουλακης αφησε τη μαλαγαχωρις να κανει φαουλ κα ευτηχως οι ισπανοι εκανα αιρμπολ....ενα βημα μπροστα στη σκεψη ο μπαρμπα ρεπεσα,δυστηχως για το πεδουλακη επεσε στα βαθια και με καλους κοουτς,εγω τον κρινω ματς ματς αλλα και στα 3 στο δευτερο γυρο ειναι παρα πολυ μετριος.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς νομίζω πως έχει κλειστό διεετές.

      και εγώ σκεφτόμουν για καπόνο αλλα δεν θα μπορούσε να κατέβαζε την μπάλα. θα μου πεις, γιατι ο ούκιτς μπόρεσε?

      Διαγραφή
    3. μπανκς φιλε μου μπανκς εστω ξανθοπουλο..
      τον καπονο δν τον εβαζε γιατι θα ειχε προβλημα με την αμυνα.. τελικα το προβλημα ηρθε απο αλλου

      Διαγραφή
    4. Ο ξανθοπουλος σιγουρα αξιζει ευκαιρια
      Σιγουρα.απορω γιατι δεν του δινει

      Διαγραφή
    5. Στην νοβα ειπανε Ακη οτι εδωσε εντολη για φαουλ αλλα οι διαιτητες δεν το εδωσαν.

      Διαγραφή
    6. δεν εβαλε στο τελος Καπονο γιατι θελαμε αμυνα,ο Ματσιουλης ειχε 4 φαουλ ημασταν κοντα στο σκορ και ισως φοβηθηκε καμια παραταση.

      Διαγραφή
    7. OK ναι αμυνα.. αλλα δν ειναι δυνατον 10 λεπτα να ειναι ξεχασμενος.. και να τον θυμαται οπου να ειναι, και για πια αμυνα λεμε που στις περιστροφες η ομαδα ηταν αλλου ντα αλλου

      Διαγραφή
  44. Το προσπαθηζε ο ukic στο τελος με ολες του τις δυναμεις.
    Εβαλε το καλυτερο του εαυτο αλλα ευτυχως τον σωσανε καποιοι αλλοι το τελος.
    Ξανα χωρις διαμαντιδη εκτος την αλλη εβδομαδα.με ukic καθοδηγητη.
    Αχ τα ματια μας.
    Αναμενω τους γνωστες του αθληματος να μας μιλησουν για την αξια του παιχτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την γαμησαμε...
      Hawk

      Διαγραφή
    2. Σημερα απλα τραγικοι.
      Παοζωντας με μια κακη σημερα ομαδα,κατι που δειχχνουν κ τα τελευταια παιχνιδια της δεν καθαρισαμε ευκολα ενα τετοιο ματς.δεν εχω δει ακομα στατιστικα αλλα κ σημερα δεν φανηκαμε ανταξιοι του ονοματος μας στο γηπεδο.δεν ξερω τι θα γινει στο μελλον αλλα δεν εθελοτυφλο,σημερα αν ηταν μια καλυτερη ομαδα στο γηπεδο απο μια μετρια ισπανικη θα χαμε πολλα προβληματα.
      Το επομενο ειναι must για να συνεχισουμε.χωρις κουβεντα.

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλαράκι, το ξέρω ότι είσαι παναθηναικός, αλλά αν αύριο χάσει ο Ολυμπιακός θα λες ξεφτίλα που δεν κέρδισε την Μπαρτσελόνα που παραπαίει στο ισπανικό πρωτάθλημα; Πολύ ισοπεδωτικός είσαι. Αν είσαι τραγικός, απλά δεν κερδίζεις καμιά ομάδα στο τοπ 16.

      Διαγραφή
    4. Φιλε ξερω πολυ καλα τι λεω.ειμαι παο αλλα δεν ειμαι παρορμητικος οπως λες.εχω εικονα απο ισπανια κ ξερω την μαλαγα.οπως την εχω δει σε καμια εφταρια παιχνιδια ευρωπη κ ολα του δευτερου γυρου.οτι σου λεω το λεω κρινοντας σαν παναθηναικος κ οχι σαν μπαμπεργκ.τα μεγεθη αλλαζουν.
      Τα ιδια ελεγα κ με την ζαλγκιρις.κ ενω αρκετα παιδια συμφωνησαν με μενα πολλοι παρορμητικοι μιλαγανε για εβδομο κ φαιναλ φορ.ειδες τι εγινε τουρκια μετα.οι κολοτουμπες χαθηκαν.
      Δυστηχως η αληθεια ποναει το ξερω αλλα δεν ειμαι 20 χρονων να με τυφλος κ να μην βλεπω αυτα που ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.
      Κ ξερεις κατι εγω μπορω να λεω οτι θελω.το ιδιο κ αλλοι.τα νουμερα λενε την αληθεια.
      Κ τι σχεση εχει ο ολημπιακος εκτος με ομαδα μεγεθους μπαρτσα με την μαλαγα εντος.δηλαδη οσο κ φανατικος να σαι...

      Διαγραφή
    5. Πανο εχεις δικιο
      Εχουμε πολλες δικαιολογιες βεβαια αλλα δεν πειθουμε κ δεν εχουμε παρει κ διαφορες για ισοβαθμιες

      T-MAC

      Διαγραφή
    6. πανο μαζι τα λεγαμε.. οτι η εμφανιση με ζαλγκιρης προβληματισε στο τελος και ειδικα η διαχειριση του παιχνιδιου.. σμρ 2 φορες στους 10 ποντους η διαφορα και την χασαμε πολυ παρα που ευκολα και μαλιστα αργησαμε να αλλαξουμε κατι στο παιχνιδι.

      Διαγραφή
  45. Απιστευτη σκηνη στον τραυματισμο του διαμαντιδη
    Απλα απιστευτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τα πράγματα είναι απλά: Σήμερα ο ΠΑΟ θα μπορούσε εύκολα να βρίσκεται στο 0-3 μετά από τα παιχνίδια με τους 3 βασικούς ανταγωνιστές του για την πρόκριση (Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ λογικά είναι πάνω από τους μεσαίους 4 και οι δυο Γερμανοί από κάτω) - με δυο ήττες στην έδρα του και -15 στην Πόλη. Δηλαδή θα ήταν αποκλεισμένος από τις αρχές Ιανουαρίου. Τώρα τουλάχιστον υπάρχει ακόμα οξυγόνο.
    Τα επόμενα δυο παιχνίδια με τους Γερμανούς είναι υπερ-κρίσιμα. Το ξαναλέω, η πρόκριση θα παιχτεί στο τί θα κάνουν οι μεσαίοι 4 με τους Γερμανούς και μεταξύ τους. Ο ΠΑΟ επιβάλλεται να έχει 4 νίκες με τους Γερμανούς και 3 νίκες στην έδρα του με Ζαλ, Εφές, Μαλ. Θα είναι στις 7 και μετά θα ψάχνει μια καλή νίκη είτε εκτός σε Μάλαγα ή Κάουνας (ευκολότερο το πρώτο) είτε με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ μέσα (πιθανότερο το πρώτο). Σε όμιλο 8 ομάδων οι 8 νίκες συνήθως αρκούν για να σε βγάλουν τέταρτο. Αλλά χωρίς τις 7 νίκες που ανέφερα δεν κάνεις τίποτα.
    (Εκτός και αν οι τελευταίοι 2 καταρρεύσουν και τα χάσουν όλα και θέλεις 9 ή και 10 νίκες για να προκριθείς, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ότι η σημερινή Μάλαγα θα κερδίσει και τα δυο παιχνίδια της στην Γερμανία, ούτε και ότι σε 4 παιχνίδια της Εφές και Ζαλγκίρις στην Γερμανία οι Γερμανοί δεν θα κερδίσουν ούτε ένα)
    Η σημερινή εμφάνιση δεν θα έβγαζε τον ΠΑΟ νικητή στο Μπάμπεργκ, πιθανόν ούτε και στο Βερολίνο, και αυτό πρέπει να μας απασχολεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω ότι βεβαίως μεταξύ μιας εντός έδρας νίκης επί της Ρεάλ ή της ΤΣΣΚΑ και μιας εκτός έδρας νίκης στην Μάλαγα ή στο Κάουνας, απείρως προτιμότερο είναι το δεύτερο. Μια έκπληξη επί των (λογικά) πρωτοπόρων είναι καλή βεβαίως, αλλά μια νίκη επί των άμεσων ανταγωνιστών σου μετράει διπλά (+1 για εσένα, -1 για τον άλλο).

      Διαγραφή
    2. Τα παιχνιδια στην γερμανια ειναι οντως must αλλα γενικα παμε παιχνιδι παιχνιδι.ετσι οπως φαινεται κανενα παιχνιδι δεν θα ναι ευκολο με την ΜΕΧΡΙ στιγμης αποδοση της ομαδας κ ποσο μαλλον με αβεβαιο ΔΔ

      Διαγραφή
    3. απεργοσπαστη μαλλον δν ειδες τσσκ ετσι?? γιατι και αυτοι δν ηταν να παρουν την νικη!!!

      Διαγραφή
    4. Φοβερη εμφανιση ναχμπαρ παιδια μην ξεχναμε.τους πηρε απο το χερι κ τους ειε κοντα.βεβαια βαλανε κ κατι δυσκολα στο τελος οι γερμανοι κ κρατηθηκαν στο σκορ.αλλαδεν πειθει κ παλι η τσσκα.μεγαλη ποιοτητα,βαθη παγκο αλλα χτυπιεται απο σοβαρη ομαδα.
      Σημερα χωρις weems βεβαια που εμεινε αμερικη

      Διαγραφή
    5. Την πήραν όμως. Και αν έχαναν πάλι λίγη σημασία θα είχε - δεν περιμένει ο ΠΑΟ να περάσει την ΤΣΣΚΑ στην βαθμολογία (λογικά) ούτε θα μείνει η Μπάμπεργκ στο παιχνίδι της πρόκρισης (πάλι λογικά). Αν κάνουν κανένα ωραίο δωράκι οι Γερμανοί με εκτός έδρας νίκη σε Μάλαγα, Πόλη, Κάουνας τότε θα ασχοληθώ.
      Η δουλειά του ΠΑΟ πάντως είναι αυτή που σου εξήγησα, όπως και οι ανταγωνιστές του. Το επόμενο ματς στο Βερολίνο είναι κομβικό, γιατί η Άλμπα είναι χειρότερη από την Μπάμπεργκ. Αν στραβοπατήσεις εκεί θα την κουβαλάς την ήττα σαν σταυρό σε όλη την συνέχεια.

      ΥΓ: Αυτά που εξηγώ προφανώς είναι τα αριθμητικά. Προέχει η βελτίωση της ομάδας. Απλά θέλω να πω ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τις νίκες που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Με βάση το μπάσκετ που παίζουμε, ο απολογισμός μας μάλλον μας κολακεύει.

      Διαγραφή
    6. Την πηραν γιατι εχου;ν μεταλλο κ εμπειριες οι παιχτες της.κ οι γερμανοι ειναι απειροι.αλλα σημασια οπως κ σημερα με τοναο ειναι οτι την πηραν.
      Η αλμπα ειναι η πιο ευκολη του ομιλου παντα θεωρητικα ετσι.ειναι πολυ σημαντικο να περασεις απο κει.γιατι ηδη εχουν περασει δυο κ οι περισσοτεροι θα κανουν την νικη εκει μεσα.

      Διαγραφή
    7. απεργοσπαστη και εμεις τις πηραμε αν το παμε ετσι!! εγω μιλλησα υποθετικα οπως εκανες και εσυ.. και ξαναλεω σμρ με μαλαγα ηταν πολυ πιο ευκολη απο οτι το τελικο δειχνει.. ασ ειναι καλα ο ουκιτσ

      Διαγραφή
  47. Οκ ο Ουκιτς δεν ηταν καλος και δεν εχει πεισει αυτο ειναι πασιφανες ομως καποια ευθυνη αναλογει και στον Πεδουλακη και για την αποκτηση του αλλα και για την χρησιμοποιηση του.Ο Κροατης δεν ειναι ασσος τουλαχιστον οχι με τα χαρακτηριστικα που τον θελει ο Παναθηναικος αυτο κανει μπαμ και ομως ο προπονητης επιμενει να τον χρισιμοποιει σαν να ειναι ο Διαμαντιδης ε λοιπον δεν ειναι και αυτο το ξεραμε και πριν ερθει.Εχει μπλεχτει το πραγμα πολυ και ισως ο Τζιμ να μπορει να μας πει αν υπαρχει περιπτωση να εχει ελαχιστο χρονο συμμετοχης στο συμβολαιο του ο Ουκιτς γιατι δεν μπορω να εξηγησω την επιμονη που παει να γινει εμμονη.Ο Μπανκς εβαλε 14 ποντους σε 14 λεπτα συμμετοχης(μεγαλη εμφανιση αν και δεν πηρε τα εγκωμιαστικα σχολια που πηρε ας πουμε ο Γκιστ) και ομως δεν επεισε οτι θα επρεπε να ειναι μεσα στα τελευταια λεπτα του αγωνα ο προπονητης αποφασισε Ουκιτς ως μοναδικο παρακαλω οργανωτη με τα γνωστα αποτελεσματα,ειδωμεν.
    Χαιρομαι να βλεπω Κρυαπα να παιζει πραγματικα απολαυστικος ο Ρωσος.
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακο παιχνιδι απο πεδουλακη σιγουρα.
      Απο που να ξεκινησουμε.
      Απο τοοτι ομπανκς ξεχαστηκε στο δευτερο?ειδικα οταν στο πρωτο εχει παρει επανω του το σκορ κ τα κοπαναει απο παντου?
      Απο τον ουκιτς κ την χρησιμοποιησει του.ενταξει τον πιστευει κ του δινει ευθυνες κ ευκαιριε.αλλα ρε φιλε το γυρνανε με τα λαθη του.
      Ο κροατης ειναι κατι σαν τον χριστοδουλοπουλο.ασος δεν ειναι αλλα ουτε κ καθαρο δυαρι.εναμιση μαλλον:)

      Διαγραφή
    2. Φίλε χρου χρου,πιστεύω πως ο Πεδουλάκης χρησιμοποίησε τον Ούκιτς στο τελευταίο λεπτό του συγκεκριμένου ματς(αφήνοντας στον πάγκο τον πολύ καλό σήμερα Μπανκς)επηρεασμένος από το λάθος του Μπανκς(στα τελευταία δευτερόλεπτα)στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα μας εναντίον της Ζαλγκίρις.Έχοντας,λοιπόν αυτό στα υπόψην του,προφανώς πίστευε πως ο Ούκιτς θα μπορούσε να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ηρεμία(όσο παράλογο και αν ακούγεται αυτό) στις τελευταίες επιθέσεις μας..
      Για το ματς,δεν μπορώ να διαφωνήσω με τους περισσότερους φίλους.Ο Πεδουλάκης δείχνει ότι έχει μπερδευτεί αρκετά από τις νέες αλλαγές/προσθήκες και γι'αυτό ακολούθησε ένα ακόμα κακό κοουτσάρισμα.Την επόμενη βδομάδα πρέπει να γίνει η 1εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μία επικίνδυνη ομάδα.
      Για τον Διαμαντίδη ακούγεται πως θα λείψει μόνο με τον Κολλοσσό και την άλλη βδομάδα θα είναι στην αποστολή του ματς της Γερμανίας.

      Διαγραφή
    3. ακριβως το ιδιο πιστευω και εγω για τον Μπανκς,επηρεαστηκε απο το λαθος του στο τελος με Ζαλκιρις.

      Διαγραφή
    4. Κ δικαιωθηκαν οσοι ελεγαν οτι ο ουκιτς αν εμπαινε στο τελος με την ζαλγκιρις θα κανε το ιδιο κ χειροτερο απο τον μπανκς...ιδου η αποδειξη.

      Διαγραφή
    5. μα ρε παιδια εβαλε μεσα διαμαντιδη για ποσα λεπτα ο οποιος 3δ ερχεται απο 2 διαδοχικους τραυματισμους... και εβαλε τον ουκιτσ π εκανε συνεχομενα λαθη και κακες επιθεσεις.. δν πρεπει να προστατεψει τον ουκιτσ οταν τον βλεπει να κανει συνεχομενα λαθη?? ο ξανθοπουλος ειναι πολυ καλος με την μπαλα στα χερια...

      Διαγραφή
    6. Ο ξανθοπουλος εχει ανεβει αρκετα στο ελληνικο πρωταθλημα.οσο κ κακος να ταν στον πρωτο γυρο τωρα τελευταια δεν εχει καμια σχεση με τοτε.
      Δεν περιμενω να αντικαταστησει τον διαμαντιδη αλλα τι συζηταμε οσο αφορα το πιος ειναι ικανοτερος ασος σε σχεση με αυτον κ τον κροατη.
      Σιγουρα καποιο χρονο θα πρεπε να παρει.το δικαιουται κ οπως παιζει τελευταια αλλα κ απο την ελειψη αξιοπιστιας στην θεση

      Διαγραφή
  48. Η δικη μου γνωμη για το παιχνιδι...
    Καταρχην ,μια κακια συνηθεια που την ειχε και ο Γιαννακης και την εχει και ο Πεδουλακης. Αυτο το control basket οταν παιρνουν διαφορες, δε το εχω δει ΠΟΤΕ να πιανει σα τακτικη...ειναι οτι πιο ανοητο...δηλαδη να κερδισεις 10 δευτερολεπτα πχ παραπανω, σε 3 επιθεσεις συνολο 30 δευτερολεπτα, ενω απομενουν 3 λεπτα να ληξει το παιχνιδι. Το μονο που καταφερνεις ειναι να αποσυντονιζεις την επιθεση. Γι αυτο και η επιστροφη της Μαλαγα στο τελος.
    Δευτερον, τα μεγαλα προβληματα του ΠΑΟ φετος ειναι 2. Δεν εχει ξεκαθαρη φιλοσοφια στην επιθεση και εχει τη χειροτερη περιφερειακη αμυνα. Οταν εχεις τους μισους σου παικτες αμερικανους και παιζεις ενα αργο basket, τοτε η φιλοσοφια σου ειναι λαθος. Πρεπει ο ΠΑΟ να ξεκαθαρισει τι θελει να παιξει. Ειναι φανερο παντως οτι ο αργος ρυθμος δε του πηγαινει στην επιθεση. Απο την αλλη, ο γρηγορος ρυθμος δε ταιριαζει στην αμυνα του. Μεγαλος γριφος για Πεδουλακη. Και επιτελους κατι πρεπει να κανει με τα τριποντα που δεχεται , ασχετως αν σημερα η Μαλαγα δε τα εβαλε.
    Τελευταιο σχολιο για τον Πεδουλακη. Δε κανω καποιο σχολιο γενικως αν ηταν καλος η οχι, αλλα στα τελευταια 3 λεπτα ηταν πραγματικα εκνευριστικη η επιμονη του στον Ουκιτσ. Και μονο που ψυχολογικα δε μπορουσε να σηκωσει το βαρος, επρεπε να βγει. Ειχε Μπανκς στον παγκο και τον εβαλε στο τελευταιο λεπτο (και στην τελικη ο Μπανκς μας εδωσε τη νικη στο τελος). Δε μπορω πραγματικα να καταλαβω τι επιδιωκε με το να τον κραταει στο παιχνιδι τοση ωρα, νομιζω οτι εκεινη την ωρα δεν ειχε καθαρο μυαλο.
    Γενικα ανησυχω πολυ για την πορεια του ΠΑΟ, εμενα δε με εχει πεισει, ειναι σιγουρο οτι θα παει αγκομαχωντας απο εδω και περα.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε η ομαδα ειναι ταμαμ για γρηγορο ρυθμο.τα χαρακτηριστικα των παιχτων ειναι γιαυτο το παιχνιδι.αλλιως εκτιθονταιμε ηλιθια λαθη κ χαζες επιλογες.
      Αλλ ο πεδουλακης ποτε εχει παιξει γρηγορα?νομιζω ποτε.μπορει να κανω λαθος μιας κ δεν εχω καθαρη εικονα ,αλλα απο οσο θυμαμαι ποτε δεν επαιζε σε γρηγορο ρυθμο.
      Συμφωνω μαζι σου

      Διαγραφή
    2. Περιστέρι 2001, Μακεδονικός 2005, Πανελλήνιος 2006 παίζαν αρκετά γρήγορα αν θυμάμαι καλά. Αν αποκτήσει πάντως εμμονές ο Άρτζι είναι μπετόν. Ολόκληρο τελικό Ούλεμπ Καπ έχασε επειδή δεν έβγαλε για 5 λεπτά τον τελείως αρνητικό Λουκόβσκι εκείνο το βράδυ. Παρεμπιπτόντως, ο Παπαμακάριος που παίζει φέτος; Ξέρει κανένας αν σπάει το συμβόλαιό του; :)

      ΥΓ: Συμφωνώ κι εγώ, στα τρία τελευταία λεπτά ο πάγκος τράβηξε αδικαιολόγητα χαλινάρι. Δείγμα φοβερής ανασφάλειας και άγχους από όλους τους εμπλεκομένους πιστεύω παρά τεχνικής ανεπάρκειας.

      Διαγραφή
    3. Θα σου πω μιας κ τον εχω δει αρκετα.
      Λαγκουν αρο.χειροτερη μακρα ομαδα της ισπανιας.τελευταια νομιζω επισης.
      Οσο αφορα αυτον..ενω παιζει κανα 20λεπτο+ ειναι πολυ κακος.πολυ ασχημα ποσοστα ελαχιστη δημιουργια κ δεν βοηθαει με την καμια.βεβαια παιζει σε μια κακιστη ομαδα οποτε κ να θελει δεν φαινεται.αλλα αστο το θεμα οπως κ να χει.φετος ειναι μια απογοητευση

      Διαγραφή
    4. Thanks Πάνο. Αν και το εννούσα ειρωνικά, επειδή είναι 'παιδί' του Πεδουλάκη και ίσως να τον εμπιστευόταν περισσότερο από τον Ξανθόπουλο. Αλλά καθαρά αστεία και για πλάκα το είπα. Πάντως μιας και τον αναφέραμε έχει φτάσει 32 και ακόμα έχει συμβόλαιο στο εξωτερικό. Ρισπέκτ που το παλεύει.

      Διαγραφή
    5. Ειναι καλος χαρακτηρας ,δουλευταρας κ παιδι του προπονητη γιαυτο.
      Αν κ σε τετοια ομαδα με το σημπαθητικο βιογραφικο που χει ευκολα εβρισκε δουλεια.ποσο μαλλον πταν περσι κανανε φοβερη πορεια κ βοηθησε αρκετα κ αυτος.

      Διαγραφή
    6. Τον Απρίλιο κλείνει τα 29 ο Ξανθόπουλος. Το 1984 είναι γεννημένος. Συμφωνώ και εγώ ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί έστω και λίγο (5-8 λεπτά ας πούμε).

      Hakeem

      Διαγραφή
    7. μα οτι χρεωνω στον πεδουλακη ειναι αυτο το κοντρολ μπασκετ π εγραψε πολυ σωστα ο φιλος πιο πανω.. ειναι αυτο π φωναζω απο το παιχνιδι με ζαλγκιρης... ο μπανκς θα σ κανει το λαθος οταν του δινεις την μπαλα να την κρατισει για 18+, εφιαξε ομαδα για γρηγορο μπασκετ και παει να παιξει το αντιθετο!!! μου τα χαλαει ο πεδουλακης και τον εκτιμω πολυ.
      Για τον γιαννακη θα διαφωνησω μονο σε γαυρο το εκανε και αυτο απο φοβο του παο...

      Διαγραφή
  49. Οι σταθερές από την αρχή της χρονιάς ήταν οι Μασιούλις, Μπράμος, Λάσμε, που τράβηξαν το πολύ κουπί. Τώρα προστέθηκε σαν σταθερά ο Μπανκς (ναι ο Μπανκς), που κάποιοι λοιδορούν. Γκιστ και Καπόνο δείχνουν ότι θα βοηθήσουν, αλλά ο πρώτος είναι ασταθής και ο δεύτερος χρειάζεται προσαρμογή της ομάδας πάνω του για να παίξει το παιχνίδι του, πράγμα δύσκολο, με μόνο πλαίη μαίηκερ τον Μπανκς. Τεράστια η απώλεια Διαμαντίδη και αναρωτιέμαι γιατί δεν παίζει ο Ξανθόπουλος. Αν δεν τον υπολογίζει ο Πεδουλάκης, χρειαζόμαστε επειγόντως έναν δεύτερο Μπανκς για την Ευρωλίγκα. Άρτζι ξύπνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πρεπει οσο κ αν δεν αρεσει σε πολλους να δωσει ευκαιριες στον ξανθοπουλο.δεν εχουμε περιθωρια.
    Σαν μετωπικη παμε χωρις διαμαντιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=137#!boxscore Oτι και να λεμε τα στατιστικα ειναι υπερ του Παο με διαφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα στατιστικα δειχνουν οτι νικησες μια μετρια ομαδα με την ψυχη στο στομα.
      Λοιπον ιδιες προσπαθειες σε διποντα κ τριποντα.καμια ισοροπια.και αυτο για τους ευνοητους λογους..εχασες την μαχη των ριμπαουντ κ ειδικα στο καλαθι σου σε σκοτωσανε.αλλα ηταν τοσο κακοι που δεν το εκμεταλευτηκαν.γιατι?γιατι παιζανε επιθεσεις με πολυ κακες επιλογες κ ελαχιστα γυρισανε την μπαλα σωστα.βεβαια οταν την γυρισανε κανανε ελευθερα σουτ τριων ποντων.αλλα οι 8 ασσιστ τα λενε ολα.πηρανε 16 επιθετικα ριμπ.16 νεες επιθεσεις κ ειχαν 8 ασσιστ.
      Η διαφορα στο ρανκινγ δειχνει πσο μετρια ομαδα ειναι οι ισπανοι.κακος ο παο σημερα κ χασανε με 30 ποντους διαφορα στο ρανκινγκ

      Διαγραφή
    2. 16 offensive rebounds h Malaga !!! Auta lene kai ta statistika

      MANOS

      Διαγραφή
  52. Σωστος πανο
    Κ γω αυτο σκεφτομουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Kai alles fores omades poy kerdizoyn exoyn to idio pir me tin malaga den nomizo oti htan kakh h malaga.Mhn leme oti theloyme exeis vagothei na apodeikseis oti shmera hmastan tragikoi.Tragikoi hmastan mono me EFES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει ηταν καλη οπως κ ο παο
      Καλα παμε
      Η στραβος ειναι ο γιαλος η στραβα αρμενιζουμε

      Διαγραφή
    2. Re file tha mas trelaneis?
      Esu eides kala tin omada.h tin malaga tipota spoudaio?

      Διαγραφή
    3. Κ κατι τελευταιο
      Επειδη τυχαινει κ παρακολουθω τα στατιστικα καμια ομαδα απο οσο θυμαμαι δεν εχει νικησει με 70 ρανκινγκ κ κατω.μπορει να κανω λαθος βεβαια αλλα ειμαι σιγουρος οτι το 95 % των αγωνων που μια ομαδα εχει καπου στο 70 ρανκινγκ χανει.θεωρειται χαμηλο κ δειχνει μετρια προς κακη εμφανιση.
      Αν κ τα ρανκινγκ δεν ειναι κατι το υπολοιπο απλα για την ιστορια κ προς γνωση

      Διαγραφή
    4. Ρε φιλάρα, η Μακάμπι η περσινή που την πέρασες στις λεπτομέρειες ήταν καλύτερη από τη φετινή Μάλαγα; I don't think so, φιλάρα. Και θυμάσαι φιλάρα ότι μετά στο final four τα γκρίζα κοράκια σου στέρησαν τον τελικό. Οπότε don't jump into conclusions που λεγε και η γιαγιά μου στο Bronx. Truth is φιλάρα ότι υπάρχουν ομάδες που το στιλ τους ταιριάζει σε άλλες ομάδες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο, ανεξαρτήτως αντικειμενικής ποιότητας. Η Εφές με το backcourt που έχει δεν ταίριαζε στον Παναθηναικό με απόντα τον Διαμαντίδη και ανέτοιμο τον Banks. H Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ πιστεύω ότι ανεξαρτήτως καλύτερης ποιότητας ταιριάζουν περισσότερο στο στιλ του Παναθηναικού.

      Διαγραφή
  54. Ρε φιλε εχασες τα ριμπαουντ,σουταρες ιδιαι τριποντα ιδια διποντα,ειχες 40 τις εκατο στα διποντα ,διψιφιο αριθμο λαθων,μονοδιαστατο παιχνιδι,κ σε σωσανε οι βολες κ λες στον αλλον οτι φαγωθηκε.
    Ρε σεις ποσο αμπαλοι ειστε
    Νικη ας ειναι κ η ομαδαρα σας ειναι απαιχτη.αλλα αν χασει δεν μιλατε.ασχετοι εντελως.
    Αντε κ final four.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μαλαγα ηταν σχετικα αστοχη σημερα.ειδικα στα τριποντα αν κ πολλα απο αυτα τα εκτελεσαι με καλες προυποθεσεις.αν ηταν σε καλη βραδια εκει θα λεγαμε αλλα τωρα

      Shawn

      Διαγραφή
    2. 2.57 poios milhse gia final4,katse na perasoume stoys 8.Ego leo apla oti den eimaste tragikoi.Oso gia tis voles sto telos xathikan polles.1/2 h kai 0/2.Ekato(100) PIR den kanoyn eukola oi omades,mporei na einai kai h proth fora fetos poy kaname toso psila.

      Διαγραφή
  55. Με την ψυχή στο στόμα η νίκη σήμερα..Εν μέρει καταλαβαίνω πως με τόσες αλλαγές δεν έχει δέσει ακόμα καλά η ομάδα. Αλλά έχω να θέσω τους εξής προβληματισμούς μου στα υπόλοιπα παιδιά του μπλογκ:

    1. Αναρωτιέμαι τι φταίει και δε βλέπουμε κάποιο σύστημα για ελεύθερο σουτ του Καπόνο. Φταίει το overplay; Φταίει ότι δεν έχει δέσει ακόμη η ομάδα; Ή φταίει το ότι δεν έχει βγάλει τέτοιο σύστημα ο Πεδουλάκης;

    2. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο φάουλ του Πεδουλάκη μέχρι στιγμής είναι η απόκτηση και ο τρόπος που χρησιμοποιεί τον Ούκιτς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ήξερε τα χαρακτηριστικά του παίκτη. Γνωρίζοντάς τα, πίστεψε ότι θα μπορέσει να τον βάλει σε καλούπι, ή θεώρησε ότι αυτό το στυλ γκαρντ ψάχνει; Νομίζω ότι από τη στιγμή που βλέπει ότι ο παίκτης δεν μπορεί να οργανώσει σε σετ παιχνίδι και δεν του βρίσκει νέο ρόλο, ούτε και τον αντικαθιστά, το λάθος είναι του Πεδουλάκη.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. καλησπερα.μεγαλη νικη και η σημερινη οπως και καθε νικη απο εδω και περα σε αυτον τον ομιλο για αυτην την νεα ομαδα του παο.μου αρεσε παρα πολυ η μαλαγα ημουν γηπεδο και πραγματικα προκειται για μια γρηγορη ομαδα με καταπληκτικο passing game.εχει 3 πολυ καλους ψηλους ειναι αλλωστε πρωτη στη διοργανωση στα ριμπαουντς,κυριαρχησε αποψε στον τομεα αυτο.εχει καλα γκαρντς οχι ομω ς στο επιπεδο που ειναι οι ψηλοι της κατα τη γνωμη μου.μου αρεσε πολυ ο κροατης σιμον που περσι επαιζε κκ ζαγκρεμπ.πολυ βελτιωμενος παιχτης ηρεμος και εγκεφαλικος.ο παο νομιζω οτι εχει προβλημα στη χημεια του.οι παιχτες ατομικα οι περισσοτεροι ειναι πολυ ποιοτικοι αλλα δεν εχουν δεσει μεταξυ τους τοσο νομιζω.παρ ολα αυτα ειναι εντυπωσιακος ο αριθμος ασιστ του ακομη και σε κλειστα ματς.δειχνει αρκετα αυτο το στατιστικο.ειναι παντως αθλητικη ομαδα που αισιως βρισκει και καλο σουτ στην περιφερια.υπαρχει πατως προβλημα στο ασοδυο.η μαλαγα θα κανει αρκετες νικες πιστευω και ειδικα μεσα στην ισπανια μπορει να χτυπησει κι ρεαλ και τσσκα.πολυ δυσκολος ομιλος οπως και ο αλλος.πολυ ανεβασμενη φετος η διοργανωση.αν ηταν ευκολο τζιμ ενα μικρο σχολιο για τις παρατηρησεις μου.σε ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα Γιώργο. Η Μάλαγα έχει ποιότητα και μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι ανταγωνιστική στη συνέχεια αλλά δε βρίσκω χημεία. Καλές μονάδες, μέτριο σύνολο. Για τον Σιμόν μιλήσαμε στην αρχή της σεζόν, πολύ καλός επιθετικά παίκτης. Συνολικά σαν μπάσκετ δε με πείθει η ομάδα του Ρέπεσα. Είχε την ευκαιρία της σήμερα, δε μου προξενεί περιέργεια όμως το ότι δε τα κατάφερε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ,Ο ΟΥΚΙΤΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ ΣΑΝ ΠΑΙΧΤΗ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΙΟΛΑΣ[ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΠΑΙΧΤΗ ΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ]ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΓΟΥΕΙ?ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΣ,ΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΡΤΖΙ ΣΗΜΕΡΑ?Π.Χ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΝΙΚΩΣ?ΚΑΠΟΙΑ PLAYS ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ-ΟΣΦΠ,Η ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΕΙ 0-3 ΚΑΙ ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Kαλημέρα και από μένα σε όλη την παρέα.... αφού το γλιτώσαμε το έμφραγμα και το εγκεφαλικό στο ΟΑΚΑ και πάλι καλά να λέμε χιχι..... μια ερώτηση εκτός παιχνιδιού (ώστε τα υπόλοιπα να τα πούμε στην ανάρτηση του Jim), τον Ούκιτς τον πήρε η ομάδα πριν ή αφού υπέγραψε ο Πεδουλάκης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Apanthsh : Afou ...



      dustuxws !

      MANOS

      Διαγραφή
    2. Ήλπιζα να υπήρχε μια δικαιολογία ...... να μην ήταν δική του επιλογή ... έτσι ίσως του 'χρεώναμε' λιγότερα του Άρτζι....

      Διαγραφή
  60. Gia Sofo paidia ti pisteuete ; Idia doulapa mexri to telos h tha fiaksei ;

    O Ukic exei sumvolaio gia 2 xronia ;

    Giati aman pia !

    Theloume na doume ligo ton Xanthopoulo re gamwto, Artzi ksupna !

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καταρχήν να πω για τον τραυματισμό του ΔΔ ότι, όπως το είδα εγώ και μετά τις αντιδράσεις του στον πάγκο, περισσότερο λόγω του εκνευρισμού του έκανε έτσι (από τραυματισμό σε τραυματισμό δηλαδή) παρά από το πόνο ή την ένταση/έκταση του διαστρέμματος. Νομίζω ότι παραπάνω από βδομάδα δεν θα κάνει να γυρίσει, το θέμα είναι όμως τι θα κάνει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι που θα παίξει.

    Όσο περισσότερο κουράζεσαι μέσα στο παιχνίδι, τόσο πιο επίφοβος γίνεται ένας τέτοιος τραυματισμός. Κυρίως γιατί κουράζεσαι πνευματικά και δεν έχεις το μυαλό σου και τα reflexes σου έτοιμα να καταλάβεις ότι έχεις στραβοπατήσει και να αφήσεις ελεύθερο το πόδι σου ώστε να μην κρατήσει και το βάρος σου.

    Όσον αφορά το παιχνίδι, καταλαβαίνω τι λέτε οι περισσότεροι, αλλά ορκίζομαι ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ήθελα να σκοτωθώ με άλλους συνπαναθηναϊκούς επειδή έβριζαν τον RG. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν βλέπουμε/παίζουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ! Θέλει πολύ σκέψη δηλαδή αυτό ? Έχουμε πλέον αισίως 15 καινούριους παίκτες (στο σύνολο), νέο προπονητικό team, και μέχρι στιγμής από πλευράς αποτελεσμάτων τα πάμε μια χαρά.

    Το είχα πει παλιότερα: ο ΠΑΟ θα αρχίσει να ρολάρει από το νέο έτος. Επειδή όμως στο ενδιάμεσο αλλάξαμε και άλλους παίκτες, πλέον βελτίωση θα δούμε σε κανά δίμηνο (από Φεβρουάριο). Αν μέχρι τότε καταφέρνουμε να κερδίζουμε με το "μέταλλο" των παικτών, για μένα είναι μια χαρά.

    Διαφωνώ με τον Ασπρούλια και τον Μαγουλά που λένε ότι ο ΠΑΟ πρέπει να κριθεί αυστηρά. Ο ΠΑΟ είναι μια ΕΝΤΕΛΩΣ καινούρια ομάδα, η οποία -λόγω επιλογών, λαθών, πείτε ότι θέλετε- έχει καταφέρει και είναι μέσα σε όλους τους στόχους, κατά διαστήματα -μικρά- παίζει και καλό μπάσκετ, ενώ έχει και συνεχόμενους τραυματισμούς. Εγώ προσωπικά θα περιμένω να κρίνω στο τέλος αυτής ή στην αρχή της επόμενης χρονιάς.

    Όπως έχω ξαναπεί, δεν θέλω να βλέπω τίτλους, θέλω να βλέπω μπάσκετ. Και για να δω μπάσκετ σε μια καινούρια ομάδα, ξέρω ότι χρειάζεται χρόνος. Εγώ θα τον δώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βαρεθηκα απο χτες ολοι να απαξιωνουν τον RG,ακομη και δικιο να χουν μου χουν σπασει τα νευρα,δηλαδη αν χαναμε τι θα ελεγαν παραπανω.Περιμενω με αγωνια τον Τζιμ να δω τι θα πει για τον "τραγικο" προπονητη μας,μου γιναν ολοι προπονητες."Α"

      Διαγραφή
    2. Καλώς την, καλώς την .... βρε συ έχουν δίκαιο εν μέρει .... δεν έχει κάνει τις καλύτερες επιλογές σε αυτά τα τελευταία 3 παιχνίδια..... μάλλον κι εκείνος ακόμα είναι μπερδεμένος, δεν έχει προλάβει ακόμα να δει ποιοι παίχτες ταιριάζουν με ποιους..... για μένα πχ χθες μου φάνηκε κουλό που δε χρησιμοποίησε το Μπράμο παρά ελάχιστα στο 4ο δεκάλεπτο, ή και τον Καπόνο στο 2ο δεκάλεπτο (αν θυμάμαι τον έβαλε στο τέλος του 2ου), ή και το Σοφοκλή (μπορεί ακόμα να μην είναι ΟΚ από θέμα φυσικής κατάστασης και αυτό μόνο εκείνοι το γνωρίζουν)... αλλά οι επιλογές του προκαλούν ερωτηματικά......

      Διαγραφή
    3. Ναταλια δεν εχω γνωσεις καθολου,θα σου πω μονο αυτα που ρωτας,χτες ο Μπραμος επαιξε 25:18 ηταν γενικα κακος σε σχεση με αυτα που εχουμε δει απο αυτον 4pir.Ο Καπονο δεν παιζει αμυνα καθολου,χτες ειχαμε αναγκη απο καλη αμυνα,στο τελευταιο δεκαλεπτο απο την αμυνα κερδισαμε.Η Μαλαγα εβαλε μονο 15 ποντους στο 4 δεκαλεπτο.Ο Σχορτιανιτης παλι ειχε να αντιμετωπισει πιο ψηλα πενταρια και χανοτανε διπλα τους.Και εμενα με ενοχλει ο Ουκιτς,αυτος ομως ειναι,αμυντικα ειναι καλυτερος απο Καπονο,στο τελευταιο πενταλεπτο,εβγαλε τον Ματσιουλη πιστευω επειδη ειχε 4 φαουλ,και φοβουμενος μην παμε σε παραταση τον εβγαλε εξω(ΛΕΩ ΕΓΩ).Παιδια συγγνωμη για το σχολιο μου και την απλοικη αναλυση αλλα δεν γνωριζω παρα ελαχιστα.Οσο για τον αν μπορει να προσαρμοσει καποιο συστημα για τον Καπονο πρεπει να σε αφηνουν και οι αντιπαλοι.Υ.Γ Ναταλια μου εδω ειμαι παντα καθε μερα, αρκετες φορες,τι να σχολιασω γλυκια μου αφου δεν ξερω την τυφλα μου.Βαση λογικης ειναι το σχολιο μου.Εισαι τυχερη που μπορεις να βλεπεις απο κοντα την ομαδα,με Ζαλκιρις μονο τα καταφερα(μενω σε νησι στην αλλη ακρη της Ελλαδας)."Α"

      Διαγραφή
    4. Έχει και το νησάκι τα καλά του όμως...... αλλά ναι είμαι τυχερή, έχεις δίκαιο :-) Στο σημείο του αγώνα που είχαμε πάρει τη διαφορά των 10 πόντων αν δεν κάνω λάθος στο 2ο δεκάλεπτο δεν πιστεύω να ήταν θέμα η άμυνα του Καπόνο, τον έβαζες μέσα, του έβγαζες 2-3 ελεύθερα σουτ και το τελειώνες που λέει ο λόγος το παιχνίδι.... Ούτε και εγώ θεωρώ ότι έχω γνώσεις και εγώ με τη λογική σχολιάζω και θέτω ερωτήματα.....

      Διαγραφή
    5. Αντώνη απλά εξαιρετικός! Έτσι είναι... εγώ είμαι από αυτούς που έριξα τρελό κράξιμο το καλοκαίρι στον ΔΓ και στις επιλογές του... αλλά όπως και να το κάνουμε ότι έγινε έγινε, ολα αλλάξαν και χρειάζεται χρόνο...θα μπορούσαμε να ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση αλλά τελικά είμαστε ακόμα εδώ με τα πολλά προβλήματα μας αλλά είμαστε ανταγωνιστικοί, είμαστε εδώ και παλεύουμε...ο κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή ειδικά μες στο γήπεδο... εχθές βγήκα από τα ρούχα μου όταν το παιχνίδι ήταν στο όριο και ο κόσμος φώναζε στον Αργύρη να κάνει αλλαγή... έλεος! Ας κριτικάρουμε, ας δυσφορήσουμε αλλά όχι όταν ο αγώνας είναι στο όριο...ο Ζέλικο δεν μας έμαθε να συμπεριφερόμαστε έτσι... αυτή είναι η παρακαταθήκη του!

      Διαγραφή
    6. Ναταλια μεχρι να καταλαβουμε και να χαρουμε την διαφορα των 10 ποντων ειχαμε σχεδον ισοφαρισει.Με δυο επιθεσεις(ΤΡΙΠΟΝΤΑ) μας εφτασαν,νομιζω ειχαν ενα σερι 7-0 η αμυνα κοιμηθηκε.Ξυπνησαν μονο στο τελος.Μια χαρα τα λες εσυ, μου αρεσει να σε διαβαζω,σε κατανοω απολυτα."Α"

      Διαγραφή
    7. Όσο αναφορά τον Αργύρη...ας διαβάσουν προσεκτικά την συνέντευξη τύπου όσοι τον λοιδορούν.... περιέγραψε την εικόνα της ομάδας χωρίς να ψάξει να βρει δικαιολογίες...και επαναλαμβάνω ότι είμαι από αυτούς που έκραξα την επιλογή Πεδουλακη... αλλά έτσι είναι η ζωή... έτσι με έμαθε ο Ζέλικο και αυτό κρατώ.

      Διαγραφή
    8. Για να πω και λίγα πράγματα για τον RG, ο οποίος και χθες κόλλησε σε 3-4 περιπτώσεις (λόγω άγχους, λόγω πίεσης, λόγω του ότι δεν του βγαίνανε αυτά που είχε στο μυαλό του, δεν ξέρω). Ο Πεδουλάκης το παλεύει, το προσπαθεί, κάνει ότι νομίζει σωστότερο την στιγμή που νομίζει. Δεν κοιμάται, δεν κάθεται, δεν είναι μυρωδιάς, δεν το παρατάει. Το ότι δεν τα κάνει όλα σωστά, και ίσως μπορεί να κάνει περισσότερα λάθη από ότι σωστά, προφανώς δεκτό και πιθανόν και αληθές. Δεν θα ήθελα όμως να δω κάποιον στυλ "Μάλκοβιτς" ή ακόμα και προπέρσυνου Ιβκοβιτς, να κοιμάται στο πάγκο και να χάνουμε τα παιχνίδια λόγω έλλειψης αντίδρασης. Έχει ένα κόλλημα με τον Ούκιτς, ΟΚ, σου λέει το παιδί έχει παραστάσεις, έχει ball handling, έχει τσαγανό, άστον μέσα. Και πάλι αν δείτε, τα κρίσιμα τρίποντα από δικές του πάσες βγήκαν. Σου δίνει την εντύπωση ότι "κολλάει" την επίθεση (και όντως συμβαίνει), αλλά μέχρι στιγμής -από τύχη?- τα κρίσιμα σουτ έχουν βγει από δικές του πάσες.

      Από την άλλη ο Καπόνο είναι μέγιστος στην επίθεση, αλλά στην άμυνα -πλην 2-3 φάσεων χθες- είναι ακόμα πολύ πίσω. Δεν ξέρει ποιο διάδρομο να πάρει για να περάσει από τα screen, δεν ξέρει αν και πόσα βήματα χώρο να αφήσει στον αντίπαλο παίκτη, δεν ξέρει με ποιον παίκτη πρέπει να κάνει switch, που να βγάλει χέρι -ή και ώμο- στο p'n'r και που να αφήσει χώρο. Γι'αυτό λοιπόν όταν ο ΠΑΟ ήταν μπροστά και ήθελε περισσότερο άμυνα παρά επίθεση, ο RG τον άφησε έξω.

      Για τον Σόφο μπορώ μόνο να μαντέψω ότι, ή κουράστηκε και δεν μπορούσε να ακολουθήσει (όσο μπορεί τεςπα όταν είναι ξεκούραστος), ή δεν τον πιστεύει ο RG σε κλειστά σκορ και κλειστές άμυνες όταν πάμε στα τελευταία λεπτά.

      Τέλος ο Λάσμε -επειδή το ανέφερε κάποιο παιδί- σου έδινε την εντύπωση, ειδικά στα τελευταία λεπτά, ότι δεν μπορούσε να πάρει ανάσες. Και αυτός ήταν ο λόγος που και καλά block-outs δεν έκανε, και έχασε και ένα σημαντικό DefRb στο τέλος. Ευτυχώς δεν είχαμε παρατράγουδα σε αυτή την επίθεση...

      Και αν λέτε για τον RG, τι να πούμε για τον -και καλά "γάτο" και έμπειρο- Ρέπεσα. 3 φορές έδωσε εντολή στον Oleson να ποστάρει τον ΔΔ !!!!

      Διαγραφή
  62. Είναι κρίμα να έχουν δοθεί τόσα χρήματα, να έχουν έρθει τόσοι καλοί παίχτες -και μάλιστα ορισμένοι που έχουν και έξτρα κίνητρο, αυτό της καθιέρωσης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για πρώτη φορά στην καριέρα τους -και να τους φρενάρεις έτσι με τον αδαή κόουτς στον πάγκο. Αναρωτιέμαι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν βλέπει την ανυπαρξία του Πεδουλάκη; Δεν λυπάται τα χρήματα που ξοδεύει; Ο Μάνος Παπαδόπουλος με την εμπειρία και τις γνώσεις του δεν το βλέπει; Δεν πρέπει να χαθεί άλλος καιρός, ας φέρουν τον Ζοτς πίσω ή έστω έναν άλλον προπονητή που να μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας και Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί να κοουτσάρει την ομάδα ένας προπονητής τόσο άπειρος και τόσο ξεπερασμένος (βλέπω το πώς παίζει ο ΠΑΟ και νιώθω ότι έχω ταξιδέψει με χρονομηχανή πίσω στα 80's-90's με το στυλ μπάσκετ που παίζουμε).

    Βιολέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιολέτα όπως είναι ευκαιρία για τους παίκτες που ήρθαν να καθιερωθούν στο Ευρωπαϊκό στερέωμα έτσι είναι και ευκαιρία για τον Πεδουλάκη να ανέβει στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι φανερό ότι μαθαίνει κι αυτός κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η φιλοσοφία του πάντως ταιριάζει και οι αρχές που περιβάλλουν την μπασκετική του νοοτροπία απόλυτα σωστές. Το κυριότερο είναι ότι μαζί με τους βοηθούς του κοστίζει λίγο κάτω από 200 χιλιάδες ευρώ την στιγμή που οποιοσδήποτε Ευρωπαίος κόουτς υψηλού επιπέδου θα ζητούσε κοντά στο εκατομμύριο. Με τις 800 χιλιάδες διαφορά πληρώνεις δύο συμβόλαια παικτών στον φετινό Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
  63. Αν και δεν είναι η κατάλληλη ανάρτηση (Τρικιέρι) θα μπώ στον πειρασμό να ασχοληθώ με το χτεσινό παιχνίδι του Παναθηναικού.

    Παρατηρώ έντονη γκρίνια ή και δυσφορία από τους φιλάθλους της ομάδας.Σε πολλές απόψεις δικαιολογημένη.Δεν θα κάνω το δικηγόρο του RG μιας και έχω κατηγορηθεί από τον στενό μου κύκλο ως προπονητοφάγος(!!!).

    Ας μπούμε όμως και λίγο στα παπούτσια του.Αναλαμβάνω μια ομάδα που έχει μάθει να ζεί την τελευταία τουλάχιστον πενταετία με τον 3D.Και πρέπει πλέον να την κάνω να ξεμάθει όσα ήξερε μιας και ο ηγέτης της ομάδας κάποια στιγμή θα "σκάσει".Δεν θα τον κατηγορήσω (κυρίως) για τις επιλογές του σε παίχτες σε κρίσιμα σημεία αφου και αν κάποιος όπως ο Ξανθόπουλος έμπαινε και έκανε κάποιο λάθος πιθανόν να κάναμε τους μετα Χριστόν προφήτες πως είδε όνειρο και έβαλε τον Ξανθόπουλο όταν η μπάλα καίει χωρίς να έχε λεπτό συμμετοχής..κλπ κλπ κλπ.

    Μια νέα ομάδα με 10 τουλ. νέους παίχτες και νεο προπονητικό τιμ είναι φυσικό να μην παίζει όπως τα προηγούμενα έτη, ειναι φυσικό -όσο και αν με ανησυχεί και δεν μου αρέσει- να έχει νεκρά διαστήματα,πολλά λάθη αφου ακόμη δεν δείχνουν να έχουν δέσει οι παίχτες μεταξύ τους κλπ κλπ.

    Θα κατηγορήσω τον RG για το οτι δεν έχει σφίξει τα λουριά σε παίχτες κλειδιά όπως πχ οι ψηλοί που πρέπει να στήσουν σωστα τα pick είτε για να γινει to PNR είτε για να πάρει ένα σωστό σκριν ο παίχτης που έχει ή θα δεχτεί την πάσα.Αμα παρατηρήσετε όλα τα σκριν της ομάδας είτε είναι αναιμικά είτε δεν ακουμπάνε καν τον αμυντικό...
    Θα τον κατηγορήσω που ίσως δεν έχει αρκετά ακόμη επιθετικά plays (Ο Ζέλικο είχε 51(!) αλλα ας μην κάνουμε συγκρίσεις) και δεν έχει βάλει καλα καλα ακόμη τον Ξανθόπουλο για τα καλά στο παιχνίδι.
    Μπορεί πολλά να είναι που με χαλάνε στο φετινό παιχνίδι της ομάδας αλλα ξεχνάμε το πιο βασικό.

    Δεν παίζουμε πλέον με ίδιο προπονητή και ίδιου παίχτες.
    Σε κανέναν ίσως να μην αρέσει αλλα καλως ή κακώς πρέπει να δεχτούμε πως όλες οι κραταιές ομάδες είχαν κάποια στιγμή αλλαγή σελίδας και κάμψη.Το ζήτημα είναι αυτή η νεα προσαρμογή να γίνει όσο γίνεται αναιμακτα και προς το παρον -μεχρι στιγμης παντα- αυτο δειχνει να συμβαίνει.Ισως θα πρέπει και μεσα μας να αρχισουμε να αντιλαμβανόμαστε πως φέτος δεν θα είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί όπως τα προηγούμενα χρόνια.

    Κάθε κριτική είναι θεμιτή αρκει να μην είναι ακραία κρίνοντας και από τα δεδομένα που συμβαίνουν στην ομάδα και στη χώρα φέτος.Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στο τιμ και τους παίχτες και ας ελπίσουμε σύντομα να δούμε καλύτερο μπάσκετ όπως αυτό που μας έμαθε ο Ζέλικο ή ακόμη και καλύτερο.

    ΥΓ Καλή επιτυχία στον Κόουτς Τρινκιέρι.Ελπίζω να διαχειριστεί όπο πιο καλά μπορει μια από τις πιο ταλαντούχες φουρνιές που είχε ποτέ η Εθνική μας ομάδα

    Σόρρυ για το μεγάλο κείμενο hoopfellas!Τhanx Jim για τις γνώασεις και το χώρο που μας προσφέρεις να ανταλλάσουμε απόψεις για το αγαπημένο μας άθλημα.
    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. RG από τα συμφραζόμενα φαντάζομαι είναι ο Πεδουλάκης...Από που βγαίνει αυτό;

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός φίλε. Το καλικαίρι όλοι μιλούσαμε για μεταβατική χρονιά κλπ. αλλά η καλή πορεία της ομάδας άρχισε να γεννά υπερβολικές προσδοκίες. Ναι, είμαστε ασταθείς και πιθανότατα θα είμαστε και μέχρι το τέλος της σεζόν. Επιθετικά δεν υπάρχουν συστήματα πολλά αλλά όταν υπάρχει η ενέργεια από την άμυνα τότε θα μπαίνουν τα καλάθια γιατί έχουμε αρκετούς προικιεμένους παίκτες επιθετικά. Η ομάδα συνεχίζει να βγάζει νέους πρωταγωνιστές σε κάθε ματς, αλλά το θέμα είναι η άμυνα. Στο τοπ-16 μέχρι τώρα έχουμε άσχημη άμυνα και δεν πάμε πουθενά έτσι.

      Διαγραφή
    3. Αργυρης Αρ Τζι,για συντομια καλε.

      Διαγραφή
    4. Madness με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
      Our house όπως λέει και το άσμα σας , χρήζει τεράστιας ακόμη βελτίωσης. Αυτίο είναι θέμα δουλειάς και δυνατών προπονήσεων όπως έλεγε και ο Ζέλικο.
      Σίγουρα η ομάδα βγάζει σε κάθε ματς νέα πρόσωπα, εντάξει χτες είχε φεγγάρι ο Γκιστ μιας και το παλικάρι δεν είναι καθαρός σουτέρ ( θύμισε φεγγάρι winston!? ),- και ίσως αυτό μας κοστίσει στο μέλλον μιας και δεν μπορείς όντως να βασίζεσαι στα σουτ αλλά στην άμυνά σου η οποία θα σου δώσει μπάλες και τρανζίσιον παιχνίδι και εύκολο καλάθι εκτος από μικρό παθητικό στο σκορ. Προβληματίζομαι από τα πολλά αμυντικά που χάσαμε χτες , και από την κακη περιφερειακή άμυνα μας. Οι περιστροφές θα βελτιωθούν με δουλεία σε βάθος χρόνου.

      ΥΓ Ασχετο,μιας και ο λόγος πιο πάνω ήταν για την ψήφο μας στο γκάγκστερ εννοείται παίδες ψηφίζουμε Glove και Τιμ (ίσως η καλύτερη crossover τριπλα εκείνα τα χρόνια).Για να κάνω και λίγη προπαγάνδα για την ομαδα μου στο NBA!

      Run TMC

      Διαγραφή
  64. Παιδιά η Πανάθα θα φτάσει χαλαρά στο final four. Να με θυμηθείτε. Ο Τρινκιέρι επίσης είναι θεός. Θα το πάρουμε αήττητοι το ευρωπαικό. Don't worry, be happy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατσε καλα, λες χαζα, θα σου την πεσουν και δεν θα χουν αδικο."Α"

      Διαγραφή
    2. Σημείωσε την ώρα και τη στιγμή Αφροξυλάνθη. Αν φτάσει η Πανάθα στο final four και η Εθνική το πάρει αήττητη το Ευρωπαικό, θα βγούμε ραντεβού;

      Διαγραφή
    3. Μεγάλε αν η Εθνική το πάρει αήττητη το Ευρωπαικό και γω θα βγω μαζί σου ραντεβού άμα θες...στα καλυτερα θα σε πάω!! Χαχαχα

      Διαγραφή
  65. Παιδια το "Α" ειναι απο την ασχετοσυνη μου δεν ειμαι η Αφρο χεχεχε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αναλογιστείτε το κάζο της Φενερ μερικοί και μετά σκεφτείτε τι κουβέντα θα μπορούσαμε να κάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο δε λέει κανείς ότι έχουν άδικο όσοι στηρίζουν την ομάδα... όλοι τη στηρίζουμε... το να λέμε όμως κάποια πράγματα που θεωρούμε ότι χρειάζονται βελτιώση χωρίς να αφορίζουμε παράλληλα πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι κακό. Να, να σου θεσω εγώ μια ερώτηση... αν δεν κάνω λάθος ο Άρτζι είναι φαν του ποσταρίσματος... χθες στο 4ο δεκάλεπτο γιατί δεν έδωσε εντολή να ποστάρουν στην επίθεση ώστε να φθείρουν τους παίχτες της Μάλαγα και να κερδίζουν φάουλ ? Γιατί ενώ στην πρώτη φάση παίζαμε όπως έλεγε ο Jim το πιο στοχευμένο μπάσκετ από όλες τις ομάδες, αυτό φαίνεται τώρα μην το έχουμε ? Τι άλλαξε και δεν μπορεί η ομάδα να αποδώσει σε σημεία σε αυτό το χαρακτηριστικό της με το οποίο "χτίστηκε/χτίζεται", την άμυνα ? Οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί και οι όποιες υποδείξεις προέρχονται από την αγάπη μας για αυτή την ομάδα γιατί όλοι θέλουμε να τη βλέπουμε στην κορυφή εκεί που της αξίζει, έτσι δεν είναι ;-) ....

      Διαγραφή
    2. Νικο αυτο ακριβως σκεφτομαι και εγω,εμεις κλαιγομαστε για τον Ουκιτς και τα 800.000, τι να πουν και οι Τουρκοι της Φενερ που εδωσαν 2 μυρια για Μπατιστ και οχι μονο σε αυτον.Αυτοι κανονικα τον κοουτς τους πρεπει να τον στησουν για εκτελεση,χιχιχι!!!!."Α"

      Διαγραφή
    3. Ναταλία μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αυτό που λέω είναι ότι η κρητική και η δυσφορία δεν πρέπει να εμφανίζονται όταν ο αγώνας είναι στον πόντο και ολα κρέμονται από μια κλωστή.

      Όσο αναφορά την ερώτηση σου... είσαι σίγουρη ότι δεν έδωσε εντολή? Εγώ δεν είμαι... από την συνέντευξη του κατάλαβα οι έδωσε πολύ συγκεκριμένες εντολές στον Ουκιτς μετά το τάιμ άουτ όπως να διαβάσει τα μις ματς αλλά ο Ουκιτς άλλα έκανε. Και συνέχισε λέγοντας οτι αυτό είναι λάθος αλλά θα τον βοηθήσουμε να το διορθώσει. Μετά θα μου πεις γιατί τον κρατούσε μέσα, πιστεύω επειδή έπαιξε αποτελεσματική άμυνα στον Κολγουει.

      Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά... όπως έλεγε και ο Ζελικο...η ομάδα άλλαξε πρόσφατα και η αμυντική χημεία επηρεάστηκε... είτε το θέλουμε είτε όχι, πολλοί παίκτες μας παίζουν δίχως προετοιμασία αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται. Πάνω σε αυτό είπε ο Πεδουλακης με ειλικρίνεια ότι η Μαλαγα παίζει γρήγορο μπάσκετ και οι παίκτες μας έμειναν από ανάσες...το συμπέρασμά είναι ότι γενικά θα έχουμε θέμα με ομάδες που τρέχουν... αυτό δύσκολα θα διορθωθεί λόγο της έλλειψης προετοιμασίας αλλά και λόγο των τραυματισμών.

      Ο Ζελικο έλεγε ότι όσο καλή και δυνατή ήταν η προπόνηση τόσο καλή θα ήταν η ομάδα στους αγώνες... αυτό δεν έχει συμβεί στον Παναθηναϊκό γιατί όπως εξήγησα παραπάνω.

      Για να μην παρεξηγηθώ είμαι μέσα σε κάθε συζήτηση και κρητική αλλά όχι δυσφορία την ώρα που η μπάλα ζυγίζει 10 τόνους.

      Διαγραφή
    4. Έτσι είναι (Α)σχετη και δεν έχουν τον Αργύρη αλλά έναν από τους καλύτερους προπονητές (Πιανιτζανι). Αυτά τα γράφω εγώ που επαναλαμβάνω κριτίκαρα μέχρι θανάτου τον ΔΓ και την επιλογή Πεδουλακη και όχι μόνο.

      Διαγραφή
    5. Ναταλία , αν μου επιτρέπει ο Νικος πιο πάνω να παρέμβω , δεν νομίζω πως αυτό που ανέφερε ήταν λάθος. Σκεφτείτε πως η Τσσκα ακόμη δεν πείθει , η Φενερ δεν βλέπεται , η Αρμάνι μας άφησε νωρίς και η μπαρτσα θα φανεί απόψε τι ψάρια πιάνει. Αυτό που μάλλον εννοεί είναι πως με αυτές τις ισχνές εμφανίσεις του παναθηναικού ίσως ορισμένοι προσπαθησαν να σταυρώσουν τον RG.
      Όσον αφορά τωρα στο ΤΟΠ16 μην ξεχνάς πως οι άμυνες έχουν σφίξει πολύ περισσότερο (εξου και τα πολλά σουτ που μας δίνουν), οι ομάδες είναι ασφαλώς πιο δεμένες από ότι στην αρχή και το τρικ με τα ποσταρίσματα (είτε Σοφο ειτε Μασιουλις) διαβάζονται πιο εύκολα και ενιοτε υπάρχουν ψηλοί παίκτες (πχ Πεκοβιτς χτες)που κάνουν τη ζωή δύσκολη στο Σόφο.
      Σε γενικές γραμμές η ομάδα χρειάζεται βελτίωση και προσαρμογή των αμερικανών στα Ευρωπαικά δεδομένα.
      Run TMC

      Διαγραφή
    6. Για τη δυσφορία το καταλαβαίνω, ήμουν μέσα και ήταν κάπως... έχεις δίκαιο..... όσο για τον Ούκιτς όντως αμυντικά είναι αξιοπρεπής..... γενικά δεν έπαιξε πολύ στο ποστ σε όλο το 4ο δεκάλεπτο... τουλάχιστον αυτό θυμάμαι... αλλά ήταν τόση η αγωνία μου εκείνη την ώρα που αν κάνω λάθος σόρυ ... θα συμφωνήσω απόλυτα για τις προπονήσεις.... μακάρι ο χρόνος που θα χρειαστεί να δέσει η ομάδα να μην είναι εις βάρος των αποτελεσμάτων σε αυτή τη φάση... ας ανέβει κι η ανάρτηση του Jim και θα έχουμε πολλά ακόμα να πούμε (πχ Ξανθόπουλος, Καπόνο κοκ)

      Διαγραφή
    7. Στο τελος εδωσε εντολη,για φαουλ αφου ειχαμε να δωσουμε,αλλα οι διαιτητες δεν το εδωσαν, αλλα το καναμε,αυτο ειπαν στην Νοβα (η κοπελα που εκανε το ρεπορταζ).Αυτην την ωρα ξανα εχει αναλυση του αγωνα στην νοβα,1:37,"A"

      Διαγραφή
  67. Καλημέρα στην παρέα,

    Λίγα σχόλια και από εμένα αν και τα έχετε ήδη εξαντλήσει από κάθε πλευρά!

    Καταρχάς ο Τρινκιέρι για εμένα φαίνεται αρκετά υγιής επιλογή εάν κυρίως έχει γίνει με το σκεπτικό της πιθανότητας αποτυχίας. Δύσκολη η δουλειά των προπονητών εθνικών ομάδων...το πιο σημαντικό φαίνεται να είναι ο πόσο μπορούν να συσπειρώσουν την ομάδα. Πάντως (μακριά απο εμάς!) σε περίπτωση αποτυχίας η Εθνική...θα το ξεπεράσει, ο Τρινκιέρι ?

    Για τον Παναθηναικό εχτές :
    1) Που οφείλεται το γεγονός ότι η ομάδα στα τελευταία 3-4 παιχνίδια χάνει τη μάχη των ριμπάουντ ? Φταίει μόνο η ικανότητα των αντιπάλων?
    2) Και τι καταφέραμε που γιουχάραμε τον Ούκιτς? Δεν τα καταφέρνει αγωνιστικά αλλά αν υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, πάει κ αυτή. Ας τον χώσει ο προπονητής. Και στο κάτω κάτω καλύτερα που έπαιξε στο τέλος μήπως καταλάβει καλύτερα τι να μην κάνει...
    3) Τι έγινε με αυτούς που λέγανε "ο ΠΑΟ έχει χορτάσει κούπες, χαλαρά φέτος, στήριξη, ΥΠΟΜΟΝΗ" κτλ. ΟΚ πέρασε ο καιρός αλλά και καλούς αγώνες είδαμε και παίχτες και σίγουρα προσπάθεια. Στο τέλος όλοι θα "κριθούν".
    4)ο Ζοριτς πάντως και πέρσι είχε κάνει ζημιά...λείπει φέτος ένα ψηλός-ψηλός!

    Αυτά (ρωτάω πολλά), ευχαριστώ!!
    Υ.Γ : Μια επιπλέον ερώτηση για όποιον ξέρει :
    Πού βρίσκεται ο Μαντσινέλι που έπαιζε στη Μιλάνο πέρσι? Για κάποιο λόγο του είχα συμπάθεια!

    Μookie10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mookie (Blaylock?) σε περίπτωση αποτυχίας (ας ορίσουμε ως αποτυχία τον αποκλεισμό στο νοκ-αουτ της φάσης των 8) ο Τρινκιέρι δε θα έχει 2η ευκαιρία. Αυτή την εντύπωση μου δίνει το όλο ιστορικό της επιλογής του προπονητή και του τεχνικού επιτελείου συνολικά.

      Ως Ολυμπιακος τις γιούχες σε παίκτες της ομάδας τις έχω ακόμα νωπές στα αυτιά μου και δε βοηθάνε παρά μόνο στην εκτόνωση του συγκεκριμένου τύπου που ξελαρυγγιαζεται από όσα βάρη κουβαλάει.

      Για να είμαι ειλικρινής περίμενα μεγαλύτερη ανοχή και υπομονή από τους φίλους του ΠΑΟ απέναντι στην ομάδα αυτή θεωρώντας πως έχοντας χορτάσει τίτλους θα κατανοούσαν πόσο δύσκολο είναι να χτιστεί μια ομάδα από την αρχή ουσιαστικά και μάλιστα με όρους πολύ δυσμενέστερους συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν.

      Διαγραφή
    2. Βεβαίως Blaylock!
      Κάπως έτσι το σκέφτομαι κ εγώ...
      Εντάξει βγάλε από μέσα σου ότι κουβαλάς...βρίσε τον αντίπαλο χωρίς ντροπή!
      Πρέπει να καταλάβουμε οι Παναθηναικοί ότι δεν υπάρχει περίπτωση (μα καμμία), και ωραία να ρολάρει η ομάδα, να βγάλουμε χαλαροί και άνετοι το παιχνίδι στο top 16.
      Επιπλέον κάθε νίκη δίνει το δικαίωμα στην ομάδα να παίξει στο επόμενο ματς το κλικ παραπάνω.
      Για τον Τρινκιέρι αναρωτιέμαι πώς η αποτυχία θα τον επηρεάσει γενικά στην καριέρα του κ όχι μόνο στην Εθνική...

      Μookie10

      Διαγραφή
  68. Είναι ξεκάθαρα στοίχημα, ωστόσο με όσα λες μοιάζει να είναι το σωστό. Καλύτερα να επενδύσει κανείς σε κάποιον ικανό, ανερχόμενο που θεωρεί το συγκεκριμένο πόστο ονειρικό αυτοσκοπό του, παρά κάποιον με περγαμηνές χωρίς κίνητρο.

    ΥΣ: Ανακάλυψα πρόσφατα το μπλογκ, δηλώνω ενθουσιασμένος με την ποιότητα των απόψεων. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να δημιουργηθεί twitter account με 2-3 δημοσιεύσεις κάθε νέου άρθρου ανά ημέρα. Προσωπικά θα με βοηθούσε πολύ να κρατώ επαφή. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Όσον αφορά σε Τρινκιέρι, νομίζω ότι τη συγκεκριμένη στιγμή για τη συγκεκριμένη ομάδα ήταν η ιδανική επιλογή. Όσο κι αν λέμε ότι έχουμε ομαδάρα με παιχταράδες, αν κατέβουν οι NBAers θα είμαστε πίσω από Ρωσία, Ισπανία, Σερβία ενώ με το ζόρι παίρνουμε Γάλλους, Ιταλούς και Γερμανούς (χωρίς ΔΔ). Παρά το γεγονός ότι εμείς θεωρούμε Φώτση, Κάιμακ και λοιπούς παιχταράδες, φέτος δεν έχουμε δει τίποτε από τους περισσότερους από αυτούς (φωτεινές εξαιρέσεις ο Β-Σπαν, ο Μάντζαρης αμυντικά και ο Παπανικολάου στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας). Οπότε δε συμφωνώ ότι το υλικό είναι εξαιρετικό. Αντίθετα, το θεωρώ σχετικά μέτριο μπροστά στις κλασικές αντιπάλους μας τις οποίες αναφέρω παραπάνω.

    ΓΙατί Τρινκέρι; Πολύ απλά, γιατί μπορεί να καλύψει τα κενά αυτής της ομάδας, να γεμίσει την άμυνα, να τους κάνει λαρυγγοφάγους και από κει και πέρα να χτίσει πάνω σε όσα αυτά τα παιδιά ξέρουν από τους καλύτερους δασκάλους με τους οποίους έχουν καθίσει, δηλαδή, ντούντα, ζοτς. ΑΥτό το μπάσκετ παίζουν και οι ομάδες του Τρινκέρι και αυτό το μπάσκετ κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη. Άρα, αν δούμε σπουδαία πράγματα το καλοκαίρι θα είναι γιατί θα χρησιμοποιήσουμε μία συνταγή με ελάχιστο ρίσκο και επαναλαμβανόμενα επιτυχημένη στην ήπειρό μας και απ' αυτή την άποψη λέω ότι ο Τρινκέρι είναι ιδανική επιλογή.

    Δεν είμαι σίγουρος ότι οι πειραματισμοί του ΜΠλατ θα έφερναν κάτι καινούργιο στην ομάδα. Αντίθετα, πιστεύω ότι θα χανόταν πολύς χρόνος μέχρι να φτιαχτεί κάτι καλό -συν ότι στα δύσκολα οι ομάδες του ΜΠλατ πνίγονται...

    Τώρα για ΠΑΟ χθες, μάλλον θα επαναλάβω όσα λένε οι παραπάνω. Η ομάδα είναι χάλια και παίζει μπάσκετ του '80. Περνάμε το κέντρο, χάνουμε 14-15 δευτερόλεπτα με ανούσιες ντρίμπλες και στα υπόλοιπα 10 κάνει ο καθένας ό,τι θέλει (αν ήταν ο ζοτς χθες τον Γκιστ θα τον είχε στείλει σπίτι του -εμείς τον αποθεώσαμε, επειδή του μπήκαν τα σουτ!). Σε αντίθεση με τους περισσότερους εδώ μέσα δε θεωρώ τον ΜΠανκς πιο αξιόπιστο από τον Ούκιτς (ο οποίος συμφωνώ με όλους ότι είναι ΤΡΑΓΙΚΟΣ). Με εκνευρίζει πολύ που πολλές φορές ο ΜΠανκς κάνει κάτι σουτ της απελπισίας στα 7-8 δεύτερα χωρίς να δει τι γίνεται γύρω του και χωρίς να στηθεί η ομάδα. Χωρίς τις 10 ασίστ και τους 10-15 πόντους του ΔΔ πάμε χαμένοι. Ο Άρτζι πρέπει να στήσει κανα σοβαρό play πάνω στον Καπόνο (με ή χωρίς Σόφο) και να μην τον κρατά στο παιχνίδι με το στανιό μήπως του βγει κανένα ελεύθερο σουτ, όπως με Εφές.

    ΕΠίσης, πριν από Καπόνο, ΓΚιστ, ηομάδα είχε αρχίσει και έστρωνε. Τώρα πάλι απ' την αρχή.

    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους μπασκετόφιλους και φυσικά τον αρχιμαφιόζο που μας εμπνέει με τις αναλύσεις τους.

    Champ

    ΑπάντησηΔιαγραφή