Athlenda

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Euroleague power rankings (1)




      

      Μυρίζει Ευρωλίγκα πλέον και το Hoopfellas σας παραδίδει τα πρώτα power rankings της σεζόν..


       
       Όσο το δυνατόν πιό αντικειμενικά φτιαγμένα, με βάση την καλοκαιρινή δουλειά και τις πρώτες εικόνες.. Φυσικά τα πρώτα power rankings είναι τα μόνα που δεν λένε κάτι "χειροπιαστό" καθώς βγαίνουν με βάση "πρόχειρα συμπεράσματα" και όχι ντοκουμέντα.. Όπως και πέρυσι θα βγάζουμε την συγκεκριμένη λίστα συχνά μέσα στη σεζόν.. Για να δούμε από που ξεκινούν οι 24 ομάδες την φετινή χρονιά..



1.       ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:  Η Ρεάλ είναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία, με              ταχύτητα ανάπτυξης και εκτέλεσης, ασύλληπτη για Ευρωπαϊκή ομάδα. Ομοιογένεια, βάθος και συνοχή. Η team to watch της φετινής διοργάνωσης, έχει ότι χρειάζεται για να φτάσει μέχρι τέλος. Το ταξίδι στο Αμέρικα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν μάλλον «πατάτα»..


2.       ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Η επιστροφή του Μεσίνα άλλαξε το κλίμα. Το ρόστερ είναι αρκετά καλό και όσο περνά ο καιρός οι Ρώσοι θα ξεχωρίζουν, ειδικά όταν σταθεροποιήσουν σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα της άμυνας τους. Γίνεται πολύ δουλειά με τον Τεόντοσιτς στο κομμάτι των αποφάσεων (κομμένα τα χειρόφρενα  λιγότερα σουτ, πολύ λίγα λάθη). Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και καλοί προπονητές ανταγωνιστικών ομάδων μοιάζουν με γατάκια απέναντι στον Μεσίνα, γι’αυτό και η ΤΣΣΚΑ είναι λίγο πριν την εκκίνηση το κλάμπ που θεωρητικά συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για το Λονδίνο.



3.       ΦΕΝΕΡ: Τεράστια επένδυση που πλέον βασίζεται σε πιο σταθερά θεμέλια.  Έχει την ποιότητα και τον προπονητή να κοιτάξει ψηλά φέτος. Ακόμα είναι λίγο πίσω στο κομμάτι «συνοχή», θα κάνει και γκέλες στο ξεκίνημα. Μερικά από τα βαριά χαρτιά της έχουν βεβαρημένο ιστορικό τραυματισμών, παράγοντας που μπορεί να αποβεί καθοριστικός μέσα στη σεζόν.  H διοίκηση έχει δώσει το πράσινο φώς για οποιαδήποτε προσθαφαίρεση χρειαστεί..


4.       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπαίνει ως πρωταθλητής Ευρώπης για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και τουλάχιστον στο ξεκίνημα θα αποτελεί την team to win στο θεσμό, καθώς όλοι θα θυμούνται το περυσινό αήττητο προφίλ της άνοιξης. Το ρόστερ είναι εξαιρετικό, με μεγάλη συνοχή και αυτοματισμούς. Ερωτηματικό παραμένει εάν ο –διαβασμένος και με σωστό προγραμματισμό-Γιώργος Μπαρτζώκας θα δώσει λύσεις στο coaching στις δύσκολες βραδιές του χειμώνα..


5.       ΕΦΕΣ: Από την Αναντολού λείπει το winning spirit τα τελευταία χρόνια και αυτό προσπαθεί να περάσει στο DNA της ομάδας ο Μαχμούντι. Πολύ καλό το ρόστερ. Αν φτάσει στο αμυντικό επίπεδο της Γαλατά μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη ομάδα της Τουρκίας.

6.       ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Tα γράψαμε, είδατε και το ξεκίνημα.. Ο Πασκουάλ κατάλαβε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και σωστά προσπαθεί να τσιμπήσει τον Αγιόν ενώ ακούγεται ότι θα διαφοροποιήσει το ροτέησιον της Μπαρτσελόνα. Θα το ξαναπώ.. Χωρίς τον Ναβάρο σε φούλ φόρμα το καμάρι της Καταλονίας δεν φοβίζει. Υστερεί σε αθλητικά προσόντα και δείχνει παρωχημένη με την εμμονή του προπονητή της να παίξει αποκλειστικά σχεδόν στο μισό γήπεδο.


-           ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Εδώ γελάνε. Η Αρμάνι έχει σίγουρα ένα από τα καλύτερα ρόστερ της λίγκας , εξοπλισμένο με όλα τα εφόδια για να παίξει σύγχρονο μπάσκετ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί τούτου. Ο Σκαριόλο μπορεί να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο? Αφήστε μας να διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο Αρμάνι τόσο καλύτερα..


8.  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Mε ή χωρίς τον Ομπράντοβιτς οι πράσινοι παραμένουν η ομάδα-φόβητρο της διοργάνωσης όσον αφορά την αύρα τους. Ρεαλιστικά θα πούμε όμως ότι χρειάζεται υπομονή. Υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι που έχουν το ίδιο, καλύτερο ή αρκετά καλύτερο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί ότι με μπροστάρη τον Αργύρη Πεδουλάκη θα δουλέψει πιο αποτελεσματικά και θα τους ξεπεράσει.  Hard nose defense και το δίδυμο 3D-Σόφο ως κύριος επιθετικός άξονας , οι σταθερές που θα στηριχτεί η φετινή προσπάθεια. Το ματς της Παρασκευής θα δείξει που βρίσκεται πραγματικά ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή.

-   ΜΑΚΑΜΠΙ: Η ομάδα του λαού βρίσκει χημεία με το δίδυμο Οχαγιόν-Χίκμαν στο μπακόρτ και τον Λόγκαν από πίσω αλλά της λείπει το σημείο αναφοράς στη ρακέτα, όσον αφορά το πόστ παιχνίδι, κομμάτι στο οποίο ήταν πολύ δυνατή πέρυσι. Το ρόστερ δεν τρελαίνει (άλλωστε το μπάτζετ έπεσε και άλλο) αλλά είναι δεδομένο ότι ο Ντέηβιντ Μπλάτ μπορεί να προσπεράσει πολλούς -θεωρητικά πιο ποιοτικούς-αντιπάλους με την ικανότητα του στον πάγκο που αποτελεί το βαρύ χαρτί αυτής της ομάδας.

10. ΚΑΝΤΟΥ:  Ίσως το μεγαλύτερο underdog της διοργάνωσης, το οποίο μπήκε μάλιστα από τα προκριματικά. Ο Τρινκιέρι βασίζεται στην άμυνα του και επέλεξε παίκτες οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε καταστάσεις γρήγορου μπάσκετ. Ομάδα που έχει πλάνο και το ακολουθεί ανεπηρέαστη από το σκόρ. Καλό χαρτί..


11. ΣΙΕΝΑ: Ο Μινούτσι προέβηκε σε γενικό restart θέτοντας ως κύριο στόχο τη διεκδίκηση του τίτλου στην Ιταλία και το «να μείνουμε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη». Ξεχάστε τις 30αρες που έτρωγαν οι περισσότεροι στο Παλα Εστρα. Υπάρχει όμως πίστη στον Λούκα Μπάνκι και η ομάδα –όπως την βλέπουμε καθημερινά- βελτιώνεται πολύ. Με την τριάδα Χάκετ-Μος-Σανικίτζε (στις θέσεις 2-4) είναι πολύ δυναμική και «φυσική». Πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή και να προσέξει στην πρεμιέρα.

12. ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Ο Ιβάνοβιτς δοκιμάζει πράγματα ακόμα και η Κάχα ψάχνεται. Ο Σονσέκα θα ανανεώσει για 2 εβδομάδες ακόμα μιας και η ομάδα έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς. Η χημεία στα γκαρντ αποτελεί βασική προϋπόθεση για να δουλέψει  η μηχανή. Δεν μπορείς να ποντάρεις πάνω της πάντως. Ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχτεί η φετινή σεζόν για τους Βάσκους. Ο όμιλος τους είναι φωτιά.


13. ΚΙΜΚΙ: Ο Κουρτινάιτις έχει δείξει καλά δείγματα αλλά στην Ευρωλίγκα τα κόζια αλλάζουν. Η Κίμκι έριξε χρήμα στην αγορά, έκανε καλές κινήσεις αλλά ο όμιλος είναι δύσκολος. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Φριντζόν. Εάν επιτευχθεί ο στόχος πρόκριση θα είναι σπουδαία επιτυχία.

14. ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Ανανεωμένη και έτοιμη για όλα σε ανοιχτό (εκτός ίσως της ΤΣΣΚΑ) όμιλο. Καλές επιλογές Αμερικανών, εξαιρετική κίνηση ο Westerman. Για να σε δω ρε Ντούλε..


- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ:  Tι να πείς..? Οι Λιθουανοί έφεραν στο Κάουνας τον Καουκένας και τα αδέλφια Λαβρίνοβιτς, η ομάδα έχει πολύ ταλέντο αλλά όσο ο Ρομανώφ κάνει κουμάντο και στα αγωνιστικά θα πηγαίνει άκλαυτη. Απλά..

-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Mε τον Μπόζα μαζί τους στο Ζάγκρεμπ και 7 εκ. περίπου να διαχειριστούν οι Κροάτες έφτιαξαν ένα αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό σύνολο. Άτυχοι, γιατί βρέθηκαν στον πιο δύσκολο όμιλο. .

17. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ:  Άλλαξε αρκετά πράγματα ο Φλέμινγκ από τη στιγμή μάλιστα που έχασε βασικούς πυλώνες του οικοδομήματος του, στέλνωντας 2 παίκτες στο ΝΒΑ (Τάκερ, Ρόμπερτς), έναν στη Ρεάλ (Σλότερ) έναν στην Βιτόρια (Πλεής) συν τους Τζένκινς-Σούπουτ.  Η ομάδα θα κυνηγήσει το γρήγορο μπάσκετ, οι Αμερικανοί της είναι καλοί , διεκδικώντας την πρόκριση σε έναν ανοιχτό όμιλο.

18. ΟΥΝΙΚΑΧΑ: Αρκετοί καλοί παίχτες μαζεμένοι αλλά η εξίσωση κάπου δε μου βγαίνει.. Ο Ρέπεσα, που έχει δείξει και καλές δουλειές στο παρελθόν, έφερε τον Σιμόν δίπλα στον Ζόριτς (κροάτικο λόμπι) και τον Φράν Βάσκεθ αλλά θα έχει δύσκολο έργο να ταιριάξει τα κομμάτια. Είναι καλύτερη από πέρυσι πάντως και έχει υλικό.

19. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μακριά από τον ποταμό χρημάτων που ξόδεψαν οι συμπολίτες της, η πρωταθλήτρια Τουρκίας έφτιαξε ένα καλό σύνολο χωρίς σπατάλες. Βαρόμετρο το δίδυμο Κρίστοφερ-Τζέρελς για τον Καντέρ.


20. ΣΑΛΟΝ: Η Σαλόν δεν είναι κακή ομάδα και το δίδυμο Σκιλμπ-Σ. Ουίλιαμς μπορεί να κάνει ζημιές. Διεκδικεί την πρόκριση με αξιώσεις, ευνοούμενη και από τον όμιλο στον οποίο θα αγωνιστεί.

.-ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ: Ο Ντζίκιτς έφτιαξε ένα καθαρά ευρωπαϊκό σύνολο που παίζει ομαδικά και ισορροπημένα στην επίθεση με πολλούς πρωταγωνιστές. Θεωρώ ότι η ομάδα πονάει στον «άσσο» και θα της κοστίσει σε αυτό το επίπεδο.


- ΑΛΜΠΑ: Η Ευρωλίγκα παλεύει χρόνια να ξεκλειδώσει την αγορά της Γερμανίας  και η Άλμπα των 10χιλ. μίνιμουμ θεατών/ανά ματς αποτελεί ελκυστικό πακέτο, παίζοντας σε ένα εκπληκτικό γήπεδο. Περιμέναμε καλύτερο ρόστερ από την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, αν και στα πρώτα ματς αρέσει έχοντας δώσει έμφαση στην άμυνα. Η πρόκριση φαντάζει μέσα στις δυνατότητες της. Είναι πρόκληση να δώσει ένα καλό ματς απ στην Παλαέστρα την 1η αγωνιστική και μπορεί να εκμεταλλευτεί την κούραση των Ιταλών. Ναι..?

23. ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ: Tα οικονομικά προβλήματα έχουν γονατίσει τους δράκους της Λουμπλιάνας ενώ ο όμιλος μάλλον προσφέρεται για συλλογή εμπειριών. Ο Φιλιπόφσκι ψώνισε φθηνά και κόλλησε τον Ράνικο δίπλα σε νεαρά παιδιά όπως ο Σαλίν και ο Μπλάζιτς. Ωραίο στο μάτι αλλά..

24. ΠΡΟΚΟΜ:  Πίκρα..

65 σχόλια:

  1. Καλημέρα jim

    ωραιότατη ανάρτηση και πάλι.Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο με τα μέχρι τώρα δεδομένα,ειδικά για το f4.

    Πιστεύω οτι ο ΠΑΟ εχει πιθανότητες για λονδίνο, αλλά όπως είπες κάτσε να τους δούμε και την παρασκευή.

    ΤROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα και απο μενα Jim.κατα τη γνωμη μου στους 4 θα ειναι
    η Ρεαλ,μια τουρκικη ομαδα, ενω για τις αλλες 2 θεσεις φαβορι ειναι η αλλη τουρκικη ομαδα,ο Ολυμπιακος και η ΤΣΣΚΑ.Ο Ολυμπιακος ερχεται με κεκτημενη ταχυτητα,βγαζει αυτοματισμους,γενικα ειναι αρκετα δυνατος.μεγαλα μειονεκτηματα η φυγη του Ιβκοβιτς και οτι θα θελουν ολοι να κερδισουν τον πρωταθλητη.οσον αφορα τον Παναθηναικο θελει υπομονη γιατι το καλοκαιρι ειχε μεινει με 2 παιχτες.μεγαλο του στοιχημα να περασει την πρωτη φαση των ομιλων.αν περασει θα εχει κερδισει χρονο να δεσει την ομαδα του και απο εκει και περα θα ειναι πολυ επικινδυνος με τη βαρια φανελα που κουβαλαει.
    την κουπα πιστευω θα την παρει η Ρεαλ και πρωτος σκορερ της ευρωλιγκα θα ειναι ο Μακαλεμπ.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου wilkins.. Είναι νωρίς ακόμα για κούπες και σκόρερ. Το κρατάμε το προγνωστικό σου πάντως..

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Jim

    Θα ηθελα την γνωμη σου για τον Luca Zoric της Malaga και αν θα χωραγε στον φετινο Παο με το χαμηλοτερο μπατζετ. Τον θεωρω καλο εργαλειο, παιχτη σταθερο του 7, που δεν θα εκβιασει τις προσπαθεις, με καλα ποσοστα ευστοχειας. Τον θεωρω καλη μπακ απ λυση απο παιχτες που δεν ειναι ονοματα.

    ΥΓ Τελικα ο σεντερ της Μαλαγα ο Αγγλος που πηγε(μου διαφευγει το ονομα)?Συζητιοτανε για καποιες ισπανικες αλλα εχασα τα ιχνη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες για τον Freeland που πηγε ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    2. Καλός παίχτης ο Ζόριτς, έχει σκορ και ριμπάουντ. Δε θα άλλαζα κανέναν εκ των Σόφο-Λάσμε όμως για να τον αποκτήσω. Σαν τρίτος είναι ακριβός πλέον, έκανε εξαιρετική χρονιά πέρυσι. Ο Φρίλαντ είναι στο Πόρτλαντ.

      Διαγραφή
    3. Ναι τον Φρινλαντ. Καλα δεν νομιζω να ειναι για ΝΒΑ.
      Jim o Zoric καλιστα θα μπορουσε να ηταν πισω απο Σοφο, Λασμε , αντι του Αρμστρονγκ. Ειναι τοσο πιο κριβος?

      Διαγραφή
    4. Πας για αγορά, ο παίκτης έχει συμβόλαιο, οπότε..

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Jim,

    μετά την τροπή που πήρε το θέμα με την τιμωρία του Άρη, πώς βλέπεις να κινείται η ομάδα?

    Ποιοί παίκτες πιστεύεις μπορούν να βοηθήσουν από αυτούς που μπορούμε να πάρουμε?

    Ίσως από το κακό να βγει και κάποιο καλό και να παίξει ο Μποχωρίδης παραπάνω.

    Δυστυχώς δικαιωθήκαμε που γράφαμε να κρατήσουμε Μαυραϊδή οπωσδήποτε. Γνωρίζεις αν το LoC του είναι ακόμα Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά. Με Κις και Νατζφέι είσαι καλυμμένος 100%. Σου λείπουν τα αθλητικά προσόντα στο "4" βέβαια αλλά πάλι καλά να λες.. Ο Μαυραείδης είχε υπογράψει συμβόλαιο ενός μηνός στην Αβελίνο οπότε το LOC του δεν υπάρχει. Μεγάλο λάθος κατ'εμέ. Έπρεπε να μείνει..

      Διαγραφή
  5. τζιμ εισαι κορυφη τελος.χορταστικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατσε ρε συ Jim. Απο που κ ως που το ροστερ του Ολυμπιακου 'εξαιρετικο'?
    - Οι 2 pg της 12αδας (Μαντζαρης, Σλουκας) είχαν ο ένας 2 ποντους και 1 ασσιστ μ.ο και ο αλλος 5,5 ποντους και 1,5 ασσιστ!
    - Ποστ παιχνιδι δεν εχει. Ολοι οι ποντοι στο ζωγραφιστο περυσι ηρθαν απο επιθετικα ριμπαουντ κ γενικοτερα απο καταστασεις ανισορροπιας. Μη μου πεις για Μαυροειδη των 4,5 ποντων στη Μπιλμπαο. Και για να στηριξω το επιχειρημα μου θα σου αναφερω οτι στον τελικο με Τσσκα Ντορσει-Χαινς ειχαν μαζι 0 ποντους!
    Σα συνολο ειναι καλη ομαδα, οχι σαν μοναδες. Περυσι στηριχτηκε πολυ στα επιθετικα ριμπαουντ που της εδωσαν παρα πολλους ποντους και την ξεκολησαν απο την αδυναμια στο σετ παιχνιδι. Φετος χωρις τα μαγικα του Ντουντα στην αμυνα, πιστευω οτι θα ξεβρακωθει το ροστερ στη μεση της σεζον. Θα ξαναθυμηθουν ολοι οτι ο Αντιτς πχ ειναι ο πρωην παικτης της Αεκ με ταβανι μια μεσαια ομαδα, ο Γκετσε δε μαρκαρει ουτε για πλακα, ο Στρατης ειναι γατάκι κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου κόπανε. Είμαι από τους πρώτους που φωνάζω ότι με τον Ίβκοβιτς "ήταν αλλιώς" αλλά οι νεαροί παίκτες του ΟΣΦΠ είναι πλέον πρωταθλητές ευρώπης, με άλλο status. Και όταν αναφέρομαι "στο ρόστερ" εννοώ σαν σύνολο, όχι σαν μονάδες, κοιτώντας τη χημεία και πώς "δένουν" οι παίκτες μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    3. Ο Μαυροειδής έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του με τον Μπαρτζώκα προπονητή στο Μαρούσι, και μάλιστα στην Euroleague. Ακόμη και αν αυτό δεν συγκινεί κάποιους, στον φετινό Ολυμπιακό θα είναι ο τρίτος center της ομάδας. Άξιος εμπιστοσύνης σε επίθεση και άμυνα για να αναλάβει τα λεπτά στα οποία Dorsey & Hines ή θα θέλουν ανάσες ή θα είναι φορτωμένοι με φάουλ. Με τα τρομερά γρήγορα πόδια του για Έλληνα center δεν θα είναι στόχος των αντιπάλων slashers όπως πέρσι ο αργός και άνευρος Παπαδόπουλος. Ο Μαυροειδής αποκτήθηκε για συμπλήρωμα ενός ήδη καλοκουρδισμένου και φουριόζου roster σαν συμπλήρωμα. Κοινώς ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα από την απόκτησή του.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  7. Πριν από λίγο άκουγα Πεδουλάκη στην ΕΡΑΣΠΟΡ. Τον θεωρώ δεύτερο καλύτερο Έλληνα προπονητή (μετά τον Γιαννάκη), αλλά σκεφτόμουνα και πόσο άτυχος είναι στο ξεκίνημα της μεγάλης του ευκαιρίας:
    1) ο όμιλός του είναι μακράν ο πιο ισχυρός... Στη λίστα σου 5 ομάδες είναι στις 13 πρώτες (ειδικά τις Ρεάλ, Φενέρ τις δίνεις στα γκραν φαβορί και συμφωνώ), έτσι ώστε ακόμη κι ο πρόκριση δεν είναι εξασφαλισμένη.
    2) έχασε τους δύο παίκτες (Καϊμακόγλου, Περπέρογλου) που λόγω θέσεων και αγωνιστικών προσόντων θα αποτελούσαν την "κόλλα" της νέας ομάδας σε σχέση με την περσινή.
    3) ακόμη και το πρόγραμμα είναι εναντίον του. Πρεμιέρα στη Μαδρίτη, όπου ακόμη κι ο καλύτερος Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς θα μπορούσε να χάσει - και μάλιστα ηχηρά - αλλά και μόλις 2η αγωνιστική με Ολυμπιακό, ουσιαστικά με μικρό βαθμό ετοιμότητας και χωρίς ομοιογένεια.
    4) άργησαν να καταλήξουν υποθέσεις βασικών του στόχων (Λάσμε) και κάμποια στιγμή "σύρθηκε" στην επιλογή Άρμστρονγκ, ενώ είμαι σίγουρος ότι διαφορετικά θα πήγαινε σε Αμερικανό φόργουορντ κι άλλο από τον Σκορδίλη Έλληνα ψηλό, πάνω από 2.10 (Σαρικόπουλο ίσως).
    Ακόμα κι έτσι όμως, δεν πειράζει. Η ομάδα έχει καλό ρόστερ, 2-3 κομβικές επιλογές (Ματσιούλις, Κίτσεν, Σόφο) φαίνεται ότι θα βγουν κι αν ο Ούκιτς κόψει γρήγορα τις κακές του συνήθειες, θα έχουμε κορμό. Αν μάλιστα "κολλήσουν" και κάποιοι από τους άλλους νεοφερμένους (ο Λάσμε είναι μάλλον ζήτημα χρόνου, ο Πάνκο μοιάζει να αντεπεξέρχεται στον έτσι κι αλλιώς συγκεκριμένο ρόλο του, τα ερωτηματικά είναι οι Άρμστρονγκ, Γιαννόπουλος, Μπράμος για μένα), μπορούμε να γίνουμε το μαύρο άλογο της κούρσας.
    Στο "8" που μας δίνεις εσύ μάλλον υπερβάλλεις: είσαι εξαιρετικά επιεικής με την Αρμάνι, ενώ υπερεκτιμάς και την Μπάρτσα. Αλλά αν το καλοσκεφτείς, πότε ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ως φαβορί στην Ευρωλίγκα; Ίσως τελευταία φορά το 2007 κι όχι λόγω ρόστερ, παρά μόνο γιατί το Φ4 γινόταν Αθήνα. Έτσι, αουτσάιντερ, για να μη χαλάμε και τα γούρια...
    ΜΗΤΣΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστος φιλε,μακαρι να βγεις και αληθινος,αν και με αυτον τον Αρμστρονγκ δε βλεπω προκοπη,μαλλον θα φυγει νωρις αυτος...

      Διαγραφή
    2. Την τυχη σου την χτιζεις και μονος σου..Εχει βασικη ευθυνη για ολα αυτα που περιγραφεις..Και μονο τον Καιμακογλου να ειχε θα ηταν μια αλλη ομαδα.Επρεπε να θεσει βετο για την παραμονη του.Την τεραστια προταση ο Καιμακογλου την ειχε μετα απο 1 μηνα αναζητησης..Τις αστοχιες γενικα στο ροστερ,ειναι δουλευταρας και θα προσπαθησει να τις καλυψει παιρνωντας κατι παραπανω απο καθε παικτη ξεχωριστα,αποκλειεται να μην αναδειξει καποιον παικτη..Το προγραμμα ειναι ατυχες αλλα σου δινει και ευκαιριες..Ουσιαστικα το παιχνιδι με τον Ολυμπιακο σε ενδιαφερει,και μια νικη σε εμψυχωνει πολυ..Με τη Ρεαλ ειναι απλα προβα για το ντερμπι,απλα καλο ειναι να μην ανοιξει το σκορ..Αλλα και 2 ηττες να κανουμε δεν πειραζει.Αρχη ειναι..Πιστευω ομως πως ο Πεδουλακης κατι θα ετοιμασει στον Ολυμπιακο και ειμαι αισιοδοξος

      Διαγραφή
    3. Επισης η φυσιολογικη ανομοιογενεια του ΠΑΟ μπορει να γινει και πλεονεκτημα γιατι και ο Ολυμπιακος δεν ξερει τι ακριβως να περιμενει απο τον ΠΑΟ.ενω σε αυτα τα ματς καμια φορα αναδυκνειεται και καποιος νεος ηρωας που δεν τον περιμενει κανεις.Να δουμε και τον Σοφο πως θα τον σταματησουν

      Διαγραφή
    4. O Πεδουλάκης ειναι εργατικος και φιλοτιμος. Επιπλεον, ειναι καλος προπονητης κι εχει τη μεγαλη ευκαιρια της ζωης του να αποδειξει οτι ειναι καλός και για το τοπ επίπεδο.

      Διαγραφή
  8. Κόπανε σε μερικούς παίκτες πρέπει να κοιτάς και το potential. O Σλούκας ειδικά αν δουλέψει και άλλο και με το ταλέντο που διαθέτει είναι το βασικό project της Ελλάδας για το 1. Επίσης ο πρίντεζης είναι πολύ καλός στο ποστάρισμα. Και τέλος αν πάμε στη λογική παικτών με ταβάνι σκέψου τις προηγούμενες ομάδες των παικτών του παο(ομπραντοιρο, γκραν καναρια, λαγκουν αρο, βιλερμπαν, μακαμπι χαιφα κτλ). Αυτό δεν λέει και πολλά.

    Αχαγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν λεμε για το παρον ροστερ δεν κοιταμε το potential που σημαινει μελλον. Λεμε τωρα ποσο μπορει να αποδωσει καθε παικτης.
      Ο Πριντεζης δεν ποσταρει συχνα. Οταν δεν εκτελει απο το 3ποντο, κανει ενα μικρο μπασιμο κ εκτελει με baby hook. Μισος παικτης δεν λογιζεται ποσταρισμα στην ομαδα οταν πχ στον Παναθηναικο ποσταραν οι παικτες ολων των θεσεων!
      Για τον Αντιτς μιλησα μονο για ταβανι, για να δειξω πως το ροστερ δε θεωρειται εξαιρετικο οταν το 2ο 4αρι της ομαδας εχει φτασει 30 χρ. και ειχε ως ταβανι την Αεκ!

      Διαγραφή
    2. 1ον: Το επιχείρημα "πού έχεις παίξει" δεν στέκει, το θεωρώ φαιδρό, ειδικά όταν απέδειξες την κλάση σου σε υψηλό επίπεδο. Ακόμα κι έτσι η ΑΕΚ, όταν πρωτοπήρε τον Antic, δεν ήταν καθόλου αμελητέα ποσότητα για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ.
      2ον: Ο Πρίντεζης δεν μπορεί να ποστάρει, αλλά inside game δεν είναι μόνο το ποστάρισμα. Συν τις άλλοις είναι καθαρό 4αρι, ούτε 3 ούτε 5.
      3ον: Ο Σλούκας δεν είναι καθαρός playmaker
      4ον (και κυριότερον): Δεν υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη που δεν θα ήθελε στη σύνθεσή της Σπανούλη-Hines-Πρίντεζη-Παπανικολάου. Ίσως η Real να είχε ενστάσεις για τον Παπ παρόντος του Suarez. Τρομερός ο κορμός του Ολυμπιακού. Ακόμη παίκτης σαν τον Gecevicius που να έρχεται κρύος από τον πάγκο και να μπορεί να πυροβολεί (όχι πάντα εύστοχα) είναι ευλογία για κάθε coach κι ας είναι άφαντος στην άμυνα

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορώ να καταλάβω από που κι ως που δεν ποστάρει καλά ο Πρίντεζης...
      Έχει πράγματι μεγάλη ικανότητα στην κατά μέτωπο επίθεση, αλλά είναι εξαιρετικός και στο παιχνίδι με πλάτη. Μια ανασκόπηση των τελευταίων λεπτών του περσινού τελικού θα σας πείσει.
      Μπορεί να μην είναι δυνατός όσο άλλοι παίκτες του ποστ, αλλά η ταχύτητά του σε συναδυσμό με το ότι είναι αμφιδέξιος τον κανουν άκρως αποτελεσματικό.
      Επίσης ο έτερος παίκτης που μπορεί να παίξει εξαιρετικά με πλάτη στο καλάθι είναι ο Περπέρογλου, ενώ πιστεύω ότι σιγά σιγά θα δούμε και τον Παπ να αναπτύσσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.
      Χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν ότι ο ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.

      Το γεγονός βέβαια ότι ο Παο του Ομπράντοβιτς πορεύτηκε επιτυχώς τα τελευταία χρόνια με ποστ απ παιχνίδι από όλες τις θέσεις, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και μονόδρομος. Η Μπάρτσα του 2010 (που κατά τη γνώμη μου έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ μετά την εποχή της Μακάμπι), είχε όλους κι όλους 2 παίκτες με παιχνίδι στο ποστ: τον Λόρμπεκ που τότε είχε 7-8 πόντους όλους κι όλους, και τον Μάικλ τον 197 εκατοστών. Όλοι οι άλλοι παίκτες της παίζαν απελπιστικά κατά πρόσωπο.

      Διαγραφή
  9. Ο Παναθηναικός φέτος είναι ενα μεγαλο στοιχημα. Η αλλαγή του προπονητή είναι μεγάλο σοκ, καθώς ο Ζοτς ειναι η εξαίρεση στον κανόνα "ουδεις αναντικατάστατος". Παρολαυτα, ο Πεδουλακης ειναι εξυπνος κι εργατικός και μπορεί να χτίσει μια νέα ομάδα που θα παίζει ελκυστικό μπάσκετ.

    Στα συν του φετινού Παναθηναικού είναι οι αθλητικές ικανότητες των παικτών, η έφεση στο physical game, η δυνατότητα για τρέξιμο στο μισό και σε ολοκληρο γηπεδο, καθώς επίσης και η παρουσία του Σχορτσιανιτη. Νομιζω οτι ο Σοφο ειναι ετοιμος να αλλάξει level και να αξιοποιήσει πλήρως τα φυσικά του προσόντα.

    Από εκει και περα, θεωρώ ότι κλειδια για την επιτυχια ειναι να αλλαξουν καποιες κακες συνηθειες στο παιχνιδι του Ουκιτς, να "βγαλουν" προσωπικοτητα οι Μπραμος, Κιτσεν που θα εχουν σημαντικο ρόλο και να συνεχισει στον ιδιο ρυθμο ο Μασιουλις. Σημαντικοτερο ολων θεωρώ ότι ειναι η πλήρης προσαρμογη στο παιχνιδι των Λασμε κι Αρμστρονγκ. Αν οι 2 αυτοι ψηλοί αποδειχθούν πολυτιμα εργαλεια, τότε αντιλαμβανεται κανεις οτι λυνονται πολυ τα χερια του Πεδουλάκη σχετικά με τον τρόπο που θα χρησιμοποιεί το Σόφο.

    Κάτι ακόμη. Ο Παναθηναικος πρεπει να δουλεψει πολύ σε plays που θα του δινουν την εξτρα πασα και το ελευθερο σουτ απο την περιφερεια. Και όχι απλώς στο να γινει το σουτ, αλλα και στην ευστοχία του. Ο Σοφο εχει βελτιωθει πολυ στο "σπασιμο" της μπαλας προς τα έξω και στη δημιουργία παιχνιδιού. Με δεδομένο οτι θα γινονται double-team για να τον σταματησουν κι αυτος θα σπαει τη μπαλα εξω, θα πρεπει το σουτ της περιφερειας να ειναι καυτο...

    Γενικως τα πρωτα δειγματα στο σουτ ειναι ικανοποιητικά, αλλά για το κορυφαίο επίπεδο θα χρειαστεί πολλή δουλειά και άπειρη προπόνηση, όπως κανει τοσα χρονια ο Διαμαντίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχει γίνει πολλή συζήτηση για το ρόστερ του Παναθηναϊκού, και ειδικά όσον αφορά την άποψη κάποιων (μεταξύ των οποίων και του διαχειριστή του παρόντος blog) ότι υπάρχει κενό/πρόβλημα στην θέση 4, όπου θεωρούν ότι λείπει ένας ακόμη παίχτης. Στην θέση αυτή τα «κλασσικά» 4άρια είναι ο Πάνκο και ο Τσαρτσαρής (με τα γνωστά ερωτηματικά όσον αφορά τους τραυματισμούς του), και κατά συνθήκη, για κάποια λεπτά, και ανάλογα με τον αντίπαλο και το σχήμα, ο Μασιούλις και ο Λάσμε. Ενδεχομένως κάποιος να μπορούσε να συμπεριλάβει και τον Άρμστρονγκ, δεδομένου ότι τον βοηθάει το σχετικά καλό του σουτ από μέση απόσταση.
    Ωστόσο, με το ίδιο σκεπτικό, δεν θα έπρεπε να υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά την κάλυψη της θέσης 5 στον Ολυμπιακό? Αντίστοιχα, στην θέση αυτήν τα «κλασσικά» 5άρια είναι ο Ντόρσεϊ και ο Μαυροειδής (αν και ο τελευταίος, κατά την γνώμη μου, είναι αρκετά light), και κατά συνθήκη, για κάποια λεπτά, και ανάλογα με τον αντίπαλο και το σχήμα, ο Χάινς (που όσο θέμα έχει ο Μασιούλις στο 4, άλλο τόσο έχει και ο Χάινς στο 5) και ο Άντιτς (με όσες ενστάσεις όμως συνοδεύουν και τον Άρμστρονγκ, δεδομένου ότι δεν έχει καθόλου παιχνίδι με την πλάτη, και είναι μονίμως ακροβολισμένος στο 3ποντο, που είναι το δυνατό του σημείο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Jim και στην υπόλοιπη παρέα,

    Έχω και γω την εντύπωση όπως οι περισσοτεροι οτι η Ρεάλ φέτος ξεκινάει σαν το απόλυτο φαβορί.Επίσης η Τσσκα με την προσθήκη του Μεσίνα και παρά την αποχώρηση που Κιριλένκο θα είναι το άλλο μεγάλο φαβορί.Η Φενέρ που επένδυσε για πρώτη φορά σε προπονητή με περγαμηνές και διαπιστευτήρια + το αξιόλογο ρόστερ θα παρουσιαστεί πολυ ανταγωνιστική όπως και o Ολυμπιακός που έχει την ίδια ομάδα, φτάνει να έχει το ίδιο "die hard mentality" που είχε πέρισυ. Προσωπικά θεωρώ οτι η Εφές θα αποτελέσει την έκπληξη της διοργάνωσης(θεωρώ το Μαχμουτί έναν από τους καλύτερους της Ευρώπης) και η Μπαρτσελόνα την απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η μπαρτσελονα θα στρωσει και με μια προσθηκη μεσα στη σεζον μπορει λονδινο.μην την υποτιμαται.ειδικα με τον ναβαρο υγιη γινεται διεκδικητης αμεσα.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά manu, κανονικά με το ρόστερ που έχει και τώρα πάει η Μπαρτσα Final4. Απλά φαίνεται πως έχει κλείσει ο κυκλος της. Επίσης όλες τις προηγούμενες χρονιές υπάρχουν τραυματισμοί στους Μάικλ και Ναβάρο που κακά τα ψέματα μαζί με το Λόρμπεκ είναι όλη η ομάδα. Φέτος θα είναι και 1 χρόνο μεγαλύτεροι όλοι.

      Διαγραφή
    2. νομιζω με εναν πιο αθλητικο ψηλο και τον ναβαρο υγιη μπορει να προχωρησει.φαινεται οτι εχει κανει τον κυκλο της αλλα ειναι πραγματικα καλη για να την αφησουμε απ'εξω.

      manu chao

      Διαγραφή
  13. Νομίζω ότι όλοι λίγο-πολύ συμφωνούμε για το "ζευγάρι του τελικού", δηλαδή τα δύο μεγάλα φαβορί: Ρεάλ και CSKA, τουλάχιστον στα μάτια μας, φαίνονται πάρα πολύ δυνατές, η Ρεάλ σίγουρα περισσότερο από πέρσυ ενώ εγώ θεωρώ ότι και η CSKA, παρά τις όποιες αλλαγές στο roster, φέτος -θα- είναι πιο δυνατή. Είμαι κολλημένος με τον Weems, τι να κάνουμε...:-)

    Θεωρώ ότι, για κάποιο λόγο, καμία ιταλική -πλην Σιένα- δεν βγάζει εικόνα "ομάδας"...εξαιρώ την Καντού, για τους λόγους που είπαμε και σε προηγούμενο blog του Jim: υπάρχει δεδομένο "ταβάνι" στη Καντού, απομένει να δούμε μέχρι που θα τη φτάσει...

    Ομοίως για τις τούρκικες, έχω την εντύπωση ότι θυμίζουν τις ελληνικές πριν από 15 χρόνια: πολλά χρήματα, χιλιάδες οπαδοί/φίλαθλοι, μεγάλα ονόματα, αλλά ακόμα τους λείπει αυτό το μαγικό "κλικ"....ίσως -όπως με εμάς- είναι η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου που θα τους "ξεμπουκώσει".

    Τέλος, το θέμα των δύο ελληνικών το έχουμε εξαντλήσει -θεωρητικά- εδώ και μέρες: η ομοιογένεια του ΟΣΦΠ (που ήταν το μεγάλο όπλο του ΠΑΟ εδώ και χρόνια) είναι δεδομένη, αλλά οι μονάδες δεν αθροίζουν σε μεγάλο σύνολο και επιπλέον φέτος δεν θα υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης. Από την άλλη ο ΠΑΟ είναι εντελώς καινούρια ομάδα (πολλές πεντάδες του δεν έχουν ξαναπαίξει μαζί ούτε στις προπονήσεις :-) ), οπότε το super crash test της Παρασκευής θα μας δώσει μια πρώτη ιδέα του που πάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim να σε ρωτησω, υπαρχει καποια βαθμολογια χωρων (οπως πχ αυτη της UEFA) απο την οποια προκυπτει ποσες ομαδες θα στελνει στην διοργανωση η καθε χωρα? Ναι ξερω, υπαρχουν διαφορα κριτηρια (διαρκειας, γηπεδο, εσοδα) αλλα οι επιτυχιες της καθε χωρας δεν παιζουν κανενα ρολο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε νομιζω οτι υπαρχει βαθμολογια.υπαρχουν καποια κριτηρια τα οποια μεταβαλλονται αναλογα με τα θελω του μπερτομεου

      manu chao

      Διαγραφή
  15. Jim στη λίστα σου πρέπει να αλλάξεις φενέρ με εφές.
    Πιστεύω ότι δεν αξιολογείς σωστά τη δυναμική που θα τους δώσει ο φάρμαρ έχοντας υπογράψει τριετές.Σκέψου τι έκανε πέρσι όντας περαστικός απο το nba. H fener είναι πολύ δυνατή αλλά θα έχει πρόβλημα στο ριμπάουντ στη ρακέτα με μπατίστ και άντερσεν. Του δεύτερου οι ψηλοί του Ολυμπιακου του έπαιρναν τα ριμπ λες και ήταν ο Λάζαρος. Για τον Ολυμπιακό υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Αν ο παπανικολάου και ο σλούκας βγάλουν το μπάσκετ που έχουν μέσα τους και ο Ντόρσεη δεν παρουσιάσει θέματα χαρακτήρα και εγκληματισμου τότε είναι ανάμεσα στα πρώτα φαβορί. Ο Παναθηναϊκός όπως έχω ξαναπεί για να είναι ομάδα για F4 πρέπει να έχει Διαμαντίδη στα καλυτερά του(πχ 13π 4ριμπ 5ασ)και επίσης να μην τα φτύσει προς το τέλος ο Σόφο(ο οποίος βέβαια εμφανίζεται σε πολυ καλή φυσική κατάσταση).

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι εχουν παθει ολοι φετος και γραφουν οτι η ρεαλ ειναι πρωτο φαβορι?στο 4-5 εχει μιροτιτς,σλοτερ και μπεγιτς...απιστευτος παιχτης ο ρουντι αλλα απο ποτε οι γιουλ και ροντριγκεθ εγιναν οι winner της ευρωπης?περσυ αποκλειστηκε απ το top 16 και φετος με την προσθηκη του ρουντι ειναι και πρωτο φαβορι???και ειναι πανω απο οσφπ και τσσκα που πηγαν τελικο περσυ?οι τουρκικες ομαδες δεν μπορει να ειναι πανω απο ομαδες οπως μπαρτσελονα,παναθηναικο,μακαμπι(που πηγαινουν καθε χρονο f4) κι ασ εχουν μεγαλυτερα μπατζετ...επισης μην υποτιμαται τοσο την μαλαγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπερα jim, ειμαι της αποψης οτι η ομαδα του καλυτερου προπονητη ειναι σχεδον παντα το πρωτο φαβορι, αρα ψηφιζω τσσκα! Κ 2ο φαβορι βλεπω φενερ για το κραμα προπονητη-ροστερ που εχει φτιαξει..Τρομερη μεταγγιση πνευματος πρωταθλητη( να θυμισω οτι ο μαικ που πολλοι λενε δεν βλεπεται κ εχει ξοφλησει κτλ,καθε οκτωβριο ηταν αγνωριστος και μετα τα χριστουγεννα που επιανε ρυθμο ετρεχαν ολοι να κρυφτουν)! Δε ξεγραφω τη μπαρτσα,θεωρω πως εχει τοπ φροντ λαιν(γιατι δε φεραμε τον τομιτς στο οακα???)και βλεπω σαν εκπληξη της διοργανωσης την παρτιζαν του μαστρο-ντουλε.. Τελος,εκτος ευρωλιγκας θα ηθελα ενα σχολιο για το διδυμο καλαθη-καλνιετις που εφτιαξε ο πασουτιν στην κουμπαν..Πιστευω το ταχυτερο κ εκρηκτικοτερο διδυμο γκαρντ στην ευρωπη.. dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, μ'αρέσουν οι απόψεις σου. Πολύ αθλητικό μπακόρτ η Κούμπαν αν και θεωρώ πιό πυραυλοκίνητο το Γιούλ-Ρούντι. Καλάθης-Καλμιέτις -άσχετα με την ταχύτητα τους- δε ξέρω πόσο μπορούν να λειτουργήσουν μαζί. Χρειάζεται σίγουρα ένας πολύ καλός σουτέρ δίπλα τους στο "3", που να μη θέλει πολύ τη μπάλα στα χέρια του.

      Διαγραφή
  18. Γεια σου Τζιμ.Να διαφωνήσω για τις Εφές και Φενέρ. Θα τις έβαζα ανάποδα- 3 εφές και 5 φενέρ - λόγω κορμού,Φάρμαρ και φανέλας. Η Φενερ έχει ανήφορο να διαβεί και παίκτες ερωτηματικά,έμπειρους όμως. Επίσης νομίζω ότι η Κίμκι αξίζει να έιναι στην δεκάδα. Άλλη μια φορά πολύ ωραίο κείμενο.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Σούλη, να'σαι καλά.. Είναι πολύ κοντά οι δύο ομάδες. Απλά η Φενέρ έχει περισσότερο την αίσθηση του νικητή στις τάξεις της κατά την άποψη μου.. Πολύ καλή ομάδα και η Εφές σίγουρα. Θα χτυπηθούν..

      Διαγραφή
  19. Χωρίς να άλλαζα τα power rankings, θεωρώ υπερτιμημένες τις Real M και CSKA M. Στα μάτια μου τουλάχιστον δεν είναι χαωτική η διαφορά με τους υπόλοιπους. Δεν αποκλείω να είναι αυτές το ζευγάρι του τελικού. Επειδή παραδοσιακά οι λεπτομέρεις είναι που κάνουν τη διαφορά, οι Ρώσσοι έχουν ένα κατά πολύ αλλαγμένο ρόστερ με έναν εξαιρετικό προπονητή φυσικά. Τρομερά ανοιχτή διοργάνωση. Αν εξαιρέσουμε τις ανύπαρκτες Prokom-Olimpija L., αρκετές από τις υπόλοιπες ομάδες μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Θεωρώ εξαιρετική τη στελέχωση της Malaga, χωρίς να την συμπεριλάβω στα φαβορί, θέλει σίγουρα δουλειά μέχρι να δέσει η ομάδα. Η Alba έχει αρκετό potential και μπορείνα μας παρουσιάσει μια καλοστημένη ομάδα στα πλαίσια της περσινής Bamberg. Άλλωστε με τις συνεχείς προσθαφερέσεις παικτών τα πράγματα μοιάζουν τόσο ρευστά που με μία προσθήκη μπορούμε να δούμε ομάδες από τπου θενά να πρωταγωνιστούν (χαρακτηριστικότερα παραδείγματα η απόκτηση Κακιούζη το '03 και Jaric το '11 από τη Siena, η αλλαγή Lucas-Howard από τους Law-Dorsey για τον Ολυμπιακό της περασμένης σεζόν, η απομάκρυνση του Langford από την Khimki που κόστισε την είσοδο της μετέπειτα κυπελούχου Ευρώπης στην Euroleague, η έλευση Arroyo στην περσινή BJK κτλ).
    Jim, πιστεύεις ότι καλώς διατηρήθηκε ένας φύσει επιθετικογενής παίκτης όπως ο Bogdanovic στη φετινή F Ulker; Θα μπορέσει σε ένα τόσο ταλαντούχο ρόστερ να πάρει προσπάθειες και να αναδειχθεί; Μπορεί να σταθεί ως ρολίστας spot shooter, ως μέρος μίας ομάδας που δεν θα παίζει για αυτόν; Δεν σχολιάζω ούτε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο ούτε το υψηλό επίπεδο του παίκτη, αναφέρομαι καθαρά σε θέματα χημείας και επιθετικής συνοχής. Στο club η αποχή των πειραμάτων έχει λάβει τέλος, είναι μεγάλη η επένδυση

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Desti. Δεν είπε κανείς ότι η Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ θα πάνε τελικό. Είναι Οκτώμβριος και τα power rankings έχουν δίπλα την ένδειξη 1.. Τον Μπογκντάνοβιτς πολύ καλά έκαναν και τον διατήρησαν, παρότι έτρεχαν τα σάλια του Πασκουάλ και του Ρέπεσα. Έχεις τον Σάτο στο "3" άρα κολλάει άψογα μαζί του. Έχει μια Γιούγκο-αλητεία και ένα θράσος που διακρίνει εξαιρετικούς επιθετικούς παίκτες αυτής της σχολής, το οποίο θα βοηθήσει.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον εγώ φταίω γιατί χρησιμοποίησα -σε εισαγωγικά- το "ζευγάρι του τελικού"....εννοώντας προφανώς τις δύο καλύτερες ομάδες ;-)

      RM και CSKA δεν είναι μόνο ότι έχουν πολλούς και καλούς παίκτες σε όλες -σχεδόν- τις θέσεις, έχουν και εξαιρετικούς προπονητές...

      Διαγραφή
  20. Εγώ προσωπικά θα ανέβαζα δυο σκαλοπάτια πάνω της Εφές και θα έβαζα την Αρμάνι πάνω από την Μπάρτσα.
    Επίσης, μάλλον θα έβαζα στην ίδια μοίρα ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ...

    Μια ερώτηση προς όλους...
    Θεωρούμε τόσο δεδομένο ότι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ έχουν προβάδισμα στο πάγκο έναντι της Αρμάνι. Προσωπικά μόνο σίγουρος δεν είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. γεια σου jim. στα περισσοτερα συμφωνω. νομιζω αδικεις λιγο την μαλαγα εγω θα την εβαζα μαζι με την σιενα. επισης η αρμανι οσο ειναι προπονητης ο σκαριολο δεν νομιζω να φτασει ουτε στους 8 αν και επειδη ειχε ακουστει ενα σεναριο περι αντικαταστασης του με τον ζοτς τοτε αυτοματα θα γινει φαβορι γιατι ροστερ εχει. για την μπαρτσα πιστευω οτι το προβλημα της θα ειναι να φτασει στο final 4 αν τα καταφερει με τις προσωπικοτητες που εχει γινεται πρωτο φαβορι. οσο για την φενερ νομιζω την υπερεκτιμας εμενα μου φαινεται οτι ειναι μια σιενα με μεγαλυτερο παγκο αλλα ο πιανιτζιανι στα δυσκολα δεν τα καταφερνει αφου περυσι με βαση ροστερ και πλεονεκτημα εδρας απετυχε αφου αποκλειστηκε απο τον ολυμπιακο,προπερσι σε ενα απο τα πιο αδυναμα final 4 της ιστοριας εχασε στον ημιτελικο απο τον παναθηναικο ενω και το 09 ενω καταφερε και εσσπασε την εδρα με τον παναθηναικο δεν πηγε την σειρα ουτε σε 5ο παιχνιδι....εγω περισσοτερο πιστευω την εφες παρα την φενερ....
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτά που λες για Πιανιτζιάνι, θα προσέθετα και την παρουσία της Σιένα στον ημιτελικό του 2008. Ίσως η ομάδα με το χειρότερο επιθετικό πλάνο, που έχει εμφανιστεί ποτέ σε final4.

      Διαγραφή
  22. Στις 3 εώς 13 θα έκανα ένα καλό ανακάτεμα των ομάδων-θέσεων,αλλά συμφωνώ αρκετά με τη λογική των όσων γράφεις jim. Όταν θα έχεις χρόνο, φτιάξε και μία "players to watch" λίστα,έναν για κάθε ομάδα,νομίζω θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Προσωπικά, π.χ θεωρώ οτί θα λάμψει ο Φριτζόν στη φετινή Ευρωλίγκα.Έρχεται με ,εγάλη φόρα από την Ολυμπιάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές τους, απλά βάλαμε μια γραμμή εκκίνησης. "Καίει" ο Φριντζόν και μετά την Ολυμπιάδα, πολύ φορμαρισμένος.

      Διαγραφή
  23. ρε τζιμαρε ο παπαλουκας δεν εκλεισε πουθενα;ειναι δυνατον να μην εχει κλεισει ακομα σε ομαδα ευρωλιγκας;τι απαιτησεις εχει;δεν μπορει να μην υπηρξε ενδιαφερον.

    θελω να δω τον μεσινα φετος γιατι σου ξαναειπα οτι με την ρεαλ(με τεραστιο μπατζετ) τα ψιλοεκανε ροϊδο.βεβαια απο αποψη επιτυχιων ειναι πολυ μπροστα απο τους υπολοιπους.
    επισης ουτε ο λασο της ρεαλ ειναι κατι σουπερ.
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λιγο αστοχη η ερωτηση αλλα μολις ειδα πως ο Καλνιεντις πηγε στην λοκομοτιβ κουμπαν. Ποια η γνωμη σου γι'αυτον Jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σορρυ εννουσα ακυρη.

      Διαγραφή
    2. Ταλαντούχος, αρκετά αθλητικός αλλά τον κατάπιε το Κάουνας. Θα έπρεπε να είχε φύγει νωρίτερα, έμεινε λίγο στάσιμος.

      Διαγραφή
  25. Συμφωνω εν μερει με το αρθρο σου για αλλη μια φορα πολυ καλο . Ποια η γνωμη σου για τον Λασο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή. Σοβαρός και δουλευταράς. Μου αρέσει. Πέρυσι βέβαια αυτοκτόνησε στους τελικούς αλλά η καλή δουλειά του φάνηκε για αυτό έσπευσαν να τον ανανεώσουν άμεσα.

      Διαγραφή
    2. Και εγω γι'αυτο σε ρωτησα γιατι οι τελικοι με προβληματισαν με τον τροπο που τους χασαμε .σ'ευχαριστω για την απαντηση.

      Διαγραφή
  26. Jim τι λες για σλούκα φέτος; Πιστεύω ότι μπορεί να αποδειχθεί εσωτερική μεταγραφή. Έχει πολύ ταλέντο

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ καλός, έχει κάτι διαφορετικό στο DNA του και είναι winner. Το θέμα είναι η πολυπρόσωπη περιφέρεια του ΟΣΦΠ και τα πόδια του που -όπως και ο Μπογκντάνοβιτς- πρέπει να δουλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. φιλε τζιμ παρατηρησε τον νεο ρολο του μπατιστ στην φενερ....τεσσαρακι,περιφερειακο σουτ και αδυνατισμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς φίλε.Αυτό ήθελα μόλις να γράψω.Δεν είναι λίγο βαρύς για 4αρι?Έχει αφήσει ο Πιανιτζιάνι,τον Σαβάς στο 5 και έχει τον Μπατίστ να κινείται περιφερειακά και να βαράει τρίποντα...Στον παο τον θυμάμαι στο 4 μόνο το 2010 που δοκιμάστηκε για λίγα ματς με τον Πέκοβιτς.Γενικά η βραδιά είναι παράξενη με τα φαβορί να κερδίζουν στο τσακ.Αυτό προμηνύει μια εξαιρετική φετινή euroleague.zelico

      Διαγραφή
  29. Ο Ολυμπιακός νίκησε κατα τύχη, η καντου πόντο πόντο με Ολύμπια, η ουλκερ πόντο πόντο με κόμικς. Τζιμ δώσε ρε κανένα στοίχημα να πλουτίσει ο πρακτορας! :pppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό θα κάνω. Έχω πρακτορείο.. Βλέπω και το ματς στο Παλα ντέζιο και γράφουμε. ΜΠΛΑ έβγα να μου πείς για την ομάδα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αν ο Παο(που τελικα πηρε τον λασμε) αλλαζε τον αρμστρονγκ με ενα 4-5αρι "σκορερ"(μασσευ?)για να παιρνει ποντους μεσα απ τη ρακετα οσο ο σοφο θα ειναι εξω και εβρισκε και ενα φοργουορντ που να φτιαχνει απο μονος του φασεις για να σκοραρει(1vs1,διεισδυσεις,κερδισμενα φαουλ κλπ),τοτε νομιζω οτι δυσκολα θα εμενε εκτος Final-4....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πρώτες ενδείξεις:
    1) Η ομάδα έχει πολύ καλό προπονητή. Όχι Ομπράντοβιτς (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι σε άλλη ομάδα φέτος), αλλά πολύ υψηλού επιπέδου
    2) Βρέθηκε άμεσα το σημείο αναφοράς (αντι-Μπατίστ) στη ρακέτα. επιθετικά τουλάχιστον. Αμυντικά μπορεί να γίνει ο Λάσμε
    3) Ο Τσαρτσαρής με κίνητρο και ρόλο παραμένει εξαιρετικός παίκτης. Ίσως όχι για 20', αλλά σίγουρα για 10'-12'
    4) Οι Ούκιτς, Ματσιούλις οφείλουν να γίνουν πιο επιθετικοί, με πρωτοβουλίες. Αλλά πάλι πρεμιέρα στην έδρα της Ρεάλ δεν είναι και το καταλληλότερο μέρος για να κάνεις το κομμάτι σου...
    5)Ο Κίτσεν δεν μπορεί να κριθεί από το χθεσινό ματς, αλλά μοιάζει παίκτης ομάδας. Όχι σκόρερ. Δεν με χαλάει, ας πάρει περισσότερα σουτ από πέρσι ο Διαμαντίδης. Δεν είναι άλλωστε για να του βγαίνει η γλώσσα στα 32...
    6) Ο Πεδουλάκης θα στηρίξει αρκετά ακόμη τον Άρμστρονγκ. Δεν έχει κακά στοιχεία, αλλά αλίμονο αν δεν μπορεί να δώσει 15' στο σέντερ. Χρειάζεται πάντως να γίνει το "κλικ" στο μυαλό του... Παίκτης που χάνει ΟΛΕΣ τις φάσεις του δεν είναι κακός, αλλά υπό πίεση.
    7) Η ομάδα χρειάζεται έναν ακόμη γκαρντ (όχι τον Μιλόσεβιτς). Είναι πολλά τα 24 ματς ρέγκιουλαρ σίζον. Και μετά την ήττα της Καντού, μάλλον η πρόκριση θα είναι ευκολότερη από ό,τι περίμενα. Τα 80' του ασόδυου δεν βγαίνουν από τους τρεις. Τα δε σχήματα με τον Μπράμο στο "3" δεν μπορούν να πάνε για πολύ χρόνο
    8) Αν η Ρεάλ είναι πρώτο φαβορί, εμείς είμαστε ήδη φάιναλ φορ... Το ταλέντο περισσεύει, όχι όμως κι η προσωπικότητα. Κι επίσης χωρίς σπουδαίο άσο και πεντάρι, πόσο θα αντέξει στα δύσκολα; Τα μεγάλα ματς δεν παίζονται στις ταχύτητες του Ρούντι...
    Συμπέρασμα: Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νωρίς
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ωραίο άρθρο γενικά και με βρίσκεις σύμφωνο στα περισσότερα,απλά ξεχνάς να αναφέρεις ότι η ρεάλ πέραν του μπέγκιτς(που δεν είναι και για σοβαρό παιχνίδι και χρόνο συμμετοχής) δεν έχει άλλο κανονικό 5άρι.Παίζοντας με σλότερ είτε ρέγιες στην ανάγκη θα ξεγυμνωθεί κάποια στιγμή.Όσο για την ζαλγκίρις προφανώς έχεις άδικο.Ο Πλάθα είναι σπουδαίος προπονητής,ο τζάαμπερ δείχνει ικανός να μην αφήσει κανέναν πλέιμεικερ να κάνει την δουλειά του και διαθέτοντας ένα μείγμα έμπειρων λιθουανών(λαβρίνοβιτς,καουκένας + τον πόποβιτς) και παιδιών με ταλέντο(τζαμπερ,λαφαγιέτ,ντάρντεν,γιανκούνας,ντέλας) έχει πολλές πιθανότητες να μπει στην 8άδα.Για μένα είναι μακράν η πιο ανοιχτή διοργάνωση των τελευταίων ετών με πάνω απο 6 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο και γύρω στις 8-10 να έχουν βλέψεις για φάιναλ4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή