Athlenda

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..


Το Hoopfellas σχολιάζει "στο όρθιο" μερικές ενδιαφέρουσες  συναντήσεις στην Ευρωπαϊκή μπασκετική σκηνή το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε..

 
-Βλέποντας το ματς της Μπεσίκτας με την Τουρκ Τέλεκομ στο Αμπντί Ιπεκτσί παρατηρούσες γρήγορα πόσο «άδεια» από ενέργεια ήταν η πρωταθλήτρια Τουρκίας μετά από «αυτό» (ή μάλλον «ΑΥΤΟ») που έβγαλε στο παρκέ την Παρασκευή απέναντι στην Παρτίζαν για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Το ματς μύριζε «έκπληξη» από την αρχή, με τον Κουντέρ να παίρνει γρήγορα πρέφα τι γίνεται, πηγαίνοντας βαθιά στον πάγκο του. Ο Τούρκος κόουτς δοκίμασε κάθε πιθανό σχήμα μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τον σκόπελο της κούρασης, δίνοντας σε 8 παίκτες του 15 έως 20 λεπτά συμμετοχής και μόνο στους δύο Αμερικανούς 25. Η Μπεσίκτας στράφηκε στην άμυνα καθώς ήταν φανερό ότι οι παίκτες της από ένα σημείο και μετά δεν είχαν ανάσες/δυνάμεις κάτι που τους επηρέαζε στα τελειώματα των φάσεων. Ο Κρίστοφερ είχε 4π. με 1/8σουτ την ώρα που ο Ες χρησιμοποιούσε στη φροντκόρτ το δίδυμο Πάσαλιτς-Ζούπαν και με τα γρήγορα πόδια του Αλτάη και του Ντι Μπράουν (οι οποίοι χτύπησαν ουκ ολίγες φορές στο τρανζίσιον )έσφιγγε τη θηλειά γύρω από το λαιμό των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν να αντιπαρατάξουν την μαχητικότητα του Βίντμαρ στο ζωγραφιστό. Ο Κέρτις Τζέρελς ήταν κομβικός στο τέλος. Σημείωσε 4 κρίσιμους πόντους, αστόχησε από τα 4,5 μέτρα στο 61-60 και στην τελευταία άμυνα έδωσε επιδεικτικά χώρο στον Ντι Μπράουν (21π.-7ασ. αλλά 2/9 τρίπ. μέχρι εκείνο το σημείο) ρισκάροντας (μιας και ο Αμερικανός είχε ευστοχήσει λίγο πρίν από το ίδιο σχεδόν σημείο) το σουτ, ορθώς τελικά. Δύσκολη νίκη..

 
-Εκπληκτικό ματς από τον Ράσελ Ρόμπινσον ο οποίος έδωσε στην Μπιέλα την πρώτη νίκη στη LegaA. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ απόφοιτος του Κάνσας με την ασύλληπτη ταχύτητα  και οξυδέρκεια έχει δείξει από νωρίς στη σεζόν τις προθέσεις του και την Κυριακή απλά επιβεβαίωσε την αγρία κατάσταση στην οποία βρίσκεται (28π. 10/13σουτ, 7ριμπ. 4ασιστς 4 κλεψ) τσακίζοντας μόνος του την Καζέρτα. Ο τρόπος που ξεχύνεται στο ανοιχτό γήπεδο μετά καλή άμυνα ή γρήγορο ριμπάουντ είναι εντυπωσιακός. Τον Ρόμπινσον τον προσπέρασαν πολλές μεγάλες ομάδες φέτος παρότι στη Τραμπζονσπόρ έκανε καλύτερη χρονιά από την πρώτη του στην θρυλική "Πένια". Για τη Μπιέλα ξεκίνησε και ο Λίνος Χρυσικόπουλος ο οποίος έμπλεξε νωρίς με τα φάουλ και έμεινε στα ρηχά (2π. σε 18’ ).

 
-Οι «αριστεροί» της Χαποέλ Ιεροσαλημ επισκέφτηκαν την ΝΟΚΙΑ Arena  στο μεγάλο ντέρμπι της Winner LeagueAρκετά καλό ματς. Ο Μπλατ είχε τον Κάνερ Μέντλεη εκτός και ξεκίνησε τον Μάλκομ Τόμας στο «4» δίπλα στον Τζέημς σε ένα σχήμα που του έδινε υπεροπλία  «πάνω από το καλάθι» αλλά τον περιόριζε επιθετικά. Η Μακάμπι εστίασε στην άμυνα πάνω στον Πούλεν και πήρε αρκετό καλό βαθμό αντιπαρατάσσοντας τα δυνατά κορμιά/πόδια των Οχαγιόν Χίκμαν, με τον πρώην γκαρντ της Μπιέλα να μένει στους 14π. τις 4 ασσίστς-2κλ. και 6/13σ. Τη διαφορά για τους γηπεδούχους έκανε και πάλι ο Ντέηβιντ Λόγκαν με την ομάδα του Μπλατ να παίζει πολύ καλά και αποτελεσματικά στο ανοιχτό γήπεδο. Και πάλι κλειδί ο Ελιάγχου ο οποίος για μια ακόμα φορά «έλυσε» την επίθεση της Μακάμπι κινούμενος στο high post (12π.-6ριμπ.-5ασ-4κλεψ). Το θετικό για τον Μπλάτ ήταν τα λίγα λάθη της ομάδας του (παρότι άνοιξε τον ρυθμό) 9 τον αριθμό (3 ο Ροθ μάλιστα σε 4 μόλις λεπτά συμμετοχής) γεγονός που συνέβαλλε στο να τελειώσει με 10 κατοχές παραπάνω καθώς και οι 21 ασσίστς (6 ο Λόγκαν). Η Χαποέλ του Ντρούκερ κρατήθηκε στο ματς με τα τρίποντα τουΦέλς (5/7) αλλά ήταν νευρική στα κρίσιμα σημεία και πήρε χαμηλό βαθμό στο αμυντικό τρανζίσιον  όπου την χτύπησε η Μακάμπι. Να αναφέρουμε ότι σήμερα η Χάιφα παίζει με τους Τίμπεργουλβς, μετά την πολύ καλή της εμφάνιση εναντίον των Ουόριορς, παρά την ήττα με 108-100 (Πατ Καλάθης 13π-6ριμπ-4ασσίστς, αμεεε..)

 
-Στη Χώρα των Βάσκων και το Σαν Σεμπαστιάν η Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη παίζοντας πολύ δυνατά στην άμυνα και κατεβάζοντας τον ρυθμό πήρε σπουδαίο διπλό από την Λαγκουν Άρο του Αλόνσο και του Παπαμακάριου. Η Μπιλμπάο «έκλεισε» το γήπεδο μην αφήνοντας τους γηπεδούχους να παίξουν την up tempo επίθεση τους, πήρε πολύ παιχνίδι από τον Μουμπρού στο ποστ και μεγάλα σουτ από τον Ραούλ Λόπεζ. Η Μπιλμπάο έχει ρίξει το μπάτζετ της αλλά παραμένει ομάδα με πλάνο και ποιότητα, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Κοιτάζοντας τους Ζήση-Ράκοβιτς στο ρόστερ της σκέφτομαι το 1.1εκ. που έδωσε ο Παναθηναϊκός για το πακετάκι Ούκιτς-Αρμστρονγκ..

 
Στο παιχνίδι έλαμψε –και δεν είναι πρώτη φορά- το άστρο του «Ραουλζίνιο» Νέτο, 20χρονου πόιντ γκαρντ των γηπεδούχων ο οποίος τελείωσε με 19π-9ριμπ-4ασσίστ (4/6 τριπ.) απέναντι σε μια πολύ οργανωμένη αμυντικά ομάδα που μάλιστα δεν τον άφησε να τρέξει. Ο νεαρός Βραζιλιάνος είναι η διάδοχη κατάσταση του Μαρσελίνιο Χουέρτας, καθώς η «συσκευασία» του περιέχει εξαιρετικό ballhandling, πολύ γρήγορα πόδια, αποτελεσματικά τελειώματα μετά από ντραϊβς και πολύ φαντασία στο να φτιάχνει το fast break. Βέβαια αυτό κάποιες φορές του γυρνά μπούμερανγκ καθώς η αλέγκρο φύση του τον οδηγεί σε κάτι «σκερτσοζορεκλάμικες» ενέργειες, που μάλλον πρέπει να κοπούν αν και φέτος ο Αλόνσο τον έχει βοηθήσει να προοδεύσει όσον αφορά το κομμάτι ωριμότητα. Πάντως κρατήστε τον υπόψη..

 
-Πάμε και στο ΠαλαντελΜάουρο του Αβελίνο όπου έγινε της..Σκαριόλας (μη με κόψεται καταλαβαίνεται πως το λέω..). Το τι έγινε δεν είναι για πολλές κουβέντες (80-58 τελικό..). Ο Σκαριόλο νομίζει ότι έχει εκπαιδευτεί στην οδήγηση ..Φεράρι από την θητεία του στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας , μόνο που το συγκεκριμένο «όχημα» είχε αυτόματο πιλότο, μετά από τόσα χρόνια συνύπαρξης και με βάση τη συνοχή που είχαν ανάπτυξη οι παίκτες μεταξύ τους. Η Αρμάνι είναι καινούργιο σύνολο, με εξαιρετικό μεν ρόστερ αλλά φωνάζει για προπονητική καθοδήγηση. Οι Λομβαρδοί ΄δεν είχαν καμία ισορροπία στον τρόπο που επιτίθονταν (πολλές τραγικές επιλογές και ατομικές ενέργειες) εκτέλεσαν μόλις δύο (άστοχές) βολές (πιστέψτε με δεν έχει να κάνει με τα σφυρίγματα αλλά με έλλειψη επιθετικότητας) και έχασαν κατά κράτος τα ριμπάουντ με τον Έμπι να θυμίζει Μπιλ Ράσελ απέναντι στην πολυδιαφημισμένη φροντλάιν των Μιλανέζων. Ο Σκαριόλο προσπαθεί να βρεί χημεία στα γκαρντ (ξεκίνησε τον Τζεντίλε δίπλα στον Λάνγκφορντ στα φτερά) αλλά το ροτέησιον δεν του βγήκε. Θεωρώ όπως και πέρυσι ότι θα βελτιωθούν σταδιακά ειδικά αν προσθέσουν έναν ποιοτικό μπακ απ πόιντ, πίσω από τον Κουκ, θέση που,  το ξαναλέω, στο σύγχρονο μπάσκετ ειδικά σε τοπ-επίπεδο, λέει πολλά για την ποιότητα μιας ομάδας. Είναι κρίμα πάντως, γιατί οι κινήσεις του καλοκαιριού ήταν εξαιρετικές και αυτό το ρόστερ μπορεί να παίξει πραγματικά καλό μπάσκετ και όχι αυτό το άλλο "άθλημα" που παρουσίασε χθές.. 

119 σχόλια:

  1. Πος θα αντεξει ο σκαριολο αραγε.
    Κ γω μολις ειδα το τελικο σκορ επαθα πλακα.οπως την νεα ηττα της σιενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Σιένα τουλάχιστον πάλεψε και έχασε στο τέλος από τη φορμαρισμένη Βαρέζε. Έχουν θέματα και οι τρείς ιταλικές. Η Σιένα θέλει και αλλαγές στο ροτέησιον (για να πω και στο ρόστερ). Από ότι φαίνεται περιμένουν τον Κέμπ. Αν γυρίσει σε καλή φυσική κατάσταση μπορεί να αλλάξει κατά πολύ την εικόνα.

      Διαγραφή
    2. Για τις ιταλικές το έχω πει, δεν δείχνουν ακόμα "ομάδες"...δεν ξέρω τους επιμέρους λόγους (δεν παρακολουθώ τόσο ιταλικό), αλλά αυτή την εντύπωση δίνουν...μπορεί απλά να είναι θέμα μονταρίσματος, ομοιογένειας κλπ κλπ...αλλά αυτή τη στιγμή δεν...

      Διαγραφή
  2. Η πλακα ειναι πτι εχω φωναζουν για τα νεκρα διαστηματα του παο κ τις μετριες εμφανισεις των νεων παιχτων οταν σε ολη την ευρωπη πλην δυο τριων ομαδων καμια δεν τραβαει κ λογικα βεβαια,οπως θα πρεπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζιμάρα, SOS από Acb!!! Τι κάνει (στα 35 του) ο Nelson; Είναι θέμα παίκτη ή Gran Canaria; Τι παίζει με την frontline της Malaga; Με τη Maccabi ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και με τη Valladolid (άλλο επίπεδο, σίγουρα, αλλά με τον φορμαρισμένο Sinanovic) έκανε όργια.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου αρέσει πολύ ο Νέλσον. Ξέρει μπάσκετ. Παίζει πραγματικά κ στις δύο θέσεις των φόργουορντ (ξεχνάς την περίοδο που ο Αρης είχε μείνει μόνο με δύο γκαρντ πόσο καλά ανταποκρίθηκε η ομάδα με Νέλσον "3", Μπάρλο "4"?)πασάρει, διαβάζει, πάει στο ριμπάουντ. Θα ήθελα λίγο μεγαλύτερα guts.. Και είναι 32 ('80αρης)..H Μάλαγα είναι σοφτ στη ρακέτα, ο Γκίστ δεν υπάρχει μέχρι τώρα και έχουμε φτάσει ο Λίμα να παίζει σχεδόν τα περισσότερα λεπτά..

      Διαγραφή
    2. Είχαμε κι εμείς κάποτε έναν Ντ. Νέλσον για κολώνα - π.Γ. (πρό Γκάλη). Τί μας θυμίζει αυτό το όνομα.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  4. Jim θα ηθελα να προτεινω κατι σε σενα και σε ολους τους επισκεπτες της καλυτερης μπασκετικης γωνιας της χωρας,τουλαχιστον στους τακτικους.
    Καταρχην να επιλεγει μια μερα π.χ. Δευτερα οπου θα ειναι η ημερα σχολιασμου της προσφατης αγωνιστικης ημερας των πρωταθληματων της γηραιας ηπειρου,τουλαχιστον των πιο ανταγωνιστικων (Ιταλια,Ισπανια,Γαλλια,Γερμανια,Τουρκια,Βαλτικη Λιγκα,Αδριατικη Λιγκα,Ισραηλ).Στη συνεχεια καθε ενας να παρει επ' ωμου μια ομαδα απο οποιο πρωταθλημα θελει και να την ξετιναξει.Π.χ. Σκαβολινι Πεζαρο.Ιστορια,υποδομες,Προπονητης,Ροστερ,ισχυς και να φροντισει να παρακολουθει τηλεοπτικα (μεσω ιντερνετ ή tv) ή τουλαχιστον να ενημερωνεται για την πορεια της και την αποδοση της.Στην συνεχεια να μεταφερει την γνωση του και στους υπολοιπους επισκεπτες του blog και να αλληλεπιδρα με το δικο σου αρθρο και τις γνωσεις Jim.Με τον τροπο αυτο θα υπαρχει σε καθε αρθρο τρομακτικος πλουτος γνωσεων και μια φοβερη διεισδυση σε ομαδες,πρωταθληματα,ροστερ,παικτες που μεχρι τωρα ηταν αγνωστα και κατω απο την επιφανεια για το ευρυ κοινο.
    Με τον ιδιο τροπο να καθιερωθει και η Παρασκευη ή το Σαββατο ως ημερα σχολιασμου της αγωνιστικης της Ευρωλιγκα,οπου κι εδω μπορουμε να εφαρμοσουμε το ιδιο συστημα.Τελος,και για το ΝΒΑ παρομοια να βρεθει μια μερα σχολιασμου ,οπου και παλι καθενας απο εμας να ασχοληθει με μια ομαδα και να φροντιζει να μεταφερει τη γνωση του στους υπολοιπους παντα σε αλληλεπιδραση με σενα Jim.
    Νομιζω οτι αξιζει το κοπο καποιος να διαθεσει τον ελαχιστο ή αρκετο ελευθερο χρονο που εχει σε μια τετοια δραστηριοτητα.
    Μπορει καποιος αν θελει να προσθεσει καποια ιδεα σε αυτο που προτεινω ή φυσικα να την απορριψει.
    Καλος ειναι ο Πααθηναϊκός,ο Ολυμπιακος,ο Αρης και ο ΠΑΟΚ,αλλα δεν ειναι μονο αυτοι στο πλανητη μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά μου αρέσει αρκετά η ιδέα σου (είμαι μεγας φαν του ευρωπαϊκού μπάσκετ) αλλά δε ξέρω πόσα παιδιά θα μπορούν να διαθέσουν το χρόνο γι'αυτό. Θα πρέπει να είναι αρκετοί για να γίνει σωστά. Δε θα ήθελα να γίνει "υποχρέωση" σε κάποιον η ελεύθερη του ώρα που μπαίνει και σχολιάζει για οτιδήποτε θέλει σε ένα μπασκετικό μπλογκ. Η ιδέα είναι καλή πάντως. Ήδη μετά τα ματς της Ευρωλίγκας την πρώτη αγωνιστική μαζευτήκαμε αρκετοί (η επισκεψιμότητα ήταν τεράστια) για να τα πούμε. Τουλάχιστον να καθιερώσουμε αυτό. Θα ήθελα να ακούσω κ άλλες τέτοιες προτάσεις Τζόνυ.

      Διαγραφή
    2. Σιγουρα Jim,είναι πολυτιμος ο χρονος του καθενα,αλλα δεν μιλαω για περισπουδαστες αναλυσεις της καθε ομαδας που θα αναλαβει καποιος (εκτος κι αν εχει χρονο ή θελει).Απλα μια αναφορα στο σκορ,με ποιον επαιξε,τους ποντους , τη βαθμολογικη θεση και τον επομενο αντιπαλο.Υποθεση δηλαδη ουτε 5 λεπτων ψαξιματος στο ιντερνετ.Επιπλεον κάθε εβδομαδα σε κάθε αναρτηση μπορει να προσθετει και ένα στοιχειο της ομαδας που ασχολειται π.χ. προπονητης,ροστερ,ιστορια,υποδομες,κτλ.Δηλαδη συνολικα υποθεση κατω από 10 λεπτα την εβδομαδα.

      Διαγραφή
    3. μαγκες αν προχωρησει η ιδεα ειμαι μεσα ειδικα για ευρωλιγκα και νβα(ειμαστε πορωμενοι)σιγουρα.......τεσπα απο νβα η ατλαντικ ντιβιζιον η ειδικοτητα μου (νικς) και απο ευρωπη acb
      α και jim αν υπαρχει καλη διαθεση,ενδιαφερον και αγαπη γι αυτα που γραφεις ο χρονος βρισκεται.....(οπως με εσενα)

      undertaker 13

      Διαγραφή
    4. Μέσα και εγώ, καλή ιδέα, απλώς δεν πρέπει να παίρνουμε "απουσία" όταν για κάποιο λόγο δεν ποστάρουμε το "κομμάτι" μας...

      Και εγώ για Ισπανία δηλώνω, από NBA έχω ένα θέμα με τα underdogs, οπότε πάω για LAC ή τη παλιά μου αγάπη τους Blazers

      Διαγραφή
    5. Και εμενα θα με ενδιεφερε να γραψω για τους αγαπημενους μου Κινγκς οι οποιοι φετος εχουν βαλει στοχο κατι καλο.
      Σταθης

      Διαγραφή
  5. Τζιμ αυτο το ειχα και εγω απορια ολο το καλοκαιρι.Γιατι ο Παναθηναικος δεν κινηθηκε για Ρακοβιτς.Στο Καουνας δεν πηγε και πολυ καλα αλλα στην Σιενα ειχε βγαλει ματια και ειναι ομολογουμενως αρκετα καλυτερος απο τον Αρμστρονγκ με πολυ μεγαλη εφεση στα ριμπαουντ.Και για τον Ζηση επισης απορουσα αφου υποτιθεται θελεις Ελληνες.Βεβαια εκλεισε πολυ γρηγορα ομαδα και εμεις τοτε ουτε προπονητη δεν ειχαμε προσλαβει.Τον Μπραμος ομως τον ειχαν κλησει πριν τον Αρτζι.Τι λες;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Ζήση είχε βγεί πολύ πριν τελειώσει η σεζόν. Ο Ράκοβιτς είναι και γρήγορος και hedge out μπορεί να παίξει και να σκοράρει, συν ότι πρόκειται για δυνατό παιδί. Σου λέω με 1 εκ. που έδωσες τους είχες κλείσει.. Άργησε βέβαια το θέμα του προπονητή. Βασικό.

      Διαγραφή
  6. jim ok η google chrome εχει προβλημα,μπηκα απο mozilla.Καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΝΤΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΝΒΑ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΕΣΤΩ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ(ΠΙΣΤΟΝΣ) ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΛΕΙ ΟΦ-ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΦΡΟΝΤ ΛΑΙΝ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΚΙ ΑΝΤΡΕ ΝΤΡΑΜΟΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΡΟ-ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ ΙΣΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ.. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες και μη μασάς.. Όταν είσαι Πίστονς θα έχεις πάντα ψηλά το κεφάλι.. Η ομάδα έχει, το έχω πεί και στο παρελθόν αρκετούς καλούς νέους παίκτες. Τώρα θα βρείς και χημεία στα γκαρντ με τον Στάκι μόνιμα δίπλα στον Νάιτ. Ο Φράνκ δεν μου πολυαρέσει..

      Διαγραφή
    2. Sacramento Kings ρε αρρωστοι!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    3. ποιοι κινγκς και ποιοι πιστονς
      νικς ρε μαγκες

      undertaker 13

      Διαγραφή
  8. Jim, προσυπογράφω! Κάνω μάλιστα και την αναγωγή:
    Κάποια διαφορετική λογική για το χτίσιμο του νέου Παναθηναϊκού, απο αυτή που πρυτάνευσε τελικά, θα ήταν λιγότερο "παράλογη" και θα απαιτούσε σαφώς λιγότερο χρόνο για να δέσει η ομάδα. Η εναλλακτική θα βασιζόταν στη διατήρηση κάποιων δεύτερων λύσεων που είχαν ήδη την εμπειρία και τις παραστάσεις του τοπ επιπέδου χωρίς να είναι και οι ίδιοι τοπ, κατ' αναλογία. Επιλογή δλδ των παικτών που γνώριζαν τη νοοτροπία του Ζότς και την προσέγγισή του στο άθλημα, πράγμα που και ο κόουτς διατείνεται ότι ασπάζεται.
    Πχ θα μπορούσε:
    Να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε Λόγκαν και Πάτ Καλάθη και μια τρίτη σε Μάριτς.
    Να ανανεώσει γρήγορα τον Πέρπε.
    Να υπογράψει Σόφο (εθνική) και να παλαίψει την επιστροφή του Νίκολας.
    Να προσπαθήσει για το Ζήση και, γιατί όχι, τον Παπαλουκά (εθνική). Και Μαυροειδή θα πλησίαζες ευκολότερα.
    Δεν ισχυρίζομαι ότι θα κάθονταν όλες αλλά θα έδεινες ένα άλλο στίγμα.
    Η αφομοίωση των λοιπών βασικών επιλογών (Πάνκο, Λάσμε, Μασιούλις, Κίτσεν κλπ) και η ένταξή τους σ' ένα σύνολο λειτουργικό θα ερχόταν πιο φυσικά, πιο ανώδυνα - κατά κάποιο τρόπο πιο "αυτόματα".
    Το ταβάνι μιας τέτοιας 12άδας δεν το ξέρω, μα θα ρολάριζε εύκολα και πιθανόν να εύρισκε και χημεία. Αν ακόμα 1-2 δεν εντάσσονταν, θα μπορούσες και να τους απομακρύνεις χωρίς πολλές αβαρίες.
    Η λογική που τελικά επικράτησε, ακόμα και για τις δεύτερες λύσεις, έχει ως αποτέλεσμα να απαιτείται πλέον η ένταξη 12-13 νέων παικτών. Δύσκολο έως αδύνατο εγχείρημα και η χρονιά πιθανόν χαμένη. Και βέβαια, εκ προοιμίου, πιο δύσκολη η προοπτική επιτυχίας του Πεδουλάκη.
    Πολύ τον ιντριγκάρεις τον Αργύρη, μήπως είσαι ο Μπαρτζώκας; (Πλάκα κάνω αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν είσαι "λιμανίσιος" και σπας πλάκα με την τρικυμία των απέναντι...).
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην είμαι και ο Ελληνιάδης.. Σωστά τα λες Θοδωρή. Η χημεία είναι το παν στο μπάσκετ. Απλά κοιτάζω και το τι πληρώνεις. Τώρα Ζήσης-Ράκοβιτς με αυτά τα λεφτά, θα ήταν εξαιρετικές επιλογές κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Και να ξέρεις, σπάω πλάκα γενικώς..

      Διαγραφή
  9. Jim το μπλογκ σου είναι κα-τα-πλη-κτι-κό!!
    Συγχαρητήρια!
    Είσαι πολυγραφότατος,χαρά στο κουράγιο σου.. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι.. Να'σαι καλά.

      Διαγραφή
    2. please call me stojan.. :-)

      Πως τον βλέπεις τον Mr εθνικά μπούτια-Ανδρέα Ευαγγελόπουλο το βράδυ στις 10?

      Διαγραφή
    3. Έπρεπε να είχα κατοχυρώσει πατέντα με τον Ευαγγελόπουλο/Trincieri όταν το πόσταρα στο σχετικό άρθρο σου....:-)

      Διαγραφή
  10. jim τι λες για de colo; Δεν ήθελα να πάει nba. Ήταν η ώρα του να φανεί στην ευρωλίγκα με κάποια καλύτερη ομάδα. Μ αρέσει πολύ

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει μέταλλο. Πολύ καλός παίκτης, παίζει παντού στην Ευρώπη. Ο Πόποβιτς είχε εισηγηθεί στη Βαλένθια να τον βάζει στο "1".

      Διαγραφή
  11. Γεια χαρα σε ολους,
    εξαιρετικη η ενημερωση απο το Jim για μια ακομα φορα και με πλουραλισμο σε οτι αφορα τις ομαδες και τα πρωταθληματα.
    Με αφορμη την δευτερη αγωνιστικη της αγαπημενης Ευρωλιγκας και επειδη μου αρεσει το μπασκετικο στοιχηματακι(χαλαρα παντα...)θα δωσω τις προβλεψεις μου για τα ματς που βλεπω(αλλα και για οσα δεν βλεπω....χαχα)και τα συζηταμε:

    ΠΡΟΚΟΜ-ΜΑΛΑΓΑ:Αυριανο ματς,η Προκομ δειχνει αθλια(ισως η χειροτερη ομαδα,ειδικα σε ποιοτητα υλικου),εχασε ευκολα απο τους Γαλλους 1η αγωνιστικη και τωρα με τη Μαλαγα τα πραγματα δειχνουν δυσκολα για αυτους.Πηραν τον Ακερ τελευταια μεταγραφη που θα δωσει καποιους ποντους αλλα δεν σωζεται το πραγμα.Η Μαλαγα δειχνει να βελτιωνεται και κερδισε με +24 τη Βαγιαδολιδ.Εκτος εδρας ειναι παντα χειροτερη αλλα απο τη Γκντινια θα περασει με το διπλο.Το +6,5 με φοβιζει καπως αλλα νομιζω οτι θα το καλυψει.Για απλη νικη δεν το συζητω καν....σιγουρακι.
    ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΑ:Oσο το κοιταω ολο και πιο διπλο το βλεπω,αν και με κουβαδιασε στο τελος την 1η αγωνιστικη θα την ξαναεμπιστευτω την Μπαρτσα.Το +6,5 δεν μου λεει κατι γιατι πιστευω θα το καλυψει.Δεν βλεπω δευτερο ματς της Λιετουβος αλα ΤΣΣΚΑ και αλλαξε στα ξεβλασταρα και προπονητη και η Μπαρτσα ανεβαινει,οι Τομιτς,Τζαουαι θα κανουν παρτυ.Βασικη επιλογη το διπλο με χαντικαπ.
    ΑΛΜΠΑ-ΣΑΛΟΝ:Δεν εχω δει καθολου Αλμπα,ξερω μονο αποτελεσματα της(εντυπωσιακα)και ροστερ ισορροπημενο μου αρεσει.Η Σαλον κερδισε την ανυπαρκτη Προκομ και μαλλον θα ειναι η μονη της νικη για πολυ καιρο στην Ευρωλιγκα.Η Αλμπα η λογικη λεει οτι θα κερδισει αλλα το +7,5 δεν με πειθει.Ας παει οπου θελει το ματς.Προσπερναω.
    ΠΑΡΤΙΖΑΝ-ΤΣΣΚΑ:Και οι 2 μαλλον απογοητευσαν αναλογικα του επιπεδου της η καθε μια την 1η αγωνιστικη.Η Παρτιζαν μια ωθηση απο την εδρα θα την παρει σιγουρα,αλλα μπορει τη νικη?Η ΤΣΣΚΑ δεν πειθει ακομα,ειναι σε φαση ''μπαινω σε νοοτροπια Μεσινα''.Λογικο διπλο αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρος.Δεν εμπιστευομαι ΤΣΣΚΑ και με το +8,5 παω μακρια και αγαπημενοι.Ας κερδισει με 50 ποντους.Δεν ακουμπαω.Περιεργο ματς.
    ΜΠΑΜΠΕΡΚ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ:Ειλικρινα μα ειλικρινα Δ Ε Ν καταλαβαινω τι βλεπουν στον ΟΠΑΠ και δινουν φαβορι τη Μπαμπεργκ σε αυτο το ματς.Και με +3,5 μαλιστα οχι οριακο εντελως.Απο που προκυπτει δηλαδη?Η Μπεσικτας,και καλυτερο υλικο εχει και καλυτερη χημεια και καλυτερο προπονητη(πολυ καλο)και κερδιζει ολα τα ματς εστω και δυσκολα και θα χασει στη Μπαμπεργκ που δεν ειναι του 2010 αλλα μια μετρια γερμανικη ομαδα?Εχω και 3 ,5 ποντακια αβατζο.Δωρακι.Παιζω καρφωτο Μπεσικτας και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και αν ερθει ειναι το σωστο παιξιμο.Βασικη επιλογη.(Πιστευω θα αλλαξει γρηγορα το χαντικαπ)
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΚΑΝΤΟΥ:Ασφαλως και περιμενω νικη της Παναθας αλλα την ομαδα μου δεν την παιζω συχνα,μονο αν ειναι μεγαλη ευκαιρια και το +9,5 δειχνει υπουλο.Μαλλον θα το καλυψουμε αλλα δεν θα το παιξω το ματσακι.Το οριο 152,5 συνολο ποντων το θεωρω σωστο απο τον ΟΠΑΠ και δεν ασχολουμαι.Ας το δουμε ανετα...περναω....
    ΜΑΚΑΜΠΙ-ΣΙΕΝΑ:Οταν χανεις απο την Αλμπα εντος και τη Βαρεζε ανετα τοτε δεν λεγεσαι Σιενα.Εισαι μια αλλη ομαδα.Η Μακαμπι θα κερδισει.Δεν ειναι καλυτερη απο τα προηγουμενα χρονια αλλα ειναι ακομα Μακαμπι,και αρα θα κερδισει καποια που δεν ειναι Σιενα λογικα με πανω απο 10 ποντους.Ασσος.
    ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ : Παιζω σιγουρα Μπαρτσα,Μπεσικτας διπλα και για τριτο ματς ή Μαλαγα(διπλο) ή Μακαμπι(ασσο).Τριαδουλα.Μπορουμε και συστημα 3-4 αλλα δεν θα το επιλεξω.
    Για την Παρασκευη τα λεμε την Πεμπτη....(σχολιαστε να τα συζητησουμε τα ματσακια οποιος θελει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ...Δεν τα λες ασχημα...Θεωρω 1 τον Παναθηναικο για μια καλη εμφανιση εν οψει ντερμπυ και το ΟΑΚΑ ειμαι σιγουρος θα ειναι καταμεστο...Μακαμπι στανταρακι πιστευω..Φιλε θα επαιζα την Μπαμπεργκ 1 γιατι μεσα στην εδρα της ειναι πολυ σκληρο καρυδι και πιστευω το ματς θα παει στο καλαθι, η Μπεσικτας δεν μου το γεμιζει το ματι να σου πω την αληθεια ομως δεν την εχω παρακολουθησει και πολυ.Συμφωνω επισης στο 2 Μαλαγα.Πιστευω Λιετουβος οτι θα κοντραρει την Μπαρτσα και θα το τολμησω με 1..Καλη μας επιτυχια ο,τι και να παιξουμε.Την Κυριακη ειχα 5/5 με Αγορ 2 Πανιωνιο 2 Ρεαλ 1 Μπαρτσα 1 και Μπιελα 1.Το εριξα μολις 3 ευρω και τσεπωσα ενα συμπαθεστατο 50αρακι.
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. και εγω αυτα τα δυο τα εχω παιξει μαζι με 3 απο την παρασκευη , γραψε την πεμπτη εδω να σε ρωτησω , πως τα βλεπεις τα τις παρασκευης.

      Διαγραφή
    3. @Σταθης
      δεν καταλαβαινω που στιριζεις οτι η ΦΕΤΙΝΗ Μπαμπεργκ ειναι σκληρο καρυδι,και η Μπεσικτας να μην στο γεμιζει το ματι το δεχομαι αλλα τα αποτελεσματα της στο γεμιζουν απο μονα τους νομιζω φιλε Σταθη.Καλη επιτυχια ο,τι και αν παιξεις και στα περισσοτερα νομιζω συμφωνουμε.Μην παιξεις Λιετουβος για το καλο σου...χαχα να'σαι καλα
      @Kalou11
      φιλε χαιρομαι που συμφωνουμε ομως αν θες την ταπεινη μου αποψη 5 ματς ειναι ΠΟΛΛΑ καρφωτα.τριαδα ή ζευγαρι προτινω.Ή συστημα αν θες.Για την Παρασκευη θα γραψω αυριο.

      Διαγραφή
  12. Jim o Ελιγιαχου βγαζει ματια,τα ειχαμε πει εμεις...Ο Λασμε απο που και ως που ειναι απροπονητος?Υποτιθεται πως το παλευε για ΝΒΑ..Η μας δουλευε?Μηπως ειναι τεμπελακος και γι αυτο δεν εκανε καριερα?Ο Ουκιτς θα στρωσει..Ας τον αφησουμε ησυχο λιγο να δουλεψει.Εχει το πιο δυσκολο εργο,να μαζεψει 12 νεους συμπαικτες που δεν ξερει κανεις τον αλλο..Αργησε να ενσωματωθει,ειναι κουρασμενος απο την εθνικη,ειναι αστειο να τον κραζουμε.Δηλαδη ηταν χειροτερος απο τον Μασιουλις στα 2 πρωτα παιχνιδια?Και καλα το οτι η ομαδα δεν εχει ενα σουτερ,θα το πληρωσει ο Ουκιτς?Ποτε δεν ειχε 3ποντο,αλλα δεν τον πηρες γι αυτο.Μην απαξιωνουμε τοσο ευκολα την πιο σοβαρη επενδυση που καναμε φετος..Ψυχραιμια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο! Είναι πολύ νωρίς για να ασκούμε κριτική στην ομάδα και στους παίκτες. Όλοι τους θα στρώσουν, αλλα θα χρειαστεί χρόνος. Η ομάδα έχει δίξει θετικά στοιχεία μεχρι τωρα. Στήριξη και υπομονή...

      Διαγραφή
    2. Ο Ελιάγχου παίζει σε ένα γνώριμο περιβάλλον και σε ένα σύστημα που του πάει γάντι, τελείως διαφορετικό από αυτό του Παναθηναϊκού.

      Διαγραφή
  13. Mιά σκέψη......
    H μπερδεψοδουλειά στον ΠΑΟ λέγεται Αρμστρονγκ.
    Εχει αναποδογυρίσει μαζί με την ελλειψη ΛΑΣΜΕ , κάθε σταθερή εφαρμογή προπονητικών συστημάτων και προόδου δουλειάς στα κομμάτια που χρειάζεται η ομάδα.
    Μιά και ο ΑΡΓΥΡΗΣ ανακατεύει την τράπουλα για να υπάρχει πάντα πύργος ή βοήθειες από 3ρο4ρια στο ζωγραφιστό ένθεν κακείθεν.
    Εχει ανακατέψει τόσο πολύ το επιθετικό αλλά κυρίως το αμυντικό κομμάτι της ομάδας , που ο Παναθηναικός αν ήταν ήρεμος με ένα σοβαρό μπάκ γκράουντ του Σόφο , θα έδειχνε ακόμη καλύτερος παρότι αρολάριστος και ανέτοιμος.
    Γιατί απλά θα έπαιζαν και θα δουλεύονταν οι παίκτες του στις θέσεις τους , ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ , αλλά και της ομάδος.
    Doc !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim εγω θα κραταγα ευκολα πατ καλαθη και θα προσπαθουσα να τον εξελιξω σε ενα συγχρονο 4αρι.. Παιχτη 2.10 που κατεβαζει την μπαλα σαν γκαρντ, τρεχει στον αιφνιδιασμο, εχει πολυ καλα τελειωματα και αξιοπιστο σουτ απο εξω, δεν τον αφηνεις ευκολα..Συμφωνω για ρακοβιτς, αλλα πιστευω αυτη τη στιγμη οποιοδηποτε ξενο ψηλο και να συγκρινεις με τον αρμστρονγκ θα φανταζει καρλ μαλοουν..Οσον αφορα τον ουκιτς, νομιζω οτι πρωτη φορα στην καριερα ειναι σε ομαδα που δεν ειναι πρωτο βιολι στα γκαρντ(αν δε κανω λαθος στη μπαρτσα ηταν τη σεζον που ο ναβαρο πηγε νβα).. Αυτο τον μπλοκαρει, ειναι κατω απο το μητσο και αυτο το βγαζει στο γηπεδο,φοβαται να κανει κατι εκτος συστηματος,κατι τραβηγμενο.. Αλλα ο ουκιτς τετοιος παιχτης ειναι, παντα ειχε τρελα στο παιχνιδι του την οποια πιστευω θα χρειαστουμε αρκετες φορες φετος (οπως ηταν υπερπολυτιμη η μουρλα του σαρας).Αν ημουν ο αρτζι σε καποια ματς χαμηλου κινδυνου θα τον αφηνα να λιωσει στο παρκε, να κανει τα δικα του και να παρει λιγο ψυχολογια..Τελος jim μιας και παρακολουθεις ισπανια, ο σατορανσκυ ειναι τοσο υπερηχητικος οσο δειχνει σε καποια στιγμιοτυπα? dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Dim.. O Kαλάθης θυμίζει περισσότερο γκαρντ, με τη σωματοδομή και τα πόδια του το "3" μια χαρά του πάει. Ο Σατοράνσκυ είναι Βεσελι-ωηδές. Δε ξέρω αν με πιάνεις? Κάνει σχεδόν τα πάντα και είναι..γκαρντ. Πολύ αθλητικός, τεράστια άκρα, θέλει πολύ δουλειά όμως για να γίνει πιό κοντρολαρισμένος γιατί είναι επιρρεπής στο λάθος ακόμα.

      Διαγραφή
  15. Jim τι θα γινει με το κραξιμο σε Ουκιτς-Αρμστρονγκ? Και ενταξει, τον Αρμστρονγκ δεν τον εχουμε δει. Τον Ζηση που περυσι ειχε 4,5 ποντους μ.ο με 26% στα τριποντα θα μας τον βγαλεις καλυτερο του Ουκιτς που ειχε 11 ποντους μ.ο με 30% στα τριποντα? Και γενικοτερα βεβαια ο Ζησης εχει μ.ο καριερας στην ευρωλιγκα 5-6 ποντους, ενω ο Ουκιτς συνεχεια διψηφιο! Ο Ζησης για αντι-Χατζηβρεττας στον μεγαλο Παναθηναικο καλος θα ηταν. Τωρα τι να τον κανω? Ουτε να οργανωνει καλα ξερει, ουτε και να εκτελει, ουτε να παιρνει προσωπικες φασεις. Μονο για την αμυνα? Ε, φτανει..αμυντικους πηρα και τον Κιτσεν κ τον μπραμος στην περιφερεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω 100% μαζι σου..

      Διαγραφή
    2. Το να χαρακτηρίζεις ένα γκαρντ με εξαιρετική αναλογία λαθών-ασίστ και μακρά σταδιοδρομία στην Ευρώπη με αμέτρητους τίτλους ως περίπου άμπαλο "Ουτε να οργανωνει καλα ξερει, ουτε και να εκτελει, ουτε να παιρνει προσωπικες φασεις" είναι λίγο υπερβολικό θα έλεγα.

      Αναλαμβάνει ηεγτικό ρόλο όταν χρειαστεί και η ομάδα το απαιτήσει, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στην Εθνική και προπερσι με το τραυματισμό του ΜακΚαλεμπ π.χ. που έπαιζε 25+ λεπτά (με το Ζήση βασικό άσο απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο δρόμο για το Φ4 του '11) και σίγουρα οργανώνει πολύ ώριμα και μετρημένα. Προσωπικές φάσεις φυσικά παίρνει με όπλο του το τζαμπ σουτ μετά από ντρίμπλα που το κάνουν μετρημένοι στα δάχτυλα πια.

      Στη Σιένα (ο Τζιμ που παρακολουθεί την ομάδα θα ξέρει πολύ καλύτερα) ο Ζήσης έπαιζε 15 πολύτιμα λεπτά "γεμάτα" από άποψη προσφοράς και αποτελούσε το πιο ψύχραιμο μπασκετικό αντίβαρο του ΜακΚάλεμπ. Άν παίξει περισσότερο θα ανέβουν και οι αριθμοί του, για 15 λεπτά 5-6 πόντοι είναι μια χαρά συγκομιδή. Στη Μπιλμπάο η διαφορά έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται.

      Δε λέω πως είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον Ούκιτς ή καταλληλότερος για τον ΠΑΟ, απλά η πλήρης απαξίωση μου φαίνεται εντελώς άδικη και υπερβολική.

      Διαγραφή
    3. Καλώς τον φίλο μου.. Δεν σκιαγραφείς καλά τον Ζήση. Βασικά απέχεις πολύ.. Κατά τη δική μου -πάντα- γνώμη όταν δίνεις 800 στον Ούκιτς και μπορείς με 500-600 να πάρεις τον Ζήση είσαι Κόπανος.. Φυσικά μπορείς να πάρεις και τους δύο, είναι πολύ διαφορετικοί παίκτες. Εξαρτάται τι θες να παίξεις. Στο μισό γήπεδο δεν υπάρχει σύγκριση. Από την άλλη για να τα λέμε όλα σίγουρα οι πράσινοι χρειάζονταν έναν σπινταριστό γκαρντ με ταχύτητα δίπλα στον Διαμαντίδη.

      Διαγραφή
    4. @Panago συμφωνώ απόλυτα. Και έχει και δεξί ντράιβ εξαιρετικό, σε πάει καροτσάκι μέχρι μέσα..

      Διαγραφή
    5. i see what you did there Jim με τον Κοπανο...χαχαχα....καλο....(περαν της πλακας παντως διαφωνο μαζι σου για Ζηση-Ρακοβιτς.Poor men Law-Dorsey ειναι και δεν μου αρεσουν αυτοι οι 2.Ενταξει ο Dorsey ειναι αμυντικαρα αλλα δεν μου αρεσουν παικτικα).Θα προτιμουσα Τζαμον Γκορντον στα 25 πρωην της ΤΣΣΚΑ που τον θεωρω ΠΑΙΧΤΑΡΑ παρα Ουκιτς.Ευελπιστω σε καλυτερα παιχνιδια του παντως.

      Διαγραφή
    6. Καλα για να σε καταλαβει καποιος ρε JΙΜ πρεπει να ναι στο μυαλο σου.Ποιος εχει "δεξι ντραιβ"???ποιος ειναι ο "σπινταριστος γκαρντ με ταχυτητα διπλα στον ΔΔ" ο Ζησης η ο Ουκιτς,καντο μας εξπλειν πλισσσσσ!!!!

      Διαγραφή
    7. Εννοείτε ότι ο Παο έπρπεπε να χτυπήσει τον Ζήση. Όπως κι ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια.
      Έλληνας παίκτης, σε καλή ηλικία, με εμπειρίες και χαρακτήρα. Τον παίρνεις και λες και ευχαριστώ.
      Το τελευταίο στοιχείων αυτών που ανέφερα, ο χαρακτήρας, είναι αυτό που τον κάνει για μένα θετικότερο από ότι ο Ούκιτς. Το παλικάρι αντικειμενικά δε μασάει ποτέ. Μόνο σίδερα, με την άμυνα που παίζει.

      Σαφώς άλλο στυλ παιχνιδιού. Θα χωρούσανε και οι δυο.
      Μάλλον ως αντι-Κίτσεν, που θα έδινε και τη δυνατόητα στο παο να πάρει και έναν πλάγιο σκόρερ αμερικάνο.

      Διαγραφή
    8. Εννοούσα ότι ο Ζήσης εκτός του σουτ από μέση απόσταση έχει και πολύ καλό δεξί ντράιβ. Ο Παναθηναϊκός πάντως χρειαζόταν έναν σπινταριστό γκαρντ δίπλα στον Διαμαντίδη με τα πόδια δηλ. του Ούκιτς

      Διαγραφή
  16. Καλημερα , πολυ ωραιο το αρθρο σου για ακομα μια φορα , ελπιζω να το καθιερωσεις ωστε να υπαρχει καλυτερη ενημερωση του μπασκετικου κοινου για τα ευρωπαικα πρωταθληματα. Κατι λιγο ασχετο, εχεις δει καθολου αγωνες απο την pre-season των Ροκετς , αν ναι ποια η αποψη σου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kalou 11 φιλε οντας απο τους λιγους που ξενιχτουν για να δουν αγωνες της πρε σιζον εχω δει ολα τα φιλικα των ροκετς...τα συμπερασματα μου αν και ειναι νωρις ακομα ειναι πως η ομαδα αυτη εχει ως απολυτο ταβανι την εισοδο στα πλειοφ...ο λιν μεχρι ωρας κακιστος με 5-6 ποντους μ.ο και 4 ασιστ και λαθη,μπορει να φταιει το γονατο του αλλα δειχνει πως αρχιζει να ξεφουσκωνει.....ευχαριστη εκπληξη ο ασικ ο οποιος ειναι μαχητικος και δειχνει πως μπορει να εχει καλη εξελιξη,ο μαρτιν αρκετα καλος,ο λιθουανος ο μοντεγιουνας ειναι αρκετα εξελιξιμος και θα παρει χρονο συμετοχης,ο λαμπ απο το ντραφτ αρκετα καλος και δραστηριος.....και μια προβλεψη για αυτους...
      34-48
      10θεση στην δυση
      jimara δεν ξερω αν συμφωνεις???

      undertaker 13

      Διαγραφή
    2. σ'ευχαριστω για την απαντηση (εισαι ροκετς ή απλα παρακολουθεις ?) , εγω μονο το αγωνα με τους Σπερς ειχα δει , τους αλλους απλα στιγμιοτυπα για να δουμε σημερα με γκριζλις . Για τον Λιν νομιζω οτι του ασκητε αδικη κριτικη , τουλαχιστον με τους σπερς που ειδα αμυντικα ηταν καλος απεναντι στον παρκερ και επιθετικα η αμυνα των σπερς εκλεινε παρα πολυ καλα πανω του , επισης και οι υπολοιποι(οι νεοι) δεν ηταν πολυ καλοι, πιστευω θα ανεβει γιατι και τα υπολοιπα pg δεν εχουν και τρομερες εμφανισεις. πιστευω με πενταδα ΛΙΝ-ΜΑΡΤΙΝ-ΠΑΡΣΟΝΣ-ΠΑΤΕΡΣΟΝ Ή ΤΖΟΟΥΝΣ ΚΑΙ ΑΣΙΚ θα ειναι καλη αλλα μου φαινεται ψηλα η 10ή θεση . Στα αλλα για τους παιχτες συμφωνω μαζι σου.

      Διαγραφή
    3. kalou 11 οχι φιλε μου δεν υποστηριζω ροκετς απλα οι παλιες αγαπες δεν ξεχνιουνται(εποχες του χακιμ ολαζουον και πιο προσφατα του τρεισι μακγρειντι)βασικα νικς υποστηριζω..απλως ξενυχτωντας εβλεπα και τους αγωνες τους,τεσπα κοιταξε ο λιν πιτευω δεν ειναι τοσο κακος οπως τον παρουσιαζουν καποιοι μα ουτε τοσο καλος οσο τον περιγραφουν αλλοι..αν δεις τα στατιστικα αλλα και την εικονα του με τους χορνετς θα δεις ειχε 1/10 σουτ και 3 λαθη σε καμποσα λεπτα συμετοχης.δεν πιστευω πως ειναι αμπαλος αλλα ειναι απλως ενας καλος παικτης....προβλεπω πως θα κανει μια χρονια με μεσους ορους 16,5ποντους μ.ο,7 ασιστ μ.ο,6 λαθη μ.ο......δηλαδη μια καλη χρονια ομως σε μια ομαδα της οποιας θα ειναι ο απολυτος πρωταγωνιστης......το ειπα και πριν ο ασικ με εξεπληξε ευχαριστα,ηταν αρκετα καλος σε ολα....δεν ξερω αν συμφωνεις???
      undertaker13

      Διαγραφή
    4. καλες εποχες , εγω φυσικα προλαβα μονο εποχη ΓΙΑΟ-ΜΑΓΚΡΕΙΝΤΙ αλλα εχω δει πολλα στιγμιοτυπα απο τον Ολαζουον . Μακαρι , αν κανει τετοια νουμερα , θα ειναι πολυ καλος , η ομαδα ακομα δεν εχει συνοχη , ειδικα νομιζω οι ρουκις στην αμυνα δεν ξερουν που πατανε και που βρισκονται , επισης στο 5 εγω θα εδιαχνα τον Σμιθ και θα επερνα καποιο αλλο vet center , o eddie curry με τους σπερς ηταν καλος . Οσο για τον Ομερ ασικ πραγματικα πολυ καλος μου αρεσει πολυ , μαζι με τον Λιν θα παιξουν καλα το Πικ εν ρολ , επισης ειναι και καλος πασερ . ΝΙΚΣ εε ?? ο Νοβακ δικο μας παιδι τρομερο σουτ μαζι με τον Μπαντινγκερ , και ελπιζω να εξελιχθει και ο Παρσον στο σουτ του , εχουμε βγαλει καλους spot σουτερ(αν το λεω καλα) , αν και για τον Παρσον ελπιζω να γινει κατι παραπανω.

      Διαγραφή
    5. και εγω την εποχη μαγκρειντι-γιαο εχω προλαβει απλως καποιες σπιν μουβς του χακιμ ειναι ακομα αξιομνημονευτες..ο λιν με τον ασικ θα ταιριαξουν με τον καιρο και θα εξελιχθουν μαζι....πραγματι τον νοβακ τον θελατε πισω το καλοκαιρι αλλα ευτυχως δεν μας τον πηρατε και αυτον...(σποτ σουτερ σωστα το λες)του χρονου θα εχουν πολυ χωρο στο σαλαρι καπ οποτε με αυτο το νεανικο ροστερ και με καποιες πινελιες εμπειρων παικτων μπορουν να πανε καλυτερα,αρκει στα πρωτα ασχημα παιχνιδια του λιν να μην υπαρχει γκρινια.....α οσο για αποψε δεν νομιζω να αξιζει το ξενυχτι-ο λιν μαλλον δεν παιζει-αλλα και το θεαμα δεν το κοβω να ειναι εντυπωσιακο....
      undertaker 13

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα στα παιδιά. Άντε να ζεσταινόμαστε με το ΝΒΑ σιγά σιγά. Οι Ρόκετς πλήρωσαν υπεραξίες φέτος. Εκτιμώ ότι οι Λιν-Ασικ μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά αλλά αν μη τι άλλο τα χρήματα που δόθηκαν ήταν υπερβολικά. Το άλλο χοντρό ήταν η αποδέσμευση του Σόλα, στο κυνήγι του Χάουαρντ. Αλήθεια πόσο το πίστευαν ότι ο ψηλός θα πήγαινε στη ΝASA? Η ομάδα έχει ταλέντο, βρίσκεται σε μεταβατική χρονιά όμως και δεν θα είναι εύκολο να κοιτάξει ψηλά. Πολύ σημαντικό το πόσα ματς θα παίξουν μαζί στο παρκέ οι Λιν-Μάρτιν (εξαιρετικό δίδυμο) που είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

      Διαγραφή
    7. Αν σε ξαναπετυχω και εχεις δει κανα αγωνα , θα σε ρωτησω αποψη . Παντως και μετα τον αγωνα με τους σπερς που ηταν και pre-season εφαγε πολυ κριτικη στα φαν-σαιτ των ροκετς , φυσικα μετα ηρεμισαν τα πραγματα . Το θεμα ειναι να μην παρουμε ΠΑΛΙ το νουμερο 14 στα ντραφτ ελεος . Σ'ευχαριστω για την συζητηση.

      Διαγραφή
    8. JIM , Τα 8μ για ενα βασικο pg στο NBA δεν ειναι νομιζω οτι ειναι πολλα (ειδικα αν σκεφτεις οτι ο καλντερον παιρνει 10) , οσον αφορα τον Σκολα και εγω στεναχωρεθηκα που εφυγε αλλα εχουμε πολλους power forward .

      Διαγραφή
    9. Δεν είναι έτσι Kalou.. Ο Καλντερόν έχει παίξει πολύ μπάσκετ στη λίγκα για να πάρει αυτά τα λεφτά. Ο Λιν έπαιξε 20 ματς..

      Διαγραφή
    10. τιποτα bro οποτε θελεις να ρωτησεις κατι για παιχνιδια των ροκετς(κακια συνηθεια το ξενυχτι δεν κοβεται ευκολα)ρωτα ελευθερα ακομα και αν δεν εχω γραψει σε καποιο ποστ...παρακολουθω πολυ συχνα τα ποστ στο μπλογκ και θα σου απαντησω....α θα σου πω και εντυπωσεις για τον αγωνα με το μεμφις(θα το δω)οποτε μη δισtασεις...οκ?τα λεμε
      undertaker13

      Διαγραφή
    11. επειδή είδα ενδιαφέρον για το ΝΒΑ, ρίξτε μια ματιά και εδώ, είναι εξειδικευμένο http://theweakside.net/
      (να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω την ελάχιστη σχέση με το theweakside.net και το δημιουργό του)

      Διαγραφή
    12. εχεις δικιο αλλα θα ειναι λογικα αναπληρωματικος του λοουρι (αν δεν τραυματιστει) , και επισης μπορει(ο ΛΙΝ) να μην εχει δειξει την αξια του σε βαθος χρονου αλλα απο την μια εδειξε καλα δειγματα και απο την αλλη ηταν ενα πολυ καλο trick(απο τον ΜOREY) ωστε να τον παρουμε απο τους Νικς . Αν δεν εδινε τοσα χρηματα (δεν τα θεωρω υπερβολικα , απλα περισσοτερα απο οσα θα επρεπε) , και δεν ερχονταν με ποιους θα επεζε(θα κινηγαγε να παρει τον brooks)??

      Διαγραφή
    13. παιδια τα 5 εκατομμυρια που θα παρει ο λιν τα πρωτα δυο χρονια δεν ειναι ιδιαιτερα πολλα,αφου εξαργυρωνει την linsanity και τα λεφτα που θα αποφερει μεσω της asian commiunity στους ροκετς αλλα τα 15 στον 3ο χρονο του συμβολαιου ειναι υπερβολικα.....
      undertaker 13

      Διαγραφή
    14. undertaker 13 , περιμενω αυριο να μου πεις χαχαχα σ'ευχαριστω για ολα . ΠΑΝΤΩΣ ,απο ο'τι ξερω 15 εκατ. θα πληρωναν οι ΝΙΚΣ τον δευτερο χρονο , εμεις θα τα δινουμε 8/8/8 νομιζω κατι τετοιο ειχα διαβασει

      Διαγραφή
    15. οχι φιλε μου οι νικς θα τα εδιναν 8/8/8 και επειδη θα ισοφαριζαν την προσφορα των ροκετς,οι ροκετς αλλαξαν τους ορους της συμφωνιας σε 5/5/15 ετσι ωστε να δυσκολεψουν την αποφαση των νικς.αν οι νικς ισοφαριζαν την προσφορα το 2014-2015 θα πληρωναν φορο πολυτελειας 40μυρια(εχουν ηδη ξεπερασει τα ορια)..οκ χαχα θα γραψω εντυπωσεις αυριο σ'αυτο η σε καποιο νεο ποστ αν εχει ανεβασει ο jim...
      undertaker13

      Διαγραφή
    16. http://www.hoopsworld.com/houston-rockets-team-salary
      δεν ξερω αν μπορω να βαλω λινκ

      Διαγραφή
    17. http://www.gazzetta.gr/nba/article/309248-karmelo-asteia-i-protasi-gia-lin
      μπορει να κανω εγω λαθος....τεσπα jim μηπως εσυ ξερεις???
      τα λεμε μαγκες
      undertaker 13

      Διαγραφή
    18. Είχε γίνει θέμα. Οι Νικς έβγαλαν προς τα έξω ότι θα μάτσαραν κάθε πρόταση για τον Λιν αλλά τελικά οι Ρόκετς ανέβηκαν ψηλά για να διασφαλίσουν τον παίκτη. Ο Μέλο είχε δηλώσει ότι τα λεφτά είναι τρελά για τον πρώην συμπαίκτη του και παρότι θα τον ήθελε δίπλα του καλώς η διοίκηση δεν ακολούθησε.

      Διαγραφή
    19. kalou 11
      σημερα το ροκετς-μεμφις ηταν ωραιο ματσακι με διaκυμανσεις και με αρωμα regural season....συμπερασματικα,ο λιν οργανωσε αρκετα καλα το παιχνιδι,εδωσε 12 ασιστ,δεν εκανε πολλα λαθη....πρεπει να βελτιωσει ομως το σουτ του και τις βολες...ο μαρτιν πολυ καλος σε ολους τους τομεις 8/11 σουτ απο τα οποια 4/5 ηταν τριποντα,κερδισε πολλες μαχες(καλο διδυμο με λιν)..ο ασικ για αλλη μια φορα πολυ ουσιαστικος επιθετικα,καλος αμυντικα,μαζεψε και 11 σκουπιδια....ο πατερσον μου αρεσε πολυ,επαιξε εξυπνa,δεν πηρε τραβηγμενες ενεργειες επιθετικα,ουσιαστικοτατος.....ο νταγλας το εχω ξαναπει ειναι streaky,αν βαλει το πρωτο σουτ θα βαλει και τα υπολειπα,μπορει να δωσει λυσεις...το ιδιο ισχυει και για τον ντελφινο ο οποιος ομως ειναι πιο εμπειρος και μπορει να βοηθησει ουσιαστικα........τελος γενικα σημερα οι ροκεtς εδειξαν καλα δειγματα γραφης,επαιξαν αμυνα και επιθετικα ηταν ουσιαστικοι..................
      undertaker13

      Διαγραφή
    20. σε ευχαριστω πολυ , εγω οτι μπορεσα ειδα απο βιντεακια στο youtube αν και πρεπει να εχασα γυρω στα 8 λεπτα καθαρου χρονου σιγουρα. Ο Λιν και τα δυο σουτ που εβαλε , γαμωτο εκανε κινητο σκριν ο Ασικ και δεν μετρησαν . Οσον αφορα τον Ασικ τα 6 φαουλ που εκανε , ηταν λαθοι ή δεν μπορουσε να κανει αλλιως ? Ο Τ.Τζοουνς μου αρεσε πολυ , ο Λαμπ ρε γαμωτο δεν ... ακομα .Παντως η ομαδα επαιξε σχετικα καλα . Και παλι σ'ευχαριστω για τον κοπο που εκανες να μου απαντησεις.

      Διαγραφή
    21. τα 6 φαουλ του ασικ ηταν περισσοτερo ατσαλα παρα ηθελημενα....εκανε 2 η 3 επιθετικα αν θυμαμαι καλα με κινητο σκριν,τα υπολειπα ηταν αμυντικα......πραγματι ο τζοουνς επαιξε καλα και δεν εκβιασε προσπαθειες...α και μια ειδηση τελευταιας στιγμης οι σελτικς εκλεισαν μπαρμποσα...jim την γνωμη σου....
      undertaker13

      Διαγραφή
    22. Άφησαν δύο πλάγιους, τον Τζαμάρ Σμιθ και τον Κρίστμας και πήραν έναν σαφώς πιό έτοιμο και έμπειρο παίκτη. Ζαριά είναι ο Βραζιλιάνος..

      Διαγραφή
  17. έκοψαν κρίστμας οι σέλτικς. τζίμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τον πάρουμε στο Hoopfellas για αναλυτή τώρα που είναι άνεργος..

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Θα του κάνω μια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί..

      Διαγραφή
    3. Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια....Φερτε τον Χριστουγεννα γρηγορα...Θα βελτιωθει και ο κουζινας διπλα του...

      Διαγραφή
    4. Νομιζω διπλα σε μια κουζινα ταιριαζει κ ο χριστουγεννας.
      Παντως ελεινε πολλα προβληματα αν ερχοταν.αλλα χλωμο

      Διαγραφή
  18. Αποδεσμευτηκε ο Κριστμας και υπαρχει και πιθανοτητα να αποδεσμευτει και ο Μικα Νταους μακαρι να ερθουν να παιξουν στην Ελλαδα.

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ειδα χτες Μινεσοτα-Χαιφα.πολλα με λιγα.παντως μεχρι καποια στιγμη πηγαιναν μαζι μεχρι να βαλει ο Αντελμαν ολους τους βασικους μαζι(εκτος Ρουμπιο).ο Καλαθης καλος με 17π. και 10ρ.
    σαν τριαρι πισω απο τον Μασιουλις ηταν μια χαρα.η Χαιφα εβγαζε πολλα συστηματα για παρτη του και αυτος σουταρε αβερτα.πιστευω οτι εχει στοιχεια να εξελιχθει,ειδικα σε μια ομαδα που θα εχει ελευθερια κινησεων.πολλοι τον εχουν υποτιμησει και φτασαμε μεχρι το σημειο να τον θελει για παρεα ο αλλος ο Καλαθης στην Κουμπαν.ευτυχως που δεν πηγε και μπορει να εσωσε την καριερα του.η Μινεσοτα με Ρουμπιο θα ειναι 30% καλυτερη οπως και ολες οι ομαδες που εχει αγωνιστει(Μπαρτσελονα,εθνικη Ισπανιας).χαιρομαι για τον Ροι και αναρωτιεμαι μηπως ηταν μουφα η αποχωρηση του απο το μπασκετ,μηπως απειληθηκε, για να γλιτωσουν οι Πορτλαντ το υπολοιπο συμβολαιο.περιεργη ομαδα το Πορτλαντ.
    κατι τελευταιο Jim.
    κατα τη γνωμη μου μη μπλεξεις με τη κουβαδομηχανη το στοιχημα εδω στο μπλογκ.θα το χαλασεις.μπορει να μας στελνεις ταμειο για 2 συνεχομενες εβδομαδες και την τριτη να χασεις για 1 ποντο την Μπαρτσελονα.δηλαδη αντι να κερδισει με 10 κερδισε με 9 και θα πρεπει να απαντας σε καθε περιεργο που εχει θεμα γενικα.οποιος φιλος θελει ας δινει τα προγνωστικα του αλλα εσυ κατα τη γνωμη μου πρεπει να μιλας καθαρα μπασκετικα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΜΕ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΒΡΗΚΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟ ΝΒΑ;;ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΤΗ ΡΑΚΕΤΑ-ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΤΑΝ-ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΡΑΚΕΤΑ-ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΜΕ 1 ΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ(8 ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΚΑ ΕΥΡΩ)-ΛΙΓΑ ΣΧΕΙΚΑ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΥΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΛΟΡΜΠΕΚ ΠΑΙΡΝΕΙ 2 ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ!! ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=111585&Itemid=98 jim για να έχει αρχίσει ο Κόγκας να ανεβάζει άρθρα σου στο basketblog πρέπει να είσαι πολύ καλός φίλε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα ποιός είμαι τελοσπάντων..?

    Υ.Γ. Εδώ και δύο χρόνια γίνεται αυτό περίπου.. Έχουμε καλή σχέση με τον Γιώργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυριο θα πλακωσουν τα τηλεφωνα στον Κογκα να τον ρωτανε ποιος εισαι...

      Διαγραφή
  23. Ο Βάσκεθ με τη Μάλαγα, πάει τόσο άσχημα όσο δείχνουν τα στατιστικά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρασελ Ρομπινσον,ε?τι μου θυμισες τωρα...τελικος 2008,Αλαμοντομ:Κανσας-Μεμφις. 5αδα Κανσας:Μαριο Τσαλμερς,Ρασελ Ρομπινσον,Μπραντον Ρας,Νταρελ Αρθρουρ,Νταρνελ Τζακσον(παγκος Σερον Κολινς,Κοουλ Ολντριτς, Σασα Καουν!)
    5αδα Μεμφις:Ντερεκ Ροουζ,Αντονιο Αντερσον,Κρις Νταγκλας Ρομπερτς,Ρομπερτ Ντοζιερ και...εγω! ο πουστης ο Τσαλμερς μας ισοφαρισε με 3ποντο στο τελος και το πηραν στην παραταση!ο Καλιπαρι κοιμηθηκε στο τελος κι απο τοτε λεω σε ολους πως μονο καλος ρεκρουιτερ ειναι και τιποτε αλλο.Ρωτηστε και τα παιδια του Αγιου Δομινικου να σας πουν.Εκτος των αλλων,το Μεμφις εχει...διαγραφει απο τη σεζον αυτη λογω παρανομης συμμετοχης του Ροουζ στην ομαδα γιατι στο SAT τεστ ειχε παρει κουλουρι.Κι ετσι κι εγω ειπα να ερθω κατα Ευρωπη μερια να παρω καμια κουπα γιατι στο κολλεγιο ατυχησα.
    Ευχαριστω για τις αναμνησεις Jim! Love,Joey Dorsey.
    και για την αντιγραφη,Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τους καλύτερους τελικούς.. Ο Τσάλμερς πολλά guts. Το θυμάμαι σαν χθες.. Αυτοκτόνησε το Μέμφις.

      Διαγραφή
  25. Ο Repesa τα χωσε χοντρα στον Gist ,οτι παιζει για τους αριθμους του και οχι για την ομαδα,με τις φημες να λενε οτι υπαρχει και ενδεχομενο απομακρυνσης.Τι λες Jim?Αν ειχαμε τον Gist back on the menu,δεν θα ηταν πειρασμος για αντι-Armstrong?

    ΥΓ1.Ο Ζησης ειναι κουμπαρος και κολλητος του Σπανουλη.Νομιζω οτι γι΄αυτο δεν εγινε κινηση απο τον Παναθηναϊκό.
    ΥΓ2.Ο Ρακοβιτς ειναι μια συμπαθητικη λυση,αλλα για μενα οχι η ιδανικη.
    ΥΓ3.Ο Deon Thompson αρχισε εντυπωσιακα την Euroleague,με την Alba.Κριμα που εχει ατζεντη τον Λωτσο και ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να τον δουμε στον Παναθηναϊκό.
    ΥΓ4.Ο Christmas οσο μπορει να ενδιαφερει τον Παναθηναϊκό αλλο τοσο και περισσοτερο μπορει να ενδιαφερει και τον Ολυμπιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη πλησιαζει και το ντερμπυ,οσοι θελουν να παρουν μια πρωτη γευση της κοντρας Dorsey - Lasme το παρακατω link εχει ολο τον περσινο αγωνα Kaja - Obradoiro

      http://www.youtube.com/watch?v=Jt1kNapJjzE&feature=related

      Διαγραφή
    2. O μόνος που μπορεί να σταματήσει την καλαθομηχανή Dorsey είναι ο Armstrong.

      Διαγραφή
    3. Για Γκιστ.. Δε νομίζω ότι είναι που ταιριάζει στον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
    4. Γκιστ,αλλη μια μετριοτητα που για καποιους λογους στην γενικη φετινη φτωχια τον ανεβασαμε πολυ εδω στην Ελλαδα...Δεν εκανε τιποτα σπουδαιο πουθενα..Τοσο απλα..Εχει προσοντα,αλλα...κατι δεν παει καλα..

      Διαγραφή
  26. jim αν μπορεις γραψε στο blog με ποιον τροπο μεσω ιντερνετ μπορουμε να δουμε nbaκαι ποιο το κοστος....
    stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα stone.. Streaming από διάφορες σελίδες (σχεδόν όλα τα ματς υπάρχουν) ή ΝΒΑ pass. Mπές ΝΒΑ.com και διάβασε. Ή τους κατεβάζεις από το Davka την επόμενη ημέρα..

      Διαγραφή
  27. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κινηθεί για Christmas. Θα αλλάξει πολύ ένα μέχρι τώρα επιτυχημένο rotation. Επίσης είναι ένας καλός παίκτης που όμως δεν μπορείς να πεις με ασφάλεια ότι μπορεί να σε αλλάξει επίπεδο. Τη θέση ξένου πρέπει να την κρατήσει σε περίπτωση που χρειαστεί ψηλό που να ποστάρει.

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία ελληνική ομάδα δεν ψάχνεται αυτή τη στιγμή. Τα ρόστερ άλλωστε είναι κλεισμένα κ τώρα βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα. Ο Κρίστμας θα μπορούσε να πάρει ένα καλό συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα πρίν δεχτεί το μη εγγυημένο των Σέλτικς. Τώρα ή θα περιμένει ή θα υπογράψει άμεσα σε μια ομάδα όχι τοπ επιπέδου.

      Διαγραφή
  28. Όποιος πάρει τον Christmas θα έχει κάθε μέρα Christmas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. τζιμ η σιένα πήρε τον όρτνερ?φεύγει κανείς?απρόοπτη κίνηση από το πουθενά!
    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως.. Υπάρχει θέμα με τον Έζε, στο γόνατο (δεν παίζει σήμερα). Ο Όρτνερ έχει καλό όνομα στην Ιταλία. Γρήγορος, αλτικός, με παιχνίδι ψηλά, καλό σουτ από μέση απόσταση. Δεν είναι όμως αυτό που ήθελε η Σιένα. Για μια ομάδα που θέλει να κοιτά τουλάχιστον το τοπ-16 είναι ο Όρτνερ είναι συμπληρωματικός παίκτης. Καλός μεν, συμπληρωματικός δε. Για να δούμε τον Κασούν..

      Διαγραφή
    2. δεν έχει βρεί χημεία στη γραμμή ψηλών η σιένα τζιμ ακόμα
      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  30. Οι Κασούν-Εζε ήρθαν σε κακή φυσική κατάσταση και ο Κανγκούρ είναι σοφτ. Υπάρχει αμυντικό θέμα. Σίγουρα λείπει η σκληράδα του Στόουνρουκ και η ποιότητα του Λαβρίνοβιτς. Η Σιένα ήθελε έναν αθλητικό φόργουορντ-σέντερ αυτή τη στιγμή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βλέποντας το ματς της Λιέτουβος με την Μπαρτσελόνα βλέπω πως ο Πασκουάλ έχει πολύ δουλειά μπροστά του.Η μπαρτσελόνα στο α δεκάλεπτο πόσταρε συνεχώς τον Λόρμπεκ και τον Τόμιτς ενώ σαν εναλλακτική υπήρχε ο Μάικλ στην περιφέρεια.Στο β δεκάλεπτο που μπήκε ο Ναβάρο η μπάλα πέρναγε συνεχώς από τα χέρια του όπου ή εκτελούσε ή έπαιζε με τον Τζαβάι.Έπαιξε πολύ κακή άμυνα και το σκορ είναι πολύ χαμηλό για αυτό το επίπεδο.Δεν μου άρεσε πολύ η μπαρτσα μιας και ακολουθεί ένα στυλ μπάσκετ που δεν είναι στο dna της.Η Λιέτουβος πολύ σοβαρή για 2 σερί παιχνίδι απέναντι σε πολύ δυνατό αντίπαλο.
    Είμαι αισιόδοξος για σήμερα.Πιστεύω πως η ομάδα θα πάει πολύ καλά και θα έρθει η 1η νίκη που θα έχει διπλή σημασία μιας και αφήνεις την Καντού στο 0-2(νίκες).zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. jim 24 ποντους και 8 ριμπαουντ ο δικος σου,ο Ντιον Τομπσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος που χαλαει κοσμο ειναι το bad boy του Detroit,ο Dashaun Wood.Σε 25 λεπτα συμμετοχης ειχε 19 ποντους ,με εξαιρετικα ποσοστα,3 rebounds,1 κλεψιμο και 1 assist,χωρις κανενα λαθος,με αξιολογηση 25...Παικταρας!

      Διαγραφή
  33. Σπουδαία νίκη έστω και στο τέλος.Συνεχίζουμε.Μεγάλος Πάνκο όταν έπρεπε απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε για το διπλό και μόνο στο ΟΑΚΑ.

    MANU CHAO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτός ο Αριγκατόρι ή όπως λέγεται παικταράς μεγάλος. Μεγάλος ζημιάρης. Αυτόν και τον Tuyus ζήλεψα από την Καντού. Αλέφας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πρέπει να τους είχε βάλει ο Τζιμ στους 10 παίκτες για να παρακολουθήσουμε και τον Γουντς και τον Ιταλό.Νομίζω δε θυμάμαι καλά.

    MANU CHAO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μεγάλη νίκη σήμερα αν και δύσκολα απέναντι σε μια σκληρή ομάδα.Εκεί που πηγαίναμε να ξεφύγουμε,κάτι συνέβαινε και μας πλησίαζε(πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους).Το κακό είναι ότι δεν κρατήσαμε μεγάλη διαφορά στο σκορ και μπορεί στο δεύτερο ματς στο Καντού να την καλύψουν.
    Ο Ούκιτς προσπαθεί να βοηθήσει αλλά στο τέλος,τα έκανε μαντάρα.Ο Άρμστρονγκ με ακόμα μια τραγική εμφάνιση,θεωρώ πως θα αποχωρήσει σύντομα..Πολύ καλή η συνεισφορά των Πάνκο,Τσαρτσαρή(μακάρι να μείνει υγειής και να συνεχίσει έτσι).Ακόμα ένα καλό παιχνίδι από τον Σόφο που έχει βελτιωθεί υπερβολικά στις βολές και αποτελεί την κολώνα του παο στην επίθεση(με τα καλά του και τα κακά του).Για τον Λάσμε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί έχει 1 βδομάδα στην Ελλάδα και προέρχεται και από τραυματισμό.Zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ρε τζιμμ οντως τι εκανε αυτος ο τομπσον?ταμαμ αντι του στρονγκ θα ηταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναικό απόψε. Δεν θέλω να σταθώ στην απόδοση του κάθε παίκτη, αλλα την ομάδα ώς σύνολο. Είναι φανερό οτι η ομάδα θέλει πολύ δουλειά, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι όμως στο σωστό δρόμο. Η έλλειψη ομοιογένειας ειναι φανερή, και θα χρειαστή χρόνος. Ο Παναθηναικός μεχρι τώρα δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του, και μερικές φορές χάνουνε την συγκέντρωση του. Το αποτέλεσμα ειναι αυτο που μετράει.Ας δούμε τωρα τι θα γίνει την Δευτέρα στο ντέρμπι.
    Υ.Γ: Ειναι η πρώτη φορά που αφήνω σχόλιο στο μπλόγκ. Τζίμ, κάνεις φοβερή δουλεια! Σ'ευχαριστούμε....
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Σίμο, να'σαι καλά.. Έτσι είναι.. Υπομονή. Μόλις ανέβασα τη σχετική ανάρτηση και πάω να ψοφήσω γιατί σε λιγότερο από 5 ώρες έχει εγερτήριο..

      Διαγραφή