Athlenda

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Illuminati..



Η «αιρετική» ομάδα του Λούκα Μπάνκι υπνώτισε τον Ολυμπιακό ο οποίος πνίγηκε στο Φάληρο χάνοντας στην έδρα του ένα πολύ κρίσιμο ματς. Με το γνωστό του ιδιαίτερο μπάσκετ και συνδυασμένες άμυνες, το δημιούργημα του πανεπόπτη Μινούτσι και του Μέγα –μετά και το χθεσινό..- Διδάσκαλου Μπάνκι  έστρεψε τα βλέμματα όλης της μπασκετικής Ευρώπης πάνω του και πάλι.. Ένσταση οι ερυθρόλευκοι.



-Ομάδα χωρίς πόιντ γκαρντ και σέντερ, χωρίς παιχνίδι στο ποστ και άμυνα στο low post,  «διαβολική» επιλογή στο τέμπο που παίζει, αλλά μεγάλη καρδιά (έχω χάσει το λογαριασμό στις φετινές ανατροπές της), πρωτόγνωρη  εξειδίκευση στο κομμάτι της «εκτέλεσης» και κυρίως κατεύθυνση και «πιστεύω» στο ορθόν αυτού του ανατρεπτικού πλάνου που έχει ως πρότυπο. Με το ισχύον πλαίσιο στο σημερινό ευρωπαϊκό που αφορά τις αρχές  που διέπουν το παιχνίδι των τοπ-ομάδων, η Μοντεπάσκι είναι μια ομάδα «αιρετική». Ή μήπως απλά η «νέα τάξη πραγμάτων» και η επόμενη μέρα που πρόκειται να δεί το άθλημα στην Ευρώπη?


-Λοιπόν, μετά το χθεσινό ματς θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Λούκα Μπάνκι, για την έμπνευση, τη φόρμα και το συνολικό του performance. Ήρθε στον Πειραιά ξέροντας ότι είναι μείον έναν στάρτερ (Τζάνινγκ) και μια λύση στη φροντκόρτ (Όρτνερ). Είχε διαβάσει άριστα τον Ολυμπιακό και παρέταξε μια σειρά από αμυντικές τακτικές γνωρίζοντας απόλυτα τις δυνατότητες και τα μειονεκτήματα της δικής του ομάδας. Και κυρίως πήρε το κουμάντο του παιχνιδιού στα χέρια του βάζοντας συνεχώς αυτός προβλήματα στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Σε τέτοιες περιπτώσεις στο coaching είναι πολύ σημαντικό είναι πολύ σημαντικό το timing και η σειρά με την οποία κάνεις τις εναλλαγές στα αμυντικά σου πλάνα. Είναι ένα είδος ρυθμού, τον οποίο αποζητάς στο αμυντικό σου κομμάτι και τον βρίσκεις μετά από συνεχόμενες επιτυχημένες άμυνες, καταφέρνοντας στο καλύτερο κομμάτι αυτού, να πειράξεις το μυαλό και τη σκέψη του αντιπάλου.


-Με μια ματς απ ζώνη 3-2, πολύ σωστά με τον Μος στο κέντρο (ο μακρύτερος περιφερειακός του) έκοψε το κεντρικό πικ εν ρολ του Ολυμπιακού  (το οποίο αποτελεί κύριο τρόπο επίθεσης με εκφραστή του Σπανούλη), εμπόδισε σημαντικά την καλή κυκλοφορία της μπάλας και έλεγξε την πίσω γραμμή άμυνας και τα σούτ από τις γωνίες με τα γρήγορα πόδια των ψηλών του. Το κλειδί σε αυτή την διάταξη ήταν ότι η ιταλική άμυνα έπαιζε αρκετά ψηλά, βάζοντας δεύτερες σκέψεις στα γκαρντ του Ολυμπιακού και εκνευρισμό αποτρέποντας την επιστροφή της μπάλας στον Σπανούλη, με τους γηπεδούχους να επιτίθενται βιαστικά και  απερίσκεπτα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν επιδίωξε πραγματικά να βάλει τη μπάλα στο High post που είναι το κλειδί για να βρείς ευκαιρίες απέναντι σε αυτή την άμυνα και δεν δοκίμασε διάταξη με κίνηση φόργουορντ κατά μήκος της base line( αντίθετα είδαμε εκεί τον Λο) ούτε έπαιξε με κατά μήκος του γηπέδου πάσες (skip passes) που μπορούν με τη σωστή ακολουθία (κίνηση-γρήγορη δεύτερη πάσα) να δημιουργήσει ανισορροπία. Αντίθετα οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε overdribling το οποίο δυνάμωνε περισσότερο την ιταλική άμυνα. Νομίζω πως το σχήμα με τα τρία γκαρντ έπρεπε να βγεί από το συρτάρι κατά τη γνώμη μου. Με τον Σλούκα στη γωνία ίσως πέρναγε καμιά πάσα.. Για σουτ δε το συζητώ..

"Ρετρό" αλλά πρακτικότατος ο Μπάνκι, χρησιμοποίησε box and one άμυνα με τον Χάκετ και τον Καραρέτο πάν ω στον Σπανούλη με αποκλειστικό στόχο να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια του αρχηγού. Αρχικά δεν έγινε άμεσα αντιληπτή καθώς ο Σπανούλης έγινε αλλαγή αμέσως μετά την πρώτη απόπειρα αλλά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε σημαντικά, παρουσιάζοντας το ίδιο πρόβλημα που είχε και πέρυσι πρίν την «έκρηξη». Εξάρτηση σε υπερθετικό βαθμό από τον Λαρισαίο γκαρντ..


-Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μετατρέψει το μεγάλο του πλεονέκτημα σε μειονέκτημα, παίζοντας το παιχνίδι του αντιπάλου. Η φρόντκόρτ του που υποτίθεται  ότι θα μπορούσε να σμπαραλιάσει την αντίστοιχη της Μοντεπάσκι (και μπορούσε σας το υπογράφω, μόνο η παρουσία του Χάινς αρκεί) δεν «παίχτηκε» όσο έπρεπε, παρ’όλο τα καλά της νούμερα. Ο Σερμαντίνι είχε 9π.-7ριμπ. σε 14’ και ο Χάινς 13π.-9ριμπ. σε 25’. Λίγα ήταν λέω εγώ.. Οι ερυθρόλευκοι  δεν έβαλαν με σωστά και με συνέπεια τη μπάλα στο ζωγραφιστό, δεν χτύπησαν τη Μοντεπάσκι στην καρδιά και ένας καλός λόγος είναι η ανυπαρξία της γραμμής των φόργουορντς (συνδετικός κρίκος) που έχασε κατά κράτος τη μάχη από την αντίστοιχη της Σιένα. Συνολικά 2/11 τριπ. Οι 4 φόργουορντ του Μπαρτζώκα , ο οποίος –λόγω των προβλημάτων των Πρίντεζη και Άντιτς- δοκίμασε το δίδυμο Περπέρογλου-Παπ, κανένας τους όμως δεν άνοιξε την άμυνα, κανένας δε βρήκε καλές εσωτερικές πάσες που θα τιμωρούσαν τη ζώνη.  Αντίθετα  επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι του ιταλικού pop out στην περιφέρεια (ο Ρές πάντως 0/5 δύσκολα θα ξαναέχει ποτέ..), τακτική που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Μπάνκι φέτος, ο οποίος –όπως και ο προκάτοχος του- θέλει ανοιχτούς διαδρόμους στο ζωγραφιστό για τα γκαρντ ώστε να χτυπήσει με καλά σουτ από το τρίποντο μετά από ρήγμα. Η αυτοπεποίθηση με την οποία σουτάρουν έξω από τα 6.75 οι παίκτες της Μοντεπάσκι ξένισε πολύ κόσμο στο ΣΕΦ αλλά «αυτό» κάνουν οι Ιταλοί όλη τη χρονιά, «αυτό» έχουν να μάθει να παίζουν και το παίζουν καλά..



-Ο Ολυμπιακός πήρε τα ριμπάουντς όπως αναμενόταν, αλλά βρέθηκε να χάνει το παιχνίδι των κατοχών (75-70) από μια ομάδα που απλά δεν κάνει λάθος (7-13).  Είναι απορροίας άξιο πως μια ομάδα χωρίς εγκεφαλικό πόιντ οι οποία παίζει σε «Αμερικανικούς ρυθμούς» στο επιθετικό κομμάτι δεν κάνει λάθη και είναι εξαιρετική στις μεταβιβάσεις και τις αποφάσεις της. Ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο και το υποστηρίζει.

Ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε στο χειρότερο του βράδυ εδώ και πολύ καιρό. Δε του βγήκε το ματς, εκνευρίστηκε και φάνηκε ότι δεν πίστευε τόσο σε αυτό που επέλεγε κάθε φορά. Δε του βγήκε και η μετατόπιση στο «4»..


-Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε τον Μάντζαρη στον Μπράουν με τον διεθνή γκαρντ να πηγαίνει αρκετά καλά. Μάλιστα ο Μπάνκι τον είχε διαλέξει για να «τζογάρει» στα μετόπισθεν αλλά ο Μάντζαρης ήταν έτοιμος. Βασική εντολή στον 22χρονο γκαρντ ήταν να παίζει deny στην πρώτη πάσα προς τον Αμνερικανό (ειδικά μετά από καλάθι) για να αποφύγει την γρήγορη ανάπτυξη και τον κίνδυνο στο τρανζίσιον  όπου είναι μεγαλύτερος με τη μπάλα στα χέρια του βασικού δημιουργού της Μοντεπάσκι. Η δυναμική αντιμετώπιση στο πικ εν ρολ της Σιένα που εφαρμόστηκε αρχικά, άλλαξε χαρακτήρα όταν οι Ιταλοί έβρισκαν σουτ είτε άμεσα με το ποπ άουτ είτε με πάσα στη γωνία. Σκεφτείτε ότι η ομάδα του Μπάνκι  είχε 8/25 τρίποντα (συν 8/13 προσωπικές), ποσοστά τραγικά για το Νο1 σε αυτές της κατηγορίες στην διοργάνωση.

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ..?


-Όσον αφορά την ένσταση δε έχω να πω πολλά πράγματα. Ίσως έχει τύχη ο Ολυμπιακός, ναι. Δεν έχει τόσο σημασία. Το θέμα είναι να μην το έχουν οι ερυθρόλευκοι στο μυαλό τους.. Ο Ολυμπιακός πρέπει να «τυπώσει» στο μυαλό του το 1-3 και το κακό μπάσκετ της Παρασκευής. Αυτή είναι η κατάσταση τώρα. Είναι υποχρεωτικό να κυνηγήσει άμεσα το ρεφάρισμα και φυσικά να μην έχει άλλη απώλεια στο ΣΕΦ. Εγώ θα πώ ότι ακόμα και εάν χάσει στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός, μπορεί να προκριθεί. Σαφέστατα.  Πρέπει όμως να καθαρίσει το μυαλό του κσι να παίξει μπάσκετ. Μπορεί να «βγάλει» καλό μπάσκετ αυτή η ομάδα, το έδειξε στην πρώτη φάση. Το 4-0 των Κάχα-Μοντεπάσκι έχει φέρει τα πάνω κάτω στον όμιλο.  Σειρά των ερυθρολεύκων να τραβήξουν μερικά βλέμματα τώρα.. Το μάτς του Τελ Αβίβ είναι μια καλή ευκαιρία για να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην ανάκαμψη των Πειραιωτών. Είναι ένα διπλό που δε θα πετύχουν εύκολα πολλοί.. Μπορούν?

Υ.Γ. Και για να συνηθίζουμε, to Ηoopfellas πλέον και στο Facebook.

http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

75 σχόλια:

  1. Ποια είναι η ''πρωτόγνωρη'' εξειδίκευση στο κομμάτι της εκτέλεσης Jim?Τα γιουρούσια του πανηγυρτζή Μπόμπι Μπράουν που ειδικά όσα έκανε από την base line θύμιζαν ασκήσεις εδάφους της Κομανέτσι ή μήπως η alley oop πάσα σε κατάσταση transition offense από τα 9 μέτρα και με το σκορ στο 42-43?Ποια ήταν η άριστη ανάγνωση του Μπάνκι?Το ότι προσπάθησε να βγάλει εκτός τον Σπανούλη και να περιορίσει τις επιλογές του με την box and one άμυνα?Αυτό έπρεπε να κάνει και αυτό έκανε δίνοντας τα σουτ και του έκατσε η μπίλια.Αν ο Παπανικολάου σούταρε όπως στην πρώτη φάση τώρα δεν θα μιλάγαμε για σωστή ανάγνωση.Από κει και πέρα το ότι κατάφεραν Λο και Χάινς να χάσουν τα άχαστα δεν πιστώνεται στον Μπάνκι.Ο ολυμπιακός ήταν κακός συνολικά και έχασε....δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για προπονηταράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας προπονητής με σημαντικές απουσίες και μεγάλα κενά στο ρόστερ του οποίου η ομάδα έχει καταφέρει να έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, να παίζει το θεαματικότερο μπάσκετ αυτή τη στιγμή και να έχει τα λιγότερα λάθη σε παιχνίδια πολλών κατοχών με ένα pg που εσύ τον αποκαλείς πανηγυρτζή, μάλλον είναι πολύ καλός προπονητής.Εκτός κι αν θεωρείς ότι είναι πολύ τυχερός σε όλα τα ματς.Αν είναι έτσι τότε ο Ιβκοβιτς τι ήταν πέρυσι?Εγώ λέω ικανός πάντως εσύ?
      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    2. ο κλασσικος ελληνας ο Μπουρας τα ξερει ολα και για αστροφυσικη να του πεις θα σου πει

      Διαγραφή
    3. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για προπονηταράδες Παναγιώτη αλλά πρέπει που και που να αναγνωρίζουμε ότι όχι, δεν παίζουμε μόνοι μας. Δεν είναι πάντα ήταν κακός ο ΟΣΦΠ/ΠΑΟ και έχασε. Παίχτες κλειδιά δεν βρέθηκαν σε καλή κατάσταση και πράγματι ο Μπάνκι διάβασε καλά το ματς και έθεσε προβλήματα στον Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε να λύσει. Μάλιστα το καλό διάβασμα έχει και επίπτωση στην απόδοση των παικτών. Φανερά εκνευρίστηκε ο Παπανικολάου.
      Χωρίς να απαξιώ την Σιένα, ο Ολυμπιακός είναι αρκετά καλύτερο σύνολο από τους Ιταλούς. Για να έρθει αυτό το διπλό χρειάστηκε και η κακή μέρα του Ολυμπιακού και το υποδειγματικό κοουτσάρισμα του Μπάνκι.

      Διαγραφή
    4. Παναγιώτη καλησπέρα. Δε ξέρω πόσες φορές έχεις παρακολουθήσει (όχι απλά να κοιτάς) Μοντεπάσκι φέτος. Είναι "εξειδίκευση" να σουτάρεις έτσι. Όποιος δε μπορεί να δεί ότι ο Μπάνκι κοουτσάρισε καλά εχθές απλά "δεν".. Έχεις δει πολλούς να παίζουν τόσο καλά τον Σπανούλη? Η Σιένα παίζει ένα στυλ μπάσκετ -που εαν θέλεις τη γνώμη μου δε το εγκρίνω- το οποίο έχει διαλέξει αυτή, σουτάρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα, έχει πολύ δημιουργία και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ. Αυτό πιστώνεται και στον προπονητή της φίλε, ο οποίος στο ΣΕΦ (έχανε-κέρδιζε) νίκησε κατα κράτος στη μάχη των πάγκων.

      Διαγραφή
    5. Ο κλασσικός Έλληνας ο ''ανώνυμος'' που πολύ εύκολα, επειδή δεν έχει τι να πει, επιδίδεται σε κρίσεις επί κρίσεων και που είναι και πολύ πιθανό να μπερδεύει την αστροφυσική με το μπάσκετ και την μπάλλα με νετρόνια.

      Διαγραφή
    6. Jim καλημέρα,επειδή προφανώς το αποτέλεσμα καθορίζει τους σχολιασμούς πιστεύω ότι όποιος βασίζεται σε αυτό τότε ''δεν''...και θα ήθελα να ξέρω πόσοι πραγματικά από όσους αναφέρονται τόσο εγκωμιαστικά στον Μπάνκι, το έκαναν και μετά την 30άρα από την Σάσαρι ή μετά από το 5-5 της προηγούμενης φάσης της Ευρωλίγκας. Το παιχνίδι της δε, περισσότερο για αποδοχή και εφαρμογή του μοντέλου Μινούτσι θα έλεγα ότι είναι και εννοώ το ότι από τότε που εμφανίστηκε δυναμικά στο προσκήνιο του Ευρωπαικού μπάσκετ η Σιέννα ,ανέκαθεν βασιζόταν σε κοντά guard τύπου Μακ Ιντάιρ κατ' αρχήν , Μακ Κάλεμπ στην συνέχεια και Μπράουν φέτος και από κει και πέρα με κάποιες ''πινελιές'' του εκάστοτε προπονητή της όπως έμφαση στην άμυνα με τον Πιανιτζάνι,παρόντος του Στόουνρουκ και στο πιο ελεύθερο μπάσκετ με έμφαση στην συνεχή κίνηση από τον Μπάνκι.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    8. Συνέχισε,μην ενοχλείσαι...αφενός μεν σε βολεύει η ''ανωνυμία'' αφετέρου δε προφανώς είσαι μειωμένης αντίληψης και είναι προφανές γι'αυτό και τα σχόλιά σου είναι πολύ εύστοχα.

      Διαγραφή
    9. Jim , υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να ανοίξεις και έναν φάκελλο για την Ελληνική Α-2 όπου γίνονται πραγματικά ωραία παιχνίδια?

      Διαγραφή
    10. Παναγιώτη στο ιταλικό μπάσκετ κυριαρχούν τα σκόρινγκ-γκαρντς στο "1", λόγω της αμερικανικής κλίσης που θέλουν να δώσουν στη λίγκα τους όσον αφορά την ταυτότητα. Η Μοντεπάσκι επί Πιανιτζιάνι δεν έπαιζε ελεύθερα, είχε αρχές και προσοχή στη λεπτομέρεια ακόμα και σε καταστάσεις πρωτεύοντος αιφνιδιασμού. Η σημερινή εκδοχή δε με πείθει. Δεν παίζει άμυνα και είναι αδύνατη στο "5", στηρίζεται υπερβολικά στο τρίποντο. Δεν είπαμε ότι ο Μπανκι έγινε Μεσίνα. Προχθές όμως κέρδισε κατά κράτος τον αντίπαλο του.

      Διαγραφή
    11. @ Αλέξανδρος
      1ον)αν ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψα τότε θα δεις ότι δεν χαρακτήρισα καλό ή κακό προπονητή τον Μπάνκι.
      2ον) δεν νομίζω ότι τον χαρακτήρισα τυχερό εκτός κι αν ανακάλυψες αυτόν τον χαρακτηρισμό επειδή είπα ότι ρίσκαρε δίνοντας το σουτ και του βγήκε.
      3ον)τα λίγα λάθη σε παιχνίδι πολλών κατοχών δεν μπορεί να πιστώνονται μόνον στον προπονητή και καθόλου στην απόλυτη συγκέντρωση των παιχτών του
      4ον)με βάση την λογική σου στην αναλογία λαθών κατοχών και την επιρροή του προπονητή σε αυτό να συμπεράνω ότι ο Πεδουλάκης είναι κάκιστος προπονητής επειδή ο Παναθηναικός έχει έως τώρα αντίστροφη αναλογία ,δηλαδή πολλά λάθη σε λιγότερες κατοχές και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν και τα εν δυνάμει λάθη που οδηγούν σε τραβηγμένες προσπάθειες?
      5ον)η αναφορά στον Ίβκοβιτς μάλλον είναι άστοχη

      Διαγραφή
    12. Jim δεν διαφώνησα σε κάτι από αυτά που γράφεις στο τελευταίο σου σχόλιο και ειδικά για τα scoring guards αυτό έγραψα και εγώ κάνοντας αναφορά σε Μακ Ιντάιρ , Μακ Κάλεμπ και Μπράουν.Όπως επίσης κάτι ανάλογο έγραψα όσον αφορά τον αγωνιστικό προσανατολισμό της Σιένα επί Πιανιτζάνι μέχρι πέρυσι και με τον Μπάνκι από φέτος.

      Διαγραφή
    13. Για Α2 το ξέρω Παναγιώτη, θα προσπαθήσω δε σου υπόσχομαι..

      Διαγραφή
    14. Ε φυσικά και δεν γίνεται να υποσχεθείς γιατί αν ήταν να κάνεις τα χατίρια για το κοντό και το μακρύ καθενός από εμάς τότε θα είχες σαλτάρει πραγματικά!Απλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο.....χα χα Trikala BC!!!

      Διαγραφή
    15. Παναγιώτη γράφεις στο σχόλιο σου ότι του έκατσε η μπίλια. Αυτός σημαίνει ότι ήταν τυχερός (στη ρουλέτα σου κάθεται η μπίλια αν είσαι τυχερός όχι αν επιλέγεις σωστά τα νούμερα).Είπες ότι ο Μπανκι δεν άξιζε τα σχόλια του Jim που χαρτακτήρισε το κοουτσάρισμα του εξαιρετικό και ότι δεν υπάρχει εξειδίκευση στο κομμάτι της εκτέλεσης. Αυτό σημαίνει κατα τη γνώμη μου (μπορεί να κάνω λάθος κι εσύ να το βλέπεις αλλιώς) ότι δεν είναι πολύ καλός προπονητής.Η απόλυτη συγκέντρωση των παικτών του έχει να κάνει και με τον προπονητή που μοίρασες τους ρόλους και το πως δούλεψε στην ψυχολογία.Φυσικά και δεν πιστώνεται όλο στον προπονητή αλλά μεγάλο κομμάτι σίγουρα ναι.Ειδικά από τη στιγμή που θεωρείς τον μπράουν πανηγυρτζή ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι πιστώνεται στον προπονητή. Ο Πεδουλάκης δεν είναι κάκιστος προπονητής αλλά έχει κάνει λάθη στην επιλογή παικτών(αν φταίει μόνο αυτός γι'αυτό δεν το ξέρω) και στο μοίρασμα των ρόλων άρα αν θες την γνώμη μου δεν είναι και πολύ καλός μάλλον μέτριος. Αλλά δεν φταίνε τα λάθη γι'αυτό.Η αναφορά μου στον Ίβκοβιτς έχει την εξής λογική ότι πάρα πολλοί τον χαρακτήρισαν πολύ τυχερό πέρυσι. Και δεν ήξερα αν κάθε προπονητή που δεν έχει το καλύτερο ρόστερ και πετυχαίνει τον θεωρείς κι εσύ τυχερό.Άλλωστε κάποιοι ακόμα και τον Ζοτς τον λέγανε Γκαστόνε επι πολλά χρόνια.
      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    16. Εντάξει Αλέξανδρε ,ίσως δεν είναι τόσο σαφή αυτά που γράφω εγώ,δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά καθώς επιμένεις να θεωρείς ότι χαρακτήρισα την προπονητική αξία του Μπάνκι,επειδή έγραψα να μην ψάχνουμε για προπονηταράδες και επειδή χαρακτήρισα τα drives του Μπράουν ΕΙΔΙΚΑ από την base line γιουρούσια.Επίσης θεωρείς ότι απέδωσα τον χαρακτηρισμό ''τυχερός'' στον Μπάνκι, κάτι που δεν έκανα,συμπληρώνοντας τις ρουλέτες ως παρελκόμενο της ''μπίλιας'' ενώ ξεκινήσαμε μπασκετική κουβέντα. ΄Οσο για τον Ίβκοβιτς,δεν νομίζω ότι χαρακτήρισε κανένας τον ίδιο τυχερό.....εκτός κι αν κάποιος παρακολουθεί άλλο άθλημα.Μία διαδρομή 35 ετών στην προπονητική δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει τυχερή η κατάληξη μίας χρονιάς.Για τον Ζοτς δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα εμείς,όχι ότι χρειάζεται για τον Ίβκοβιτς βέβαια,αλλά τα πάμπολλα τρόπαια του Ζέλικο μιλάνε από μόνα τους.

      Διαγραφή
    17. Και κάτι ακόμη Αλέξανδρε....δεν είπα αν άξιζε ή όχι τα σχόλια του Jim ο Μπάνκι αλλά τα θεώρησα υπερβολικά ''ρωτώντας'' ποια ήταν ήταν ή άριστη ανάγνωση.Μία τελευταία σημείωση πριν σου ευχηθώ καλό μεσημέρι,όταν λες ότι η Σιένα έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα μιλάς προφανώς για τα τέσσερα ματς του top16, αν και το ίδιο ρεκόρ το έχουν άλλες τρεις ομάδες,και όχι για τα δέκα ματς της προηγούμενης φάσης,σωστά?

      Διαγραφή
    18. Φυσικά εννοώ για το top-16 και ανεξάρτητα πόσοι το έχουν ακόμα, το 4-0 είναι το καλύτερο ρεκόρ στην Euroleague αυτή τη στιγμή. Δεν έγραψα πουθενά ότι έχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον ούτε ότι κανείς άλλος δεν έχει αυτό το ρεκόρ.Επίσης χωρίς να έχω παίξει ποτέ ρουλέτα γλωσσικά η λέξη μπίλια παραπέμπει εκεί κι από εκεί προήλθε. Όχι από το μπάσκετ.Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεφεύγω από την κουβέντα απλά σου εξηγώ πως το καταλαβαίνω αυτό που είπες. Αντιλαμβάνομαι ότι το να γράφει κάποιος σε ένα Blog του περιορίζει τα εκφραστικά μέσα και γι'αυτό δεν διαφωνώ ότι μπορεί να το εννοείς αλλιώς αυτό που λες. Τα λεγόμενα όλων μας μπορούν να παρεξηγηθούν εδω μέσα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχθείς ο καθένας.Καλό μεσημέρι επίσης κι ελπίζω να τα ξαναπούμε εδω μέσα.
      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    19. Δεν έγραψες Αλέξανδρε ότι έχει τις περισσότερες νίκες αλλά τόνισες το ότι έχει το καλύτερο ρεκόρ.Πως αλλιώς θα είχε το καλύτερο ρεκόρ?Τέλος πάντων,δεν παρεξήγησα κάτι από αυτά που γράφεις,κάθε άλλο θα έλεγα,και εύχομαι και εγώ να ανταλλάξουμε και πάλι απόψεις.

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα Τζιμ...τι γινεται ολα καλα? Εγψ δυο πραγματακια θελω να πω...Αρχικα, παρατηρω οτι υπαρχει τρομερη ελλειψη αυτοσυγκεντρωσης, υπαρχει ελευθρος παικτης διπλα τους και δεν δινουν την μπαλα..Χαρακτηριστικο παραδειγμα στο 2ο ημιχρονο, οπου εχει ο Αντιτς τη μπαλα στη γωνια αμυντικος διπλα του, και παραπερα του ο Σλουκας..αντι να δψσει τη μπαλα με τη μια καθεται και τον κοιταει....Δευτερον, την αμυνα ζωνης δεν θα μπορουσε να τη χτυπησει με ενα παικτη να κινειται συνχως στη baseline(οπως εκανε ο Ντουντα βαζοντας εκει τον Πριντεζη κυριως, που τελειωνει κ με τα 2 χερια)?? Τελος μια ερωτηση...Υπαρχει θεμα αλλαγης Παουελ με Μπονσου?? Αν ναι ποια η γνωμη σου για τον παικτη?

    Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιάννακα. Ξαναδιάβασε το άρθρο.. Ο Μπονσού κόβεται συνεχώς στα ιατρικά από την αρχή της σεζόν..

      Διαγραφή
  3. caja laboral, siena και cska εύκολα στην πρώτη τριάδα των power rankings. Το maccabi-olympiakos είναι απλά ματς ζωής και θανατου πλέον και για τις δυο ομάδες (και ειδικά για τους Ισραηλινούς). Jim θέλω κι ένα σχόλιο για την caja laboral. Τρενο διχως φρένα είναι απο τότε που έφυγε ο Ιβανοβιτς. Τελικά αποδεικνύεται οτι οι Caja και Siena εχουν μπασκετική φανέλα. Παντα βρισκουν τον τροπο ο Κερεχετα και ο Μινουτσι και έχουν τις ομάδες τους στην αφροκρεμα παρά το περιορισμενο (σε σχεση με αλλες ομάδες του ιδιου επιπεδου) μπατζετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μπάσκετ και τα δύο κλαμπς. Οι ίδιοι οι πρόεδροι έχουν πολύ βαθιά γνώση του αντικειμένου.

      Διαγραφή
  4. νομιζω οτι ο ολυμπιακος δεν θα χει τυχη στο τελ αβιβ σπο μια μακαμπι που θα παιζει τη ζωη της....γνωμη μου ειναι οτι η διαχειριση του περσινου ευρωπαικου ειναι πολυ δυσκολη για παιχτες χωρις εμπειρια και χωρις γεματα πορτοφολια(παπ και μαντζαρης αφου δεν τα πηραν χοντρα μετα το κυπελλο θα τα παρουν ποτε εδω?)εξαιρουμενου του σπανουλη...stonerook

    Υ.Γ κουιζ για ιδιαιτερα ψαγμενους...τι κοινο εχουν δυο παιχνιδια τσσκα-ταου(ημιτελικος στη μοσχα 2005) και τσσκα-οσφπ(τελικος 2012)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στα 2 η Τσσκα ηταν το φαβορι αλλα απετυχε
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. σωστο σταθη οχι απλα φαβορι αλλα σουπερ φαβορι....ραντεβου στις 12 μαιου στο λονδινο με την κουπα σε ρωσσικα χερια για τα χρωστουμενα...stonerook

      Διαγραφή
  5. Τζιμάρα, είσαι ΟΑΣΗ!
    Απογοήτευση για πολλά πράγματα, κυρίως τη διαχείρηση των παικτών, μπουμπουναει ο Σλούκας από τα 7,5 μέτρα το τρίποντο, και καπάκι τον βγάζει αλλαγή... Μα έλεος... Τώρα σου θυμήθηκε ρε κόουτς... Αυτό που λέγαμε στην αλάνα ¨τώρα το έχω¨, δεν το ξέρει; Φυσικά και το ξέρει, αλλά πρέπει να σέβεται τα ¨βασικά¨του παιχνιδιού, και να μην κολλάει στην υψηλή επιπέδου διαχείριση με μοίρασμα χρόνου κλπ. Όταν ένας παίκτης ¨τραβάει¨ θα παίζει, άμα τα χάνει, θα βγαίνει. Εκτός κι αν τον λένε Χάινς και είναι στην άμυνα τέρας... Τα ίδια και για Σερμαντίνι, λένε δε θα μπορούσε να κυνηγήσει τον Ρες, λες και αυτοί που ήταν μέσα τον κυνήγησαν... Αλλά το παιδί-λελέκι έχει κάτι χέρια σαν κουπιά και παίρνει ριμπάουντ, είναι σκιάχτρο και όποιος κοντός πλησιάζει το σκέφτεται 2 φορές πώς θα σουτάρει... Για την κακή απόδοση του Παπ δεν λέω κουβέντα, λογικά θα κάνει και τέτοια παιχνίδια, για τον Περπε νιώθω λίγο ¨θύμα¨ γιατί τον πίστευα πολύ...
    Αυτά αδέλφια, πάντως ωραίο ματς χτες, όπως ωραίο και του ΠΑΟ, τι τους έκανε ο Ματσιούλης... Κι αυτός ¨το είχε¨. Και τους ΞΕΣΚΙΣΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστή η ανάλυση του τζιμ,όχι τόσο ψαγμένη και διεισδυτική θα έλεγα στο κομμάτι του αγώνα και τη συμπεριφορά της σιένα.Ίσως και εσύ τζιμ δυσκολεύεσαι να ξεκλειδώσεις στην ανάγνωση την τρέλα και ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η ομάδα.
    Εγώ, δεν είμαι σε θέση να κρίνω απόλυτα τους Ιταλούς,αλλά τους ερυθρόλευκους που βραχυκυκλώνουν απίστευτα στην επίθεση.Λίγες οι στάνταρ κινήσεις τους και οι αυτοματισμοί,μικρή σιγουριά και αβεβαιότητα...Θα πω οτι από τη στιγμή που η σιένα έπαιζε περίεργες άμυνες,και τις περισσότερες φορές μη αποτελεσματική,κυρίως μέσα στη ρακέτα,ο οσφπ έπαιξε πολύ άσχημα βάζοντας μόνο 72 πόντους.Ακόμα και πριν ξεκινήσουν οι ζώνες μέχρι και το box and one όπως πολύ σωστά είπες,ο ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει την ολοφάνερη πάσα μέσα στη ρακέτα ή το άμεσο και σίγουρο τελείωμα των φάσεων.Πολύ κακός ο μπαρτζώκας(φάουλ η αλλαγή του σλούκα σε σημείο που ξεμπούκωσε σε 2 φάσεις την ομάδα),ενώ εδώ πρέπει να ανφερθώ και στον περπέρογλου που για μένα είναι πολύ κακός φέτος στον ολυμπιακό,δεν έχει δέσει καθόλου μπροστά ενώ δείχνει μεγάλη νωθρότητα στις κινήσεις του και στην αμυντική του συμπεριφορά.Η πιο ενδεδειγμένη λύση σε τρελές ομάδες με μεγάλα και οφθαλμοφανή κενά στην άμυνα και ανισορροπία στην επίθεση,είναι να μην πέσεις στην παγίδα του παιχνιδιού τους και να κάνεις το αυτονόητο.Ζυγισμένες επιθετικές επιλογές,παιχνίδι στο πόστ και κυκλοφορία της μπάλας συν το σημείο αναφοράς στο χάι-ποστ που ο πρίντεζης θα μπορούσε άνετα να το αποτελέσει στην ζώνη που παίχτηκε από τους ιταλούς με το 2-1-2.Και εννοείται πιο επιθετική άμυνα...πολύ παθητικός ο ολυμπιακός,πιο πολύ έπαιζε για να χάσει η σιένα το σουτ,παρά για να την εμποδίσει να το κάνει.Πάντως αρκετά αλλόκοτο για μένα το παιχνίδι και διάφορες φάσεις..
    Αν δείτε αυτούς τους τελευταίους 7 πόντους.. πρώτα ο χάινς! και εδώ είναι το αξιοπερίεργο,απλά κοιτάζει τον ρες να τον περνάει και να καρφώνει δίχως καν να τον μαρκάρει,μετά ο άντιτς κοιτάει τον μπράουν να σηκώνεται και του πιάνει το χέρι,μετά ο λο ενώ θα μπρούσε να κρατήσει τη μπάλα και να κυλήσει ο χρόνος χάνει αψυχολόγητα το καλάθι από κάτω, ο χάινς παρότι δεν είχε ψηλό απέναντι του και ο μος δεν σηκώθηκε καν χάνει ένα από τα καλάθια σπεσιαλιτέ του,ενώ η τελευταία φάση είναι απλά ντροπιαστική για παίκτη σαν τον σπανούλη να μην κάνει καν κίνηση να σταματήσει τον μπράουν και να μένει ακίνητος...
    *Σκυλί ο μος,πολύ αξιόπιστος και κλειδί στην φετινή σιένα..Σκληρός και δυνατός ο σανικίτζε προβλημάτισε τα 4άρια του οσφπ.Ο μπράουν έχει τρομερό επιθετικό ταλέντο και τελικά δεν είδα να τραβάει προσπάθειες εκτός πλάνου και ροής.Τα λίγα λάθη εξηγούνται από τον φοβερό χειρισμό της μπάλας που έχει,την τρίπλα.Τρομερά δύσκολα την χάνει,ενώ δεν ρισκάρει πάσες,λογικό να μην έχει πολλά λάθη.
    *Μου άρεσε πάρα πολύ ο χάκετ,η σιένα αποκτά χαρακτήρα με τέτοιους παίκτες,καλός αμυντικός και πολύ μετρημένος επιθετικά με ποιότητα.
    *Δεν ξέρω αν είδες το πανιώνιος-ίκαρος, ο πρίφτης(πολύ καλός) μάλλον ζήλεψε σε κάποιο σημείο τον μπάνκι, καιι σαν να δοκίμασε το box and one.Δεν του βγήκε όμως μιας και ταίριαξε λίγο στον παππά αυτό,και υπήρχαν και παίκτες με θράσος στο σουτ όπως γιάνκοβιτς-αθανασούλας.
    Συγγνώμη αν κουράζει το κείμενο,δεν είναι αναγκαστικό να το διαβάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το box-and-one (παλιό 4-1) το ανέσυρε πρόπερσι ο Ζοτς από την αφάνεια, και το έκανε επίκαιρο πάλι. Νομίζω πλέον όλοι οι προπονητές το έχουν δείξει 2-3 φορές στις προπονήσεις τους, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν ομάδες "ένας-και-οι-υπόλοιποι".

    Επίσης, ο Σπανούλης είναι τελευταίος παίκτης, αν κάνει φάουλ εκεί (γιατί για κλέψιμο αποκλείεται), θα ήταν αντιαθλητικό, άρα σίγουρα έχανε το ματς ο ΟΣΦΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου peris.. Αν με ρωτήσεις ποια είναι η αγαπημένη μου ομάδα να αναλύω διαχρονικά θα σου πω " Μοντεπάσκι", τη γνωρίζω καλά γιατί βλέπω σχεδόν όλα της τα ματς. Και όμως φίλε παίζει πολύ απλά.. Ο Μος ναι, το έχω ξαναπεί, είναι το καλύτερο αμυντικό "3" στην Ευρώπη. Και ο Χάκετ εξαιρετικός, πολύ σκληρό παιδί με καρδιά. Ριμπάουντερ σαν τον Σανικίτζε δεν είχε ποτέ η Σιένα. Αυτές είναι οι καλές τις κινήσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tζιμ συγγνώμη που παίρνω το θάρρος αλλά περιμένω και από δευτέρα-τρίτη μια μικρή υπόσχεση για το άρθρο με την Α1 στο τέλος του πρώτου γύρου...κυρίως για να δω την άποψη σου μπασκετικά για τον φετινό πανιώνιο..

      Διαγραφή
  9. Jim βλεπω την ομαδα του ολυμπιακου να εχει χασει τελειως τη συνοχη και την αυτοσυγκεντρωση της παιζει τελειως νευρικα χωρις κανενα πλανο.Πιστευεις πως ειναι θεμα προπονητη εννοω απηριας σε τετοιο επιπεδο η απλα θεμα ντεφορμαρισματος καποιων παιχτω συν τραυματισμων?

    YΓ εχεις δουλεψει επαγγελματικα ως σκαουτερ??

    big saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Σάρας, ναι. Θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων μαζί.

      Διαγραφή
    2. Ωραιος δημητρη.Περιμενω και μια μικρη αναλυση εστω και τσοντα σε καποιο αλλο αρθρο στην αγαπημενη μου caja και την αποψη σου για τον heurtel στο ειχα ξαναφερει νομιζω.

      Big saras

      Διαγραφή
  10. Μερικες παρατηρησεις για το παιχνιδι και τον Ολυμπιακο:

    1.Εγω θεωρω οτι αν ο Ολυμπιακος επαιζε εχθες με σοβαρη ομαδα,κυριως σε οτι αφορα το κομματι επιθεση,θα ειχε χασει με πανω απο 20 ποντους διαφορα...Με συγχωρειτε πολυ αλλα αυτο που παιζει η Σιενα δεν λεγεται μπασκετ του μελλοντος...Ενα τετοιο μπασκετ εχει προοπτικη μονο στα τσιμεντενια και λιοπυρα "ανοιχτα" που υπαρχουν στις γειτονιες,εκει οπου δοξαζεται η αναρχια και το street-basketball style υπο τους ηχους της gang hip hop ή σε ταινιες οπου πρωταγωνιστει ο ΜJ και ο Bugs Bunny με τον Daffy Duck.
    2.Το καλοκαιρι ειχα τονισει οτι η αλλαγη του Keselj,με εναν παικτη σαν τον Περπερογλου ,θα αποβει λανθασμενη για τον Ολυμπιακο.Ο Keselj,ανεξαρτητα απο το αν ηταν ενας καλος ή κακος παικτης -δεν εξεταζω αυτο- ταιριαζε παρα πολυ στη χημεια του Ολυμπιακου,δινοντας athleticism,υψος,δυναμη στον Ολυμπιακο.Αντι λοιπον ο Ολυμπιακος - εφοσον αποφασισε οτι δεν του κανει ο Keselj - να προσανατολιστει σε εναν παικτη παρομοιων αθλητικων προδιαγραφων με το Σερβο, πηγε και πηρε τον Περπερογλου που ειναι προϊον μιας διαφορετικης σκεψης παιχνιδιου.Ετσι τωρα βλεπουμε αφενος μια συγχυση στην επιθεση του Ολυμπιακου,και αφετερου μια πτωση στην παραγωγη ενεργειας και athleticism.
    3.Τα ιδια και χειροτερα λαθη εγιναν με την αποπομπη Dorsey.Επειδη ο Αμερικανος «τα πηρε» αγρια με το κακως εννοουμενο αρχηγηλικι του Σπανουλη,οι φωστηρες μεσα στην ομαδα του λιμανιου τον «εφαγαν» εν μια νυχτι.Και πηραν τον Παουελ,έναν παικτη που είναι οτιδηποτε άλλο εκτος από 5αρι .Τις επιπτωσεις τις ειδαμε ,με ολες τις αντιπαλους του Ολυμπιακου να κανουν παρτυ με οπλο το pick ‘n’ roll.Και αντι να αποκτηθει ένα δυνατο και αθλητικο 5αρι.Ο Ολυμπιακος πηγε και πηρε τον Σερμαντινι, μονο και μονο για επικοινωνιακους λογους.Εναν παικτη μετριο σε ολους τους βασικους τομεις συγκρισεως ενός παικτη στο 5.
    4.Μετα το ματς με την Εφες και την τραγικη εμφανιση του Ολυμπιακου,ειχε διοχετευθει στον τυπο,ότι ο Ολυμπιακος σκοπιμα θα εριχνε την ενταση στις προπονησεις.Τοτε ειδαμε τον Ολυμπιακο να φορμαριζεται «παρα φυσιν» και να κανει ένα φοβερο σερι σε Ελλαδα και Ευρωπη.Τις συνεπειες του προωρου φορμαρισματος τις βλεπουμε τωρα,οπου παικτες όπως ο Αντις,ο Παπ,ο Λο και ο Πριντεζης είναι για λυπηση.
    5.Ο Ολυμπιακος αν χασει την επομενη εβδομαδα στο Ισραηλ,τοτε κατά την αποψη μου τελειωνει από την διοργανωση.Μονη περιπτωση να επανελθει σε περιπτωση ηττας είναι να διαλυθει η Κιμκι ή να του δωθει η δυνατοτητα (κακως) επαναληψης του παιχνιδιου με την Σιενα.

    ΥΓ1.Εχει βαλει ποτε στην καριερα του buzzer beater o Law IV?Γιατι ο Ukic εχει βαλει…
    ΥΓ2.Ο Παναθηναϊκός εξακολουθει να είναι αυτή τη στιγμη το μεγαλυτερο underdog της διοργανωσης.Αν ημουνα τζογαδορος εκει θα επαιζα τα χρηματα μου…
    ΥΓ3.Μην τυχον εχουμε φετος το final –four των outsiders…Σιενα,Caja,Efes,Panathinaikos…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ, όλα ωραία και καλα, αλλά που κολλάει ο Ούκιτς...

      Διαγραφή
    2. Εχει ειπωθει οτι ενας παικτης σαν τον Law θα ηταν καλυτερη προσθηκη απο τον Ουκιτς -που μπορει να ήταν , μπορει και οχι,δεν το εξεταζω αυτο -.Αυτο που ηθελα να τονισω ειναι οτι ο Κροατης εχει την προσωπικοτητα να παρει ενα τετοιο ματς με buzzer beater.

      Διαγραφή
    3. Δεν χρειαζόταν να παίξει με κάποια σοβαρή ομάδα ο ΟΣΦΠ, αν η Σιένα είχε το τυπικό της ποσοστό στα 3PGs που έχει σε όλη την Ευρωλίγκα μέχρι σήμερα στα ελεύθερα σουτ που της έδωσε ο ΟΣΦΠ χθες, η διαφορά θα ήταν τουλάχιστον στους 10 πόντους...

      Όσον αφορά την επανάληψη του αγώνα: ακόμα και αν αποφασισθεί επανάληψη -πολύ δύσκολο λόγω κυρίως προγράμματος- ποιος πιστεύει ότι ο ΟΣΦΠ θα κερδίσει την Σιένα αν παίξει έτσι ? Πιο πιθανό μου φαίνεται μια νέα ήττα με μεγαλύτερη διαφορά...

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει και σχετικό βίντεο με clutch plays του Ρόκο. Όπως είπε και ένας assistant couch του Πεδουλάκη, ο Κροάτης έχει συνηθίσει να είναι η βάση της ομάδας, στον Παναθηναϊκό δεν είναι έτσι τα πράγματα και αυτό είναι ένα από κυριότερα πράγματα που πρέπει να αντιληφθεί.
      Δύσκολα να μείνει εκτός Φ4 η ΤΣΣΚΑ. Ανυπομονώ και για τα δικά μας ματς με τους Ρώσους, είναι ντέρμπι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και θα είναι μεγάλο τεστ για το επίπεδο της ομάδας. Την Εφές πάλι εγώ την βλέπω εκτός συνέχειας εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά. Δεν παίζουν μπάσκετ που σε πάει μακριά στην Ευρωλίγκα, my opinion έτσι. 3 ματς της Εφές είδα αλλά αυτά τα (βιαστικά) συμπεράσματα έλεγα.
      Αν αυτό που λες για την προπόνηση του Ολυμπιακού ισχύει, πρόκειται για ερασιτεχνικό λάθος που είναι απαράδεκτο να συμβεί σε ομάδα τέτοιου επιπέδου.

      Διαγραφή
    5. μπα,δύσκολο για τέτοιο φάιναλ4...δεν ξέρω παιρετέρω αλλά θυμάμαι τότε που ήρθε ο λο στον οσφπ κάτι λέγανε στα σάιτ για παρατσούκλι που είχε στην αμερική captain clutch.Ίσως και να μην θυμάμαι καλά..ο Πάο δεν είναι και ο ορισμός του underdog και λόγω ονόματος θα έλεγα...εντυπωσιακό το ρολάρισμα της κάχα με την αλλαγή προπονητή,την έλευση κουκ,την άνοδο ερτέλ-μπιέλιτσα και την ανάκαμψη από τους τραυματισμούς..

      Διαγραφή
    6. Ψάξε το βιντεάκι με ένα από σπουδαιότερα ντέρμπι στην ιστορία της περιφέρειας Big 12 του κολλεγιακού από το 2006-7. Texas A&M-Texas, όπου στο Τέξας έπαιζε ο ρούκι Κέβιν Ντουράντ και στο Α&Μ ο σίνιορ τότε Λο (με τον Καβαλιάουσκας μάλιστα σέντερ). Ο Λο έστειλε το ματς σε 3 παρατάσεις με 3 μπάζερ μπίτερ μέσα σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Είναι κλατς παίχτης ό,τι και να λέμε, αλλά εξαρτάται και από την ομάδα που παίζει.

      Διαγραφή
    7. Για να μην κάνετε τον κόπο. Για αυτό που λέω πηγαίντε στο 2.50.

      http://www.youtube.com/watch?v=EK3AQA-R0vY

      Διαγραφή
  11. Ρε παιδιά, τι γίνεται εδώ; Ουσιαστικά η ήττα από την Σιένα είναι η μόνη που έκανε ο Ολυμπιακός εκτός προγράμματος! Και ίσως να έχει την ευκαιρία και να το ξαναπαίξει, αν και θα είναι λάθος. Η Κάχα είναι σε φοβερή κατάσταση και νίκησε στην έδρα της με καλή για τον Ολυμπιακό διαφορά, η Μπάρτσα λογικά και επικράτησε στην έδρα της ενώ και χτες η ήττα ήρθε με μόλις 2 πόντους. Σόρυ, αλλά σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός άνετα κερδίζει μέσα στη Σιένα και έχει την δυνατότητα να καλύψει διαφορές με Κάχα και Μπάρτσα. Δύσκολο αλλά μπορεί αν παρουσιάσει το πρόσωπο του καλού πρώτου γύρου!
    Γενικά η κατάσταση μου θυμίζει τον πρώτο γύρο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά σε hangover από την Κων/πολη αλλά στη συνέχεια ξύπνησε και έκανε φοβερό σερί. Στο ξεκίνημα του τοπ-16, πάλι κακός με την υπερβολική αυτοπεποίθηση του καλού τελειώματος της πρώτης φάσης. Ίσως και πάλι να ξυπνήσει αν και οι αντίπαλοι είναι δυσκολότεροι αυτή τη φορά.
    Γενικά δεν μου αρέσει με το που γίνονται οι στραβές να εμφανίζονται οι γενικοί αφορισμοί. ΟΚ, δεκτή η κριτική για το κάθε ματς αλλά να προδικάζονται πράγματα δεν μου αρέσει. Αυτός ο "ξερολισμός" θα μας φάει. Το μπάσκετ έχει αποδείξει ότι είναι άθλημα που όλα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα, 1 ηττα δεν φερνει το τελος ασχετα αν πονεσε, ενα 2πλο στην μακαμπι αλλαζει τα δεδομενα αλλα κ η μακαμπι θα παραδωσει το πνευμα της πριν πεσει αν πεσει, προβλεπεται ενα ματς διχως αυριο για τον ηττημενο.

      Διαγραφή
  12. θα διαφωνησω με με τους πιο πολλες π ανεφεραν οτι ο γαυρος ειναι τελειωμενος. Καταρχην οπως ειπα στο προηγουμενο ποστ πλεον το συστημα συνχωρει τις ηττες και θελουν να το κανουν σαν νβα οπου οι ομαδες δν παιζουν για το καθε ματς μονο για αποτελεσμα.
    Η καχα θελω να δω αν θα εχει διαρκεια αλλα λιγο πολυ με το 4-0 περναει.. η μπαρτσα δυσκολο να μεινει εξω οποτε ο γαυρος θα παλεψει με σιεννα.
    Σιεννα : περιπτωσαρα, αφου ακομη και ενας κακος μα πολυ κακος γαυρος την ειχε απο κατω αλλα τα τελευταια λεπτα χαλασαν το γιαουρτι.. + η σιεννα εκμεταλευτηκε οτι ο κοκκινος δν ειχε ψηλους να την βαλει στα καλαθια. απλα τα πραγματα. Η επομενη αγωνιστηκη κρισημη τοσο για πρασινουσ οσο και κοκκινους. με νικη επι ρεαλ ουσιαστικε περναμε αερα πατερα , με ηττα ο γαυρος θα πιεστει για συνεχομενες νικες.
    Το κακο ειναι το ντεφορμε του παπ και του πριτετζη π ειχε αρχισει να παιρνει μπρος.

    Η διαφορα του φετινου παο με τον περσινο του σερβου και τον φετινο γαυρο ειναι οτι εχουμε πολλους σκορες στην ομαδα και αν ερθουν απο παγκο μπορουν να κανουν την διαφορα, καπονο μπανκς μπραμος ματσιουλις διαμαντιδης μεχρι και γκιστ κανουν την διαφορα. ο γαυρος εκτος απο σπανουλη ΑΥΤΗ την στιγμη εχει τον κανενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απο την αρχη της χρονιας, ενα πραγμα μου ειχε μπει στο μυαλο μου σχετικα με το φετινο Ολυμπιακο: οτι ο Μπαρτζωκας και γενικα το επιτελειο του Ολυμπιακου (ακομη και η διοικηση) εχει φορτωσει με υπερβολικο αγχος την ομαδα κι αυτο το αγχος αντι να γινεται λιγοτερο ολο και μεγαλωνει ανεξαρτητως αποτελεσματων.

    Απο τα φιλικα ακομα, ατομα της διοικησης αλλα και παικτες του Ολυμπιακου μιλουσαν για το repeat λες και δε γνωριζαν οτι αυτο θα ηταν ενα μεγαλο μειον στο θεμα ψυχολογιας. Ο Ντορσευ πληρωσε την απουσια επαρκους συνολικης αμυντικης διαθεσης στα πρωτα παιγνιδια ενω στην ουσια οι υπολοιποι τα περιμεναν ολα απ' αυτον στην αμυνα για να κανουν αυτοι το κοματι τους στην επιθεση.

    Στην τεχνικη πλευρα, ο Ολυμπιακος εχει εφετος προβλεψιμα συστηματα και του λειπει το ευκολο διποντο ενω τελευταια φαινεται να εχει στερεψει και απο τριποντα.

    Η απουσια καλης αμυνας στη ρακετα και πανω απο τη στεφανη ειναι βουτυρο στο ψωμι των αλλων ομαδων που (1) μπορουν να επιχειρησουν διεισδυσεις με επιλογη και την πασα εξω για τριποντο, και (2) ξερουν οτι εχουν δυνατοτητα για επιθετικο ριμπαουντ για δευτερες επιθεσεις.

    Αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι οι αντιπαλοι ξερουν οτι μπορουν να αγχωσουν τον Ολυμπιακο μενοντας κοντα στο σκορ γιατι ο φετινος Ολυμπιακος φαινεται να εχει δυσκολια στο τελειωμα του παιγνιδιου. Στον παγκο δεν υπαρχει πλεον η φιγουρα εκεινη που θα καλμαρει τους παιχτες οταν αγχωθουν ή οταν το παιγνιδι στραβωσει (Ιβκοβιτς) και ελπιζω ο Μπαρτζωκας να διορθωσει καποια πραγματα στον τομεα αυτο αλλιως θα ειναι πολυ αργα.

    Εστω κι ετσι, η ομαδα μπορει να παιξει καλο μπασκετ αλλα το χτεσινο παιγνιδι πρεπει να θεωρηθει χαμενο κατα τη γνωμη μου μια και εχω την εντυπωση οτι η ενσταση θα απορριφθει και ο λογος θα ειναι απλος: ποιον ευνοουσε το κολλημα του ρολογιου οταν εγινε στα 10"?

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim ωραία ανάλυση για άλλη μία φορά. Όμως σιγά - σιγά το blog κοκκινίζει! Σε αντίστοιχα κακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού το "κράξιμο" είναι πολύ περισσότερο. Εδώ βλέπω μετριοπάθεια. Ο Ολυμπιακός παίζει κάκιστο μπάσκετ εκτός από ένα μήνα στη φετινή σεζόν. Δεν διάβασα για το κακό κοουτσάρισμα του Μπαρτζώκα ούτε για τις χωρίς σχέδιο επιθέσεις. Αυτά μόνο στον Παναθηναϊκό τα βλέπεις? Απογοητεύομαι... Επίσης με 1-4 ο ολυμπιακός να δω πως θα περάσει. Έχει ήδη αρκετά από πάνω του τις Σιένα και την Κάχα και την Μπαρτσελόνα με τη Χίμκι... Ποια από αυτές θα περάσει? Μπορεί να πάρει δύο ματς στη Ρωσία ο οσφπ???

    Giannis Agiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. jim,ο αρης σα να χει αρχισει να δενει η ειναι ιδεα μου;γνωριζεις τπτ για κλιμα μεσα στην ομαδα κτλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνει καλή δουλειά ο Αγγέλου. Του πιστώνω μεγάλο μερίδιο. Η ομάδα πατάει πολύ καλύτερα στο παρκέ. Σήμερα στην τρίτη περίοδο καθάρισε -με πολύ καλή άμυνα- ένα θεωρητικό δύσκολο ματς. Μπράβο..

      Διαγραφή
  16. Ο Χάινς έχασε στα τελευταία λεπτά 3 σίγουρα καλάθια κάτω απ'το καλάθι. Απέναντι σε μια ομάδα υποτίθεται χωρίς σέντερ. Τί να λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η CSKA (και δευτερευόντως η Barca) έχει αρχίσει να δένει στο πιο κατάλληλο σημείο της αγωνιστικής περιόδου. Ο Messina αποδεικνύει ότι είναι πολύ μεγάλος προπονητής και ο Kazlauskas ένας μεγάλος ύπνος...Λίρα εκατό ο Micov και εξαιρετική διαχείριση ενός λιγότερου ποιοτικού από πέρσι ρόστερ. Η φετινή Barcelona μου κάνει κλικ, έχει παίκτες με μεγάλη εμπερία και guts, έχει επιτέλους δύο ικανούς ψηλούς και στις δύο πλευρές του παρκέ (όχι μόνο αμυντικά σκιάχτρα), πλαισιωμένους από νεαρούς παίκτες που δίνουν φρεσκάδα στο παιχνίδι της. Από κει και πέρα, τα πράγματα στην Ευρωλίγκα είναι ρευστά...
    Ο Παναθηναϊκός έχει απίστευτα σκαμπανεβάσματα και ψάχνει ακόμα τις σταθερές στο παιχνίδι του,
    ο Ολυμπιακός αντί να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά του, δείχνει τις αδυναμίες του,
    η Siena πάει τρένο στηριζόμενη στον οίστρο του Brown,
    η Real έχει απίστευτες δυνατότητες αλλά στερείται ενός ψηλού-σημείου αναφοράς (Tomic;) και προσωπικότητας σε clutch time, η Μaccabi έχει μεν ενδιαφέροντες παίκτες αλλά όχι αρκετο firepower,
    η Caja προβάλλει ως το dark horse της διοργάνωσης που μπορεί να κάνει ζημιές με την πλειάδα ισάξιων παικτών που διαθέτει,
    η Efes είναι η μόνη από τις τουρκικές που έχει ουσία στο παιχνίδι της αλλά δεν έχει ακόμα φτάσει το "ταβάνι" των δυνατοτήτων της,

    Δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για το final four.

    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάξιμε, ο Tomic είναι παιχτάρα, αλλά η "Βασίλισσα" ήθελε κάτι πιο tough στην ρακέτα της, εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Φυσικά και αν ήμουν στη θέση τους και είχα την επιλογή θα τον κρατούσα στην ομάδα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  18. jim

    θα θελα ενα σχολιο για τη χρονια που κανει ο σπανουλης!!!

    κατ εμε,

    κακος και επιπολαιος με το μπαρτζωκα να του χει δωσει το ελευθερο να ασελγει πανω στην ομαδα του με το εγωιστικο του παιχνιδι.

    Μελλοντικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω ξανακατακρινει φετος τον Σπανουλη κ θα το ξανακανω μονο κ μονο γιατι αν θελεις να θεωρησε ο καλυτερος παιχτης στην ευρωπη πρεπει να το αποδεικνυεις σε καθημερινη βαση, αν δεις τα νουμερα του ειναι εξαιρετικα αλλα δεν λενε την αληθεια, πολλες φορες με αυτον μεσα η ομαδα παιζει πολυ χειροτερα το μυαλο του κολλαει τελειως κ η μπαλα μενει στα χερια του μια αιωνιοτητα κ μετα πασαρει στο χαμο κ ο αλλος δενε χει τι να κανει την μπαλα, αλλα οι υπολοιποι κρυβονται πολλες φορες οποτε δεν ειναι απολυτα δικο του λαθος αλλα κ μερικοι που δεν κρυβονται (σλου) δεν βρισκονται στο παρκε πολλες φορες. Τα περι αδυναμιας του στην αμυνα δεν τα καταλαβιανω εγω, λεει τραβαει τον οσφπ επιθετικα ε και? Αμυνα δεν εχουμε? Οι φημες λενε οτι εδιωξε το ντορσει οι φημες λενε οτι δεν ειναι ικανοποιημενος με τον παουελ κ αμεσως ακουστηκαν ονοματα !!! Ε συγνωμη αλλα αυτο δεν λεγεται πραγματικος ηγετης μιας ομαδος. Πρεπει να καταλαβει οτι αν μερικες φορες χρειαστει να κανει τον χαμαλι(με την καλη εννοια) για την ομαδα πρεπει να το κανει αλλα δεν ξερω αν το μυαλο του μπορει να δουλεψει σε αυτη την συχνοτητα.

      Ισως ημουν καπως αυστηρος ξανα μαζι του κ ισως θεωρηθω αιρετικος απεναντι του αλλα αυτη ειναι η αποψη μου, αν καποιος θελει να λεγεται οτι ειναι ο καλυτερος θα πρεπει να το αποδυκνειει κ ας μην νικα η ομαδα του, να μην ειναι αρνητικος βρε παιδι μου.

      Διαγραφή
    2. Αδελφέ, ακόμη κι αν ο Σπανούλης κάνει όπως λες, διώχνει, φέρνει, διαλέγει συμπαίκτες, δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε από μεγάλους παίκτες... Αυτό που όμως μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι τα στατιστικά του Ντόρσευ, δες το link http://www.tblstat.net/pd.asp?p=2464
      Είναι το τουρκικό πρωτάθλημα τόσο τουρλουμπούκι; Τζιμ, έχεις εικόνα από εκεί; Αν κρίνω βέβαια από τις 3 ομάδες που παίζουνε euroleague... Αλλά να βάζει 25 πόντους δε γίνεται με καρφώματα μόνο...

      Διαγραφή
    3. Zoze, exeis dikio se auta pou les k pisteuw oti ligoi ta exoun parathrhsei auta...

      Angelos

      Διαγραφή
  19. Εγραψα ενα ολοκληρο κατεβατο κ δεν σωθηκε, θα τρελαθω :@ , θα το συνοψησω γιατι βαριεμαι να ξαναγραψω τοση ωρα, οσφπ πρεπει να βρει ειτε την παλια ταυτοτητα ειτε νεα!!! Σπανουλης πρεπει να σταματησει να τριπλαρει 15 δευτ ++ , επισης δεν ειναι η πρωτη πολυ κακη βραδια του μπαρτζωκα κ ανεξηγητα τα φαινομενα με μαντζαρη/σλουκα/σερμα. Συν του οτι η αμυνα του ειναι αγνωριστη.

    Σιενα ακομη κ σε μετριο βραδυ πηρε μεγαλη νικη. Ο μπομπι ζοριστηκε αρκετα κ εκανε κ λαθακια, ο ρεες δεν προκειται να ξαναχασει τοσα σουτ. Εξαιρετικο διαβασμα κ εξουδετερωση των ατου του οσπσ.

    Ασχολιαστο τα περι ενστασης.

    Και χωρις τιμ κ μανου ενας τονυ μου φθανει για να νικαω αντε κ ενας μπονερ που κ που :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα πες όλα Τζιμ. Χάλια ο Μπαρτζώκας την Παρασκευή, υποτίμησε τη Σιένα και την πάτησε. Του κλεψε το ματς ο Μπάνκι με τον Μπόμπι, που ήταν και μέτριος. Αν σοβαρευτούν όμως θα το πάρουν το διπλό στο Τελ Αβίδ γιατί και η Μακάμπι δεν βλέπεται.

    Τρομερή βελτίωση ο Άρης. Τον έβλεπα χτες και δεν το πίστευα.. Βγάζει πολύ ενέργεια στο παρκέ ο Μούρτος..που τον είχαν κρυμμένο οι προηγούμενοι προπονητές;; Παίζει επιτέλους και ο Βεζενκοφ, πολύ καλή σωματοδομή το παιδί και φαίνεται να ξέρει καλά τα βασικά του μπάσκετ. Ο Αγγέλου αν και κάποιες φορές ρίχνει ύπνους στον πάγκο, διαβάζει σωστά τα παιχνίδια και προετοιμάζει καλά την ομάδα. Θετικό που επιτέλους βλέπουμε νέα παιδιά να έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Μπορούν λες να χτυπήσουν 5αδα με αυτό το ρόστερ;;

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μούρτος δείχνει να αξίζει το παιδί ..Έχει κερδίσει με το σπαθί του το χρόνο που παίζει(βέβαια αν δεν υπήρχαν τραυματισμοί κ απαγόρευση μεταγραφών μπορεί να μην τον βλέπαμε ποτέ)..έχει σταθερά ανοδική πορεία από ΟΦΗ και Σέρρες που ήταν δανεικός σε β'εθνική και Α2 αντίστοιχα..
      Μπορεί 5άδα ο Άρης αλλά δεν θα είναι εύκολο..Μετα από ΠΑΟΚ και Πανιώνιο 4-5 ομάδες δείχνουν στο ίδιο επίπεδο.

      Scottie

      Διαγραφή
    2. o Αγγελου κάνει πολύ καλή προετοιμασία του ματς
      αλλα την ωρα του αγωνα δεν ειναι τοσο "πονηρός"

      Και εγω πιστεύω ότι ΟΣΦΠ ΠΑΟ ΠΓΣΣ ΠΑΟΚ ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΡΗΣ ΙΚΑΡΟΣ και ΚΑΟΔ μαλλον θα είναι η τελικη οχταδα

      SuperSportSpy

      Διαγραφή
  21. Το ξέρω ότι είναι άσχετο και καταντάει κουραστικό να το λέω κάθε τόσο, αλλά το LAC πάει ΤΡΕΝΟ! Απίστευτος CP, highlights μαζί με Griffin, και πάτησε γερά παρκέ ο Hill. 32-9, τρένο χωρίς φρένα πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σέβομαι τον Ολυμπιακό ως ομάδα και ως αντίπαλο αλλά θεωρώ πως κάποιοι μάλλον έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές του.Πέρυσι έπαιξαν στο 110% και έπιασαν τους αντιπάλους στον ύπνο με σύμμαχο την τρομερή ενέργεια που έβγαζαν στο παρκέ,τη σπουδαία διαχείριση του Ίβκοβιτς και την τύχη βεβαίως.Είναι μια πολύ καλή ομάδα που όμως δεν έχει ΤΟ ταλέντο.Παίχτες ρολίστες στην πλειοψηφία τους μέχρι πέρυσι έγιναν ξαφνικά κορυφαίοι;Όχι.Πιστεύω πως ο Οσφπ θα περάσει,πιθανόν να ξαναπάρει το πρωτάθλημα μια και είμαστε σε μεταβατική περίοδο,αλλά είναι μια καλή ομάδα(χειρότερη από πέρυσι)με ταβάνι κι ένα άγνωστο γι'αυτή ρόλο.Τη διαχείριση μιας πολύ μεγάλης επιτυχίας και του τίτλου του φαβορί.Όσο για την ένσταση,αν είχε μπει το καλάθι του Χάινς,θα διαμαρτυρόταν ο Οσφπ;Υπέρ του ήταν το κόλλημα του χρόνου,άλλο που μετά γύρισε σε βάρος του.
    Η Σιένα ήταν πολύ άστοχη σε τρίποντα και προσωπικές και θα μπορούσε να έχει πάρει το ματς νωρίτερα και πιο εύκολα.Ωραίος ο Χάκετ,ο Κανγκούρ στην κοψιά μου θυμίζει τον Ουίλκινσον.
    Και κάτι για τον Μπάνκι.Μπράβο του για την άμυνα που έπαιξε.Θεωρώ η ζώνη θα έπρεπε να εφαρμόζεται περισσότερο και χωρίς <>.Το μπάσκετ είναι και στρατηγική,επιλογές και πολλές φορές κερδίζει αυτός που εκμεταλλεύεται τα όπλα του καλύτερα.
    rx-8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://youtu.be/HSQMldF-VAc Ριξτε μια ματια, αξιζει τον κοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 2 βδομαδες πριν διαβαζα οτι ο γαυρος ειναι σιγουρος για φ4 και μαλιστα και για τελικο.. και πλεον ειναι σιγουρος για να αποκλεισετει!! Το σιγουρο ειναι οτι τπτ απο αυτα δν ισχυει.. εκτος απο σιενα οι αλλες 2 ηττες ηταν στο προγραμμα ποσο μαλλον π πλεον το συστημα συνχωρει τις ηττες!!
    το κακο ειναι οτι απο μιλανο και μετα ο κοκκινος δν βλεπεται!! αναρχο παιχνιδι και ενας σπανουλις που πρεπει να του πουν οτι η ομαδα μπορεινα κερδισει χωρις ο ιδιος του να κανει τα περιεργα που κανει.
    θα πρεπει να κερδισει μακαμπι ωστε να την βγαλει εκτος και να μειενι με ρωσους και σιεννα για τις 2 θεσεις.
    μπερδεμενη η κατασταση στον ομιλου του γαυρου αφου για μενα το 4-0 της σιεννα ειναι πλασματικο και μενει να δουμε τι παιζει με τους ρωσους...
    Αντιθετα η κατασταση στον ομιλο του παο θα αρχισει να ξεκαθαριζει
    αφου νικη της τσσκ τους δινει λογικα την πρωτη θεση , νικγ της ρεαλ την δευτερη, ενω αν νικησει ο παο δενει σιγουρα την προκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολυ ωραιο παιχνιδι γινεται στη μαλαγα.Οποιος δεν το βλεπει χανει..

    big saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχισα να βλεπω το 2ο ημιχρονο. τραγική η μάλαγα. ελπίζω να καταφέρουμε να τους πάρουμε εκεί μέσα.

      Διαγραφή
    2. Καλα τραγικη δεν τη λες.Ισως επειδη ειδες απο 2 ημιχρονο που ηταν οντως κακη.

      Big Saras

      Διαγραφή
  26. Πάνω που τελειώνει 1ο 10λεπτο, λέω "ωραία, ο Σπανούλης κάνει ό,τι θέλει την αμυνα τους, ο Μάτζαρης ξανά καλός, ψηλούς η Σιένα δεν έχει, θα μπει και ο Χάινς και θα τους πάρουμε αμπάριζα." Αμ δε...

    Κακό παιχνίδι από πολλούς παίκτες πλην Μάτζαρη, Σερμα και Χάινς σε συνδυασμό με δικαιολογημένη μετριοτητα από τα 4άρια μας. O Law συνεχίζει τις κακές επιλογές που στη θητεια του στον Ολυμπιακό εμφανίζει πολύ σπάνια. Ο Σπαν φαίνεται να κουράζει τη μπάλα, αλλά δε νομίζω πως "φταίει" αποκλειστικά αφού δε δίνονται επιθετικές λύσεις από αλλού. Και ο ίδιος θα φαινόταν καλύτερος αν δεν κουβάλαγε τόσο πολυ τη μπαλα στα κακά διαστηματα της ομάδας αλλά σε ποιόν να τη δώσει; Και εδώ στέκομαι στο λίγο χρονο του Σλούκα που όσο έπαιξε δεν ήταν κακός.

    Για πολλοστή φορά κακη αντίδραση σε ζωνη ο Ολυμπιακός, λύση αναζητειται, να δω πότε θα βρεθεί. Ίσως χρειαστεί καμμια φανουρόπιτα...

    Για το τελευταίο λεπτό, ό,τι και να πω λίγο θα'ναι αλλά η ουσία δεν είναι εκεί. Χάθηκαν εύκολα καλάθια από Χάινς-Λο, ο Άντιτς έκανε χαζομάρα με Μπράουν, "κουλό" το συμβάν με το χρονόμετρο αλλά το θέμα είναι πως δε παίζαμε μπάσκετ της προκοπής σε πολλά από τα προηγούμενα 39.

    Δε χάθηκε ο κόσμος με την ήττα αλλά ακόμα και με ενα ξέσπασμα παρόμοιο με αυτό της 1ης φάσης, ένα υποθετικό 8-2 θα αποφέρει ένα τελικό 9-5 που μάλλον δε δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλει-οφ, κάτι που αρχικά ήταν μέσα στους στόχους μας υποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αν επαναληφθει το ματς θα ειναι αγρια ξεφτιλα και αλλη μια αποδειξη οτι ο οσφπ εχει πλεον πολυ δυνατες ακρες στην ευρωλιγκα του ρηγα . επισης θα ειναι και αλλοιωση ολοκληρης της διοργανωσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. jim δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να φύγει με το διπλό ο Ολυμπιακός από το Ισραήλ τώρα που η Μακάμπι καίγεται και αν φύγει με μονοψήφια διαφορά πόντων θα είναι τεράστια επιτυχία. Μην παραμυθιάζεται τον κόσμο....και όσο για την επανάληψη του αγώνα με την Σιένα συμφωνώ ότι πρέπει να ξαναγίνει με την Σιένα πλήρη με Τζάνινγκ και Όρτνερ για να κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά. Ο Ολυμπιακός κακά τα ψέμματα δεν έχει καλό ρόστερ και η γύμνια του φαίνεται στους Αμερικάνους. Με τον Λο και τον Χάινς πεντάρι δεν πας πουθενά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Jim, το να παίζεις άσχημα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, πολλοί απο τους οποίους αναφέρθηκαν και απο εσένα και απο άλλους. Το να παίζεις τα τελευταία 33 δευτερόλεπτα όμως σαν να είσαι σε παιδικό πρωτάθλημα είναι κάτι που φαντάζει αδιανόητο και έκανε αρκετούς Ολυμπιακούς (μεταξύ των οποίων και εγώ) να πούμε "καλά να πάθουμε". Αν και λογικά το παιχνίδι θα επαναληφθεί συμφωνώ ότι πρέπει να τυπωθεί στο μυαλό τους ως "ήττα". Αν θεωρήσουμε ότι υπήρχε δόλος στο χρονόμετρο (πράγμα χαζό γιατί δεν χρειαζόταν επιπλέον χρόνο ο Ολυμπιακός για να εκδηλώσει επίθεση) είναι πολύ σοβαρή κατηγορία και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είτε εσκεμμένα είτε όχι πάντως το καλάθι είναι εκπρόθεσμο και δεν βλέπω να αποφεύγεται η επανάληψη.

    ΥΓ Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης του Πάουελ και αν ναι ποιος πιστεύεις θα ήταν καλή επιλογή?

    Λάμπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή